Saturday, October 23, 2010

Tyypillistä ja yllättävääViikon kohokohta lienee ollut muutaman paikallista meininkiä oivallisesti kuvaavan ihmispotretin näpsäisy. Harva se kerta kujilla kulkiessa osuu katseeni ihmiselolle luonnollisiin, mutta suomalaisesta ehkä hieman yksityisyyttä kaipaaviin toimenpiteisiin...

Toinen mieltäni hieman hämmentävä juttu on juuri nyt olohuonettamme vallitseva tunnelma. Siellä omat kolme tyttöä sekä esikoisen ystävätär katsovat keskittyneesti elokuvaversiota Oopperan kummitus -musikaalista. Vibraatto kuulunee naapuriin asti ja lauantaiherkut katoavat hyvin hissuksiin keskittyneiden katseiden alta. Tusinan verran kulttuurikasvatusvuosia alkaa vihdoin siis kantaa hedelmää!

8 comments:

 1. On ne kulttuurierot vaan siis vielä kovasti olemassa, vaikka niin globalisoituu. Toivottavasti kiinalaiset kaivelevat itseään jatkossakin vapaasti, kiva kun ei olla kaikkialla ihan samanlaisia.

  ReplyDelete
 2. Japanilaiset kuulemma kaivelevat korviaan julkisesti erityisillä kaivuutikuilla jotka saattavat kulkea mukana vaikka avainnipussa.

  Jos minulta löytyy joku päivä tuollainen räikeän pinkki peli niin, mahdan olla jotenkin erityisen vapautunut estetiikan kahleista!

  ReplyDelete
 3. Pieni kiinalainen peilillä varustettu huulipunakotelo on pelastanut monta hetkeä ja käytän sitä aivan julkisesti ja kaikkialla. Ja olenpa meikannut silmäni junissa, lentokoneissa, jos on aikainen lähtö/perille saapuminen. Huoliteltu ulkonäky on vaan se juttu, josta nautin - kotonakin:)

  ReplyDelete
 4. Eipä ole tapana katsella hampaita ihmisten ilmoilla, ei tosin ole mukana noin isoa peiliäkään.

  Ilahduttaa varmasti, kun lasten kulttuurikasvatus on onnistunut Mukavaa seurata tyttöjen kasvamista. Saman perheen lapset kun voivat olla niin erilaisia.

  Sitten suomalaista pyhäaamua: pienessä pihassamme on lintulauta pölkyllä sekä talipalloja omenapuussa. Tintit ja varpuset käyvät säännöllisesti. Äsken oli ensimmäinen punatulkku. Ilahdutti.

  ReplyDelete
 5. Mä olen kyllä etenkin aamuisin huomannut kulttuurin muutoksen täälläkin, aamutoimet jatkuvat junassa tai bussissa:)

  Kiitos blogistasi, on ihanaa ja niin avartavaa päästä kurkistamaan elämään siellä, loistavien kuviesi ja huomioidesi kautta.

  ReplyDelete
 6. jos taksikuski kaivaa pitkalla kynnellaan nenaa tai korvaa...
  sitten antaa silla samalla kadella vaihtorahat.
  no joo. vahan huono vaihe menossa taman saaren kanssa.

  ReplyDelete
 7. Haha. Tuttu näky. Thait keskittyvät julkisilla paikoilla harvinaisen usein -ja erittäin intensiivisesti joko kulmakarvojen nyppimiseen tai mahdollisten finnien puristeluun. Pelkkä peilistä ihastelukin sopii tilanteesta riippumatta oli sitten kyseessä nuori, vanha, nainen taikka mies. Hauska kuvapari!

  ReplyDelete