Saturday, May 5, 2007

Unelmia

Haaveilen kesälomasta Suomen suvessa, pienestä rapatusta tiilimökistä, harmaavalkoisista räsymatoista, saunomisesta ystävättärieni kanssa, kahvista Välikadulla, hyvästä kesäkonsertista. Osa unelmista toteutuu, osa ehkä ei. Olen onnistunut tartuttamaan lomakuumeen myös lapsiin.


Cilla suunnittelee kymmenittäin tulevan sesongin kesähattuja. "Titta, hattu. Titta, hattu. Titta, hattu..."


Inna jo valmisti pienen kirjasen kesämuistoillensa. Reppanat, kuusi viikkoa koulua jäljellä, paljon piikkejä kammassa.

4 comments:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani! Toivottavasti kesälomahaaveenne onnistuvat. Minä taas lomailen perheen kanssa Pariisissa kymmenen päivää, sitä kohden tässä!
  Maalta kaipaa suurkaupunkiin, suurkaupungista maalle...
  Liivia

  ReplyDelete
 2. Tykkäsin tosi paljon aiemmassa postauksessa olleissa äidin omakuvista!

  ReplyDelete
 3. ihan ensin kiitään kun meilasit minulle!

  Saanko udella missä koulussa lapset ovat jos heillä on enää 6 viikkoa koulua???
  Ihan tyhmä pikku yksityiskohta...tiedän.

  MInä haluaisin kanssa Suomeen käymään, mutta saa nähdä missä vaiheessa onnistuu. Poikien koulu loppuu 4.7, sitten heinäkuun aikana meillä on muutto Brysseliin..eli menee elokuulle - jos meillä sitten enää on rahaa;-)

  ReplyDelete
 4. Lapset ovat ruotsalaisessa koulussa (Svenska skolan i Paris). Pohjoismainen pedakogiikka, pienet ryhmäkoot, kyläkoulumeininkiä, 100 lasta 3-18v, ranskaa opiskellaan ylimääräisenä aineena integroidusti kaikkeen mahdolliseen, kotikielenopetusta (siis suomea) kerran viikossa. Meidän tytöt olisivat menneet Suomessakin ruotsinkieliseen kouluun isukin ollessa ruotsinkielinen eli tämä tuntui helpolta valinnalta ja näin heidän sekä suomi että ruotsi pysyvät vahvoina ja ranska tule sopivasti kaupanpäällisiksi. Tokasta eteenpäin opiskellaan myös englantia. Pidemmänpäälle, lasten ollessa vanhempia, täytyy suorittaa kouluvalinnan uudelleenarviointi.

  Logiikka lomien kanssa on seuraava: kun pidetään syys-, hiihto- ja pääsiäislomat viikon mittaisina, saadaan kesäloma pidemmäksi ja kaikki skandinaavit pääsevät juhannukseksi "kotiin".

  ReplyDelete