Sunday, March 27, 2011

Hienoja hetkiä

Niin se aika vierii, täälläkin. Perheen taiteilijasielu aloitti elämässään jo uuden vuosikymmenen ja sitä juhlittiinkin kahdentoista tyttösen voimin. Juhlien tiimellyksessä tein kaksi myönteistä havaintoa.

Ensinnäkin luuloni lapsieni ärsyttävästä kovaäänisyydestä on perustunut ilmaisesti vain kotona omien kesken tapahtuvaan kommunikointiin ja se on ollut harhaanjohtavaa kokonaiskuvan suhteen! Kolmen tunnin hyväntuulisen, mutta varsin riehakkaan leikin aikana en kuullut omieni ääntä lähes ollenkaan, mutta vieraiden kirkumiset ja rääkymiset sekä terhakkaat toistensa komentamiset tulivat sitäkin tutuimmaksi.

Toiseksi ilahduin kuinka 10-kesäisten juhlat ovat meille vanhemmille helppoja. Sen kun hoidamme riittävästi herkkuja pöytään järjestää isosisko aarteenmetsästyksen ja juhlijat keksivät muut leikkinsä itse. Mieskin sai otettua kauneusunensa talossa pyörivästä kirkonrotasta huolimatta. Minä istuin rauhassa keittiön pikkujakkaralla ja mutustelin latteen dipattuja juustonaksuja.

On tämä elämä oikeastaan aika hienoa.

9 comments:

 1. Onnea sankarille ja äidille taas yhden etapin ylittymisestä.

  ReplyDelete
 2. Onnea päivänsankarille!

  Ja juu, kyllä näitä 9+- synttäreitä järkkää ihan mielellään. Jossain vaiheessa otti koville, kun osa juhlaväestä kirjaimellisesti hyppi seinille, volyymi oli huikea ja tappelunnujakoitakin meinasi puhjeta...

  Juustonaksuja en kyllä ole syönyt vuosikausiin. Pitääkin tarkistaa, onko niitä täällä saatavilla ja ostaa seuraavaa kotileffailtaa varten.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 3. Onnea, iloa, valoa ja halauksia kaikille!

  ReplyDelete
 4. Myöhästyneet onnittelut ihanaiselle 10-vuotiaalle! T2 + tytär

  ReplyDelete
 5. Aurinko ja kuu, kiitos!

  Lempi, täällä myydään ameriikkalaisia naksuja. Ihan hyviä, mutteivät tietysti vedä vertoja suomalaisille, niille ainoille oikeille joihin on lapsesta saakka tottunut.

  Outi, kerrotaan, kiitos!

  T2 + tytär, kiitos, kerron terveiset heti kunhan palaa koulusta kotiin! Oli niin isoa tyttöä aamulla, että halusi kävelly yksin kouluun. Isosisko lähti edeltä kolme minuuttia aikaisemmin ja pikkusisko matkasi puolestaan moposella. Hupaisaa väkeä.

  ReplyDelete
 6. Onnea päivänsankarille ja tiedoksi Lempille Sveitsiin. Ranskassa Lidl on vissiin ainoa paikka, josta juustonaksuja saa. Tai saa muualtakin sellaisia juuston makuisia aperitiivi-patukoita, mutta rakenne ei ole "oikea" kuten suomalaisissa tai siis ruotsalaisissa Estrellan juustonaksuissa on.

  ReplyDelete
 7. Myöhäiset onnittelut!

  Meillä tulossa 11 vee tyttöjuhlat ja aivan stressittä taitaa mennä. 8 vee poikajuhlat tuntuivat korvissa vielä päivä juhlista.

  ReplyDelete
 8. 10 kuullostaa jo niin hurjalta! Onnea hälle kovasti meiltä kummaltakin.

  Nämä kuvat on ihania!

  ReplyDelete
 9. Onnea äidille ja tyttärelle. Nämä kuvat ovat tosi kauniin väriset :)

  ReplyDelete