Thursday, May 17, 2007

Värisuora jääkaapista


Kylläpä löytyy omituisia värejä juustohyllyltä. Ja näitä möykkyjä tarjoilen ihan vakavalla naamalla ystäville ja perheenjäsenille. Ruokailijat sitten analysoivat innokkaasti aromeja, mutta harvemmin uskaltautuvat tarkastelemaan ulkonäköä. Enintään:"Onpa mielenkiintoisen näköinen." Diplomaattista. Mikäli nämä tuotteet keksittäisiin nyt, varmasti joku EU-taho rientäisi ne kieltämään, jollei muuten niin katsojia järkyttävinä tuotteina. Onneksi kotosalla juustot nautitaan iltaisin ja kristallikruunun yhä puuttuessa valaistuksena toimivat kynttilät, joten rajuimmat yksityiskohdat jäävät hämärän peittoon. Niin, tervetuloa vaan tänne meille nautiskelemaan...

5 comments:

 1. Muinoin Helsingissä asunut ranskalainen ystävättäreni kertoi, että Kauppahallissa juustomestari ilahtui aina hänet nähdessään, koska hän osti aina ne voimakkaasti tuoksuvat ja erittäin kypsät juustot, joita suomalaiset asiakkaat vierastivat!

  ReplyDelete
 2. Juustot on kyllä niin herkullista syötävää..niillä herkuttelisi useamminkin! Valitettavasti aivan liian harvoin tulee ostettua uusia juustoja maisteltavaksi. Se tuttu ja turvallinen Aura-juusto taas kyllä useimmiten on muistettu kirjoittaa ostoslistaan=)

  ReplyDelete
 3. Toivottavasti EU pitää jatkossakin näppinsä erossa vaikkapa pastöroimattomasta maidosta valmistettujen tuotteiden suhteen.

  Ei kaiken tarvitse olla loppuun asti säännösteltyä tuotteen koosta alkaen...
  Mun suosikkejani ovat mm. Morbier, Munster, Saint Nectaire..vaikka syön kyllä voi sanoa ihan mitä muutakin juustoa vain.
  Jos olet kiinnostunut eri aluiden juustoista, niiden alkuperästä jne.
  nämä ovat hyvät sivut
  http://www.fromages-de-terroirs.com/

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Piilomajan emäntä:
  Kiitos sivuvinkistä, olipa juustotietopaketilla laajuutta! Siellä mainostettiin myös juustotyttökalenteria. Ranskalainen isäpäivähän lähestyy...

  ReplyDelete