Monday, March 14, 2011

Viikon aloituskävely


Poikkesin kävelylle hyvin köyhään kylään. Sellaiseen jossa jätehuolto viemäröinti mukaanlukien tarkoittaa kylää halkovia paikoillaan lilluvia ojia. Vaikka lämpötila onkin laskenut jälleen lähelle nollaa rapakoiden löyhkä nostatti kurkkuun epämiellyttävän tuntemuksen. Ihmettelin mahtaisinko tottua hajuun jos asuisin täällä. Entä kesähelteellä?

Sukean kylän koulun pihamaa pulppusi elämää ja kadulla kotiin lounaalle kiiruhtavat lapset tervehtivät minua jo kaukaa Helouta huutaen. Portilla vahdissa ollut nuori naisopettaja varsin epäkiinalaisesti kätteli minua sydämellisesti kuullessaan meidän olevan kollegoita.

Jäi niin hyvä mieli. Ei epäluulon häivää, vaan ihania ihmisiä!

10 comments:

 1. Minä en hevin itke, mutta tämä nyt jostain syystä nosti palan kurkkuun.

  Huomaan liikuttuvani iloisista asioista päivä päivältä enemmän.

  ReplyDelete
 2. Olipa iloisia ilmeitä kuvassa!

  ReplyDelete
 3. Ihana hyvänmielen postaus.
  Tarviiko siellä muuten pelätä rikollisuutta edes köyhemmillä seuduilla?

  ReplyDelete
 4. Ilona, tämä taisi olla niitä sekä iloisia että samanaikaisesti surullisia juttuja.

  Miolann, nii-i!

  Mizyéna,Liikun lähinnä päiväsaikaan näissä kyläsissä, enkä koskaan ole tuntenut itseäni millään lailla uhatuksi. Paitsi kamalan rasististen vahtikoirien taholta. Ne ovat kyllä sellainen ikuinen riesa täällä. Varmasti tuolla keskikaupungin baarikaduilla saa yömyöhällä olla varuillaan, mutta ne eivät oikein minun elinpiiriin kuulu.

  ReplyDelete
 5. Olosuhteista huolimatta lapset on puettu siististi ja ilmeet ovat iloisia. Tuntuu hyvältä!

  ReplyDelete
 6. Taas kerran ihani kuvia! Hyvää kevättä :)

  ReplyDelete
 7. Samaa katselin kuin Marjatta.

  ReplyDelete
 8. Jos olisi tykkään -nappula, painaisin sitä. Löydät olennaisia asioita, hymyn sieltäkin, missä sen ei itsestäänselvyytenä odota olevan.

  ReplyDelete
 9. Marjatta ja Piilomaja, niin olivatkin, yllättävän siistejä lapsia! Nuo sinivalkoiset verrytteluasut ovat maan viralliset koulupuvut ja niihin kuuluu myös keltainen lippalakki. Koska vain harvalla oli asut voi siitä tulkita koulun olleen ns. siirtotyöläislasten koulu eli ei virallinen valtion koulu. Monet Kiinan lähes 300 miljoonasta siirtotyöläisestä, joilla ei ole mitään kansalaisoikeuksia (koulutus, terveydenhuolto, eläkejärjestelmä) rahtaavat lapsiaan mukana, jotka pääsevät kouluun vain jos lähistöllä sattuu olemaan heidän kaltaisilleen tarkoitettu epävirallinen koulu. Monesti ne toimivat hyväntekeväisyysvaroilla.

  Villaruusu, kiitos, ja samoin!

  Peurnkello, palautteesi on rekisteröity, kiitos!

  ReplyDelete
 10. Sydämeni sykähti.

  Ja sitten mietin sitä jäteasiaa: ei näytä siltä, että olisi niin köyhää ja löyhkäisi. Olen tosi huono hajujen kanssa (nyt vaksinkin) mutta ihan aina jo pelkästään jäteauton ohi on juostava henkeä pidättäen että laatta lennä. Ja varmaan joka kerta mietin niitä työntekijöitä, ja niiden vaimoja, jotka miehen (oletan etä suihkun kautta) kotiin tullessa vielä tuosuttelevat, onko viimeinenkin tuoksahdus lähtenyt miehen tukasta.

  Oletko nähnyt leffan Parfyymi? siinä voi oikein haistaa hajut kun sitä katselee!

  ReplyDelete