Tuesday, October 19, 2010

Sääasiaa

Ensiksi oli ilmanlaatu myrkytystasoa, oikeasti. Viikon verran nyhjäsimme kotona ja ihmettelin täällä elämisen tarkoitusta, noin kärjistetysti. Sitten tuli 12 tuntinen rankkasade ja tuuli. Aamulla vieraiden saavuttua oli ilmanlaatu parempi kuin viikkoihin, paistoi ja elämä hymyili. Kiertelimme pakolliset ja muutkin nähtävyydet auringon lempiessä meitä. Kunnes vierailun viimeisenä päivänä saapui talvi, saasteet palasivat, elohopea kutistui lähelle nollaa, aurinko katosi tyystin ja tihuutti.

Että osasi olla hyvä tuuri! Arjen oli juuri tänään hyvä alkaa.
Miten lie tiesivät tämän kylillä jo viime viikolla. Siellä laskeutuvaan kylmyyteen varustauduttiin ompelemalla uusia muhkeita täkkejä, vielä lämmössä ja varsin iloisin mielin. Tuli sellainen olo, että kyllä vanha kansa tietää, vaikka nuoriahan nämä ompelijataret olivatkin.

Lähdenpä tästä etsiskelemään kaappien kätköistä toppatakkeja.

4 comments:

 1. Meilläkin vihdoin viileni eilen. Illalla petasin peitot sänkyihin ja tänään olisi neuletakki ollut tarpeen mutta en uskonut kotoa lähtiessä.

  Viikonlopuksi on tosin luvattu taas +28.

  ReplyDelete
 2. meilla on tanaan epaterveellisen rajoilla. ei viela vaarallista mutta kylla yskittaa. kaskipolttavat sumatralla metsia.

  ReplyDelete
 3. Tuommonen täkki kelpais mulle. Täällä harmaata ja tihkusadetta. Mikä olisi mukavampaa, kun köllähtää kukkatäkin alle teetä ryystämään...

  Kiva, kun sait vieraita!

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 4. Iloinen tuuristasi!

  Talvi hiipii tännekin. Tänään joudui jättämään koiralle valon, kun talo oli puoli yhdeksältä aivan pimeä. Niin on kostean kylmää, että mahtaako edes kirkastua koko päivänä. Mutta raikas on hengitellä, hyvä oli lukea kirjoituksesi, en olisi muistanut siitä olla hyvilläni. Ei käynyt mielessäkään.

  ReplyDelete