Tuesday, March 22, 2011

Kohtaaminen kadulla

suojatien kupeessa. Keskustelijoina jalankulkijoita ohjaava poliisi sekä satunnainen torilta palaava herra.


-Kolme lasta... mistä olette kotoisin? Ai Suomesta, jaa, ai mistä, ahaa, siis Suomesta.
-Siis mistä?
-No Suomesta sanoivat olevansa. Ulkomaalaisilla saa olla monta lasta... juu, saavat tuoda maahan. Mutta kuinka vanhoja te olette? Ai kymmennen... kylläpä sinulla on pehmeät hiukset... Oletko tosiaan kymmenen. Entä sinä.. viisi, neljä? Kuusi, todellako?
-Hänelläkin on ihmeellisen pehmeän tuntuiset hiukset... Siis mistä olittekaan?
-Usko nyt vain, he tulevat tänne töihin ja on tosiaan luvallista tuoda mukanaan näin monta lasta... Mutta noita hiuksia pitää vähän paijata lisää...
-Oi, nyt tuolta valuu silmälasit, noin, sainpa ne nostetuksi... kylläpä on pehmeät ja ihmeelliset hiukset...

Joka välissä naurua, pientä ihmetystä silmäkulmassa, yritystä ymmärtää ja uteliaisuutta. Erilaisuuden kohtaaminen keskellä päivää on kuitenkin ihan sulatettavissa, iltasella jo pelottaisi.

Kerrassaan hauskoja miehiä! Ja äitinä olen tyytyväinen lapsukaisteni käytökseen, eivät hermostuneet vaan olivat mukana leikissä. Alkavat hekin oppia!

8 comments:

 1. Olen pitkään jo lukenut blogiasi, mutta nyt vasta kommentoin.

  On todella kiva lukea tekstejäsi ja nämä kohtaamiset ovat vaan niin mielenkiintoisia!

  t. Manta

  ReplyDelete
 2. Olipa teillä pehmeät hiukset :D

  ReplyDelete
 3. Manta, on hauskaa kun joku "hiljainen" lukija innostuu jättämään kommentin, kiitos! Ja kivaa kuulla jos tekstit kiinnostavat. Vaikka ajattelenkin blogin toimivan erityisesti minun/perheen päiväkirjana, niin toki julkisella blogilla on muitakin tavoitteita, kuten kokemusten jakaminen.

  Miolann, juu katos lapsikullat käyttävät Muumi-shampoota ja Niiskuneiti-selvityssuihketta!

  ReplyDelete
 4. Niiskuneiti-selvityssuihke!!!
  hirnun täällä;-))

  ReplyDelete
 5. Piilomaja, ei varmaan tarvita teillä, mutta on kuule totista totta! Kiinalaiset hiukset eivät Niiskuneiti-suihkeita tarvitse, kuten nämä suomalaiset hötöt. Kohta se taas loppuu ja vieraat saapuvat vasta kolmen viikon kuluttua... Ja kuten arvaat, pullo on ihanan vaaleanpunainen:))

  ReplyDelete
 6. Hih,hassuja miehiä :P Hauska tapaus, piristi aamuni ^^

  ReplyDelete
 7. Me "ujot" suomalaiset kai haluaisimme kosketella afrikkalaisten käkkäräpäisten pienten tyttöjen ja poikien hiuksia, mutta säädyllisyyden vuoksi emme ikinä kehtaisi! Kiinalaisten lapsenomaisuutta tässä mielessä länsimainen nk. sivistys ei ole vielä tuhonnut. Ymmärrän kyllä tyttäriäsi ja Sinua, jos se aika ajoin ärsyttää. Ihanaa varmaan havaita, kuinka lapset osaavat jo "yhtyä leikkiin":)

  ReplyDelete
 8. meillekin tuodaan niiskuneitia singaporeen. kuopuksen luonnonkiharoihin ei muu auta.

  ReplyDelete