Saturday, October 13, 2007

Lepopäivä

Eilen oli intensiivinen päivä, joka huipentui riehakkaaseen illanviettoon ruotsalaisen kirkon seurakuntasalissa. Lapset tanssivat ja herkuttelivat kouludiskossa, vanhemmat parkkeerattiin juusto- ja viinibaariin kellariin. Huh sitä lasten menoa ja aikuisten pälpätystä!


Tänään toivutaan. Cilla-reppana sai kesken illan vatsataudin ja yön aikana voi ainakin viidesti pahoin. Meidän villikissa on ihmeellisen rauhallinen tänään.


Isotkin nautiskelevat kellottomasta lauantaista. Inna sijoitti kuukausia säästämänsä viikkorahat legoihin ja nautiskelee ritarilinnan rakentamisesta, Alvan rakentaessa viereisessä huoneessa prinsessalegoilla. Jokaiselle jotain.


Myös minulle. Periaatteesta en haluaisi pestä pyykkiä viikonloppuisin, mutta nyt on pakko, sillä pyykkikorin keittiöön tuoma tuoksahdus leviää salakavalasti. Cillan öinen tuotteliaisuus pakottaa äidin ahkeruuteen... Onneksi ei ole kiire mihinkään tai sovittuja rientoja. Välillä näin.

7 comments:

 1. Rentouttavaa viikonloppua!! Kyllä täälläkin pestään pyykkiä viikonloppuisin ja se joskus jopa harmittaa, kun olisi hyvä pitää lepopäivääkin...
  Tervehtymistä sinne!

  ReplyDelete
 2. Mahatauti on pahin näistä vaarattomista, vältän kuin ruttoa!
  Toivottavasti jäi vain yhteen potilaaseen siellä teillä!

  ReplyDelete
 3. Meillä viikonloppuisiin nimenomaan pestään pyykkiä sillä sähkö on halvempaa;-) Mieheni on pihi ja hyvä niin..ja kone ne pesee ja hän ripustaa, joten...

  ReplyDelete
 4. Pääasia vissiin, että tulee pestyä.

  Muutettuamme nykyiseen kotiin luulimme jonkun naapureista asettaneen pesukoneen ajastimella pyörimään yösähköllä, jumputus alkoi joka yö tasan kolmelta. Kunnes me suomalaiset landepaukut tajusimme sen olevan alakerran leipomon taikinakone...Ti-ke yö on hiljainen, koska leipomo on kiinni keskiviikkoisin. Ja eihän täällä edes mitään yösähköä tunneta!

  ReplyDelete
 5. Hei, blogiasi on mukava seurata! Asun täällä Pariisin liepeillä ranskalaisen mieheni kanssa ja meillä on kuin onkin yösähkö, ehkei siellä teilläpäin sitten.

  ReplyDelete
 6. Ne vailla-mitään-erityistä-tekemistä-päivät perheen kanssa ovat tosi tarpeellisia ja rentouttavia!
  Yleensä pyykit pestään meillä nimenomaan viikonloppuisin, arkena ei muista/ ehdi/ jaksa. Jostain syystä pyykinpesu (=pesukone pesee) ei minusta ole onneksi erityisen stressaavaa tai rasittavaa. Mutta sitten kun vaatteita pitäisi silittää, iskee rasitusvamma jo melkein pelkästä ajatuksesta. Mikähän siinä on, että joitain kotihommia sitä vain inhoaa vailla mitään järjellisiä selityksiä?

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete