Monday, March 7, 2011

Sanan voima

Tarkemmin ajateltuna ihmisen saaminen hyvälle mielelle on pienestä kiinni.

Olin fysioterapeutin vastaanotolla saamassa akupunktiota ja venytysneuvoja pieneen selkävaivaan. Siinä hoidon lomassa minua vuoteella veivatessaan terapeutti totesi nivelieni olevan todella liikkuvaiset ja hän uskoo joogan olevan helppoa ja antoisaa minulle. Toki ymmärrän kommentin olleen vain toteamus, ei kehu. Ja etten ole itse tehnyt mitään notkeuteni eteen, kunhan nyt satun olemaan nivelistäni löysä. Lisäksi olen kuullut saman kommentin useasti ennenkin terveysalan ammatilaisilta. Mutta silti, voi kuinka ilahduinkaan! Liikkuva kuulostaa positiivisemmalta kuin jäykkä ja siihen nyt takerruin.

Akupunktion mahtiin en vielä vanno, mutta tarvittaan vain yksi kiva lause ja potilaan askel kulkee kummasti kevyemmin. Näin uusi viikko keväisessä Pekingissä alkoi loistavasti!

9 comments:

 1. Aloitin hiljan 10 kerran hoidot fysioterapeutin luona selkäni takia.
  Ajattelin kuule aivan samoja siellä viime kerralla!

  ReplyDelete
 2. Liikkuvat nivelet ovat hyvästä, mutta kun tila menee Yliliikkuvuus-nimisen sairauden puolelle ( diagnostisoitu), ei olekaan enää kivaa- tueksi otettava kyynärsauvat, jopa pyörätuoli.
  Kiinalaisesta lääkärinhoitoa voin omalla kohdallani vain YLISTÄÄ. Länsimainen vastaava teki vuosia parhaansa, lopulta uskaltauduin vaihtoehtohoitoon Beijingiin ja se kannatti, elämänlaatu parani huikeasti pariksi-kolmeksi kuukaudeksi. T. nimimerkki "Halpoja lentoja jälleen metsästävä".

  ReplyDelete
 3. Piilomaja, tässä tilanteessa tyttäret keikuttaisivat lantioitaan yhteen ja laulaisivat "samma sammaaa, samma sammaaa". Tuolla kansainvälisen sairaalan ja työnantajan ykstyisten terveysvakuutuksen piirissä on mielenkiintoinen ilmiö. Lääkärit eivät määrää etukäteen hoitokertojen lukumäärää, vaan niitä vain jatketaa tarpeen mukaan. Välillä tuntuu että hieman turhan kärkkäästikin ohjaavat tutkimuksiin ja hoitoon asenteella, että vakuutushan maksaa. Luonnollisesti kuitenkin otan kiitollisuudella vastaan kaikki fysikaaliset hoidot, nyt on oikeasti neuvoista iloa!

  Anonymous, juu ei ole mulla diagnoosia yliliikkuvuudesta, mutta juuri yliliikkuvuus on vuosien varrella aiheuttanut monia vaivoja, koska nivelpussit ja jännetupet tulehtuvat helposti nivelten antaessa liikaa myöden. Muistatko minkä nimisessä sairaalassa olet täällä ollut hoidettavana? Toivottavasti liput löytyvät! Suomesta on aina huomattavasti halvempaa lentää Kiinaan kuin toisin päin, hassua!

  ReplyDelete
 4. Lievää nivelten yliliikkuvuutta minullakin, kuten yllä kirjoittaneella. Aina pitää varoa nilkkoja jotka nyrjähtävät helposti, ja polvia jotka saattavat pienestä kiertoliikkeestä yrittää pois paikaltaan..

  Mutta todellakin, se positiivinen puoli on sitten se että esimerkiksi joogassa taipuu todella hyvin. Pitäisikin aloittaa uudestaan.

  ReplyDelete
 5. Miks mun kommentit ei nykyään meinaa mennä läpi ...
  Kerroin sulle tässä hiljakkoin, että täällä kukkii sinulta saamani valkokukkainen pensas :) (mutta eipä tuota näkynyt missään.)

  Terveisin toinen (yli)liikkuva.

  ReplyDelete
 6. Kiva, kun olet löytänyt joogan! Itse käyn 1-2 kertaa viikossa ja se tekee todella hyvää, keholle ja ennen kaikkea mielelle. Levoton sielu kun olen, niin huomaan olevani paljon tasapainoisempi joogapäivinä.

  ReplyDelete
 7. SARI, sain kyllä molemmat kommenttisi meilinä, kuten muutkin kommentit, mutta totta tosiaan, eihän sitä täällä näy. Kummallista. Kysäisenpä Piilomajalta, koska joskus mulle kävi vastaavasti hänen blogissaan.

  Kaisa, jooga tosiaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi haluaa syödä terveellisesti ihan itsestään. Outoa, mutta kivaa!

  ReplyDelete
 8. Sari, kommenttisi olivat menneet roskaviestien laatikkoon. Enpä ollut tajunnut sellaista sensuuria Bloggerissa olevankaan, mutta kas olipas!

  ReplyDelete
 9. Vilijonkka, se ei ollut sairaala vaan klinikka enkä muista nimeä enää, mutta ongin sen sinulle selville ja postaan jossain vaiheessa. Se oli NIIIN hyvää tekevä, mutta ehdottomasti tullkia tarvitaan, kukaan ei osaasanakaan englantia.Sori vasta tänään (12.3.) oli mahdollista olla "koneen" ääressä.

  ReplyDelete