Friday, March 25, 2011

Vierailimme


erilaisessa näyttelyssä modernin kauppakeskuksen näyttelytilassa, jossa oli museopedagogisesti kerrassaan oivaltava myyntinäyttely. Tilassa oli kiinteillä jalustoilla toistakymmentä viimeisen päälle varusteltua kameraa, joita kävijät saivat mielin määrin räpeltää, testata, tutkia mutta myös keskustella myyjän kanssa.
Mahtavaksi näyttelyn teki se, että paikalle oli hankittu oikeasti mielenkiintoista ja yleissivistävää kuvattavaa ja katsottavaa: Miao-vähemmistöön kuuluvia käsityöläisiä, jotka kirjoivat vaatteen paloja, työstivät hopeaa sekä nypläsivät nauhaa perinteisin menetelmin komeisiin pukuihinsa sonnustautuneina, antiikkisia koreja, kirjailtuja kantoliinoja, valtavia ja huikean prameita hopeakoruja, kansallispukuja... Sermeihin oli kirjontatöiden lisäksi ripustettu yllättävänkin laaja Miao-kansan kotiseutua esittelevä valokuvanäyttely.

Jollei ole jo entuudestaan Canon-ihminen, niin olisi suuri vaara nyt hurahtaa. Sillä jos kyseiset kamerat ovat vähänkään yhtä hyvällä meiningillä kehitettyjä ja tehtyjä kuin tämä näyttely, niin kuvaaminen on todella hauskaa. Tämä oli viikon piristys, ehdottomasti! Nyt kaikki vaan Sanlitunin Villageen!

6 comments:

 1. Canonhan se on meilläkin;) Parasta on ehkä tuo 50mm putki, jossa on ihanasti valovoimaa! Sinne VALOVOIMAA viikonloppuunne!

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Villagen uudesta näyttelytilasta/talosta voisi moni muukin ostoshelvetti ottaa oppia.

  Viime syksynä ihan yllätyin, kun siellä oli kaikki kerrokset täynnä arkkitehti Frank Gehryn suunnitelmia, pienoismalleja ja muita materiaaleja. Toista tuntiahan siellä vierähti ja sen jälkeen oli mukava taas jatkaa shoppailua virkistynein mielin.

  ReplyDelete
 4. Voi noita kauniita käsitöitä! Ja siinäpä näppärä markkinointi-idea meidän suomalaisten usein vähän puiseviin raameihimme! :)

  ReplyDelete
 5. Peurankello, kiitos valosta!

  Jani, tämä näyttely on siinä pienemmässä, vanhalla puolen suihkulähteen vieressä olevasssa näyttelytilassa. Mutta se Gehryn näyttely oli kerrassaan upea! Kävin siellä kolmesti ja lapsetkin inspiroituivat niistä liimapyssyllä kyhätyistä työluonnoksista.

  Thilda, jotain edes tähän suuntaan, niin lupaan kaupan käyvän!

  ReplyDelete
 6. nostat aina ihanasti nostattavia juttuja kiinasta. nostan sille hattua:-)

  ReplyDelete