Wednesday, May 16, 2007

Teemapäivä


Opetuspäivinä lounasaika jää vähiin, joten tarjoilen itselleni pikaisen, mutta hieman "paremman" aterian. Tänään herkkuna oli carpaccio. Liha ohuempaa kuin parmesansiivut, öljyä valuvat salaatinlehdet, hyppysellinen mustapippuria.


Perrierin kuplat olivat täydellisiä, suuria mutta pehmeitä. Neste itsessään raikkaan mautonta, siis puhdasta vettä ilman sen kummempia kommervenkkejä.


Myöhemmin kotiin palatessamme katseeni osui eteisen lattialla olevaan myttykasaan. Huomasin Alvan jättäneen jälkeensä pelkkiä palloja. Oikeastaan olin miettinyt koko päivän ympyröitä, palloja, aavistuksen myös soikioita. Opettaessani ketjusilmukoita, höylätessäni parmesaania arvioin alkuperäisen juustokiekon mahtavuutta, veden kuplat lumosivat... Teemapäivä siis.

9 comments:

 1. Missä opetat ja ketä/keitä?
  Tykkään myös tarjoilla itselleni kunnollisia annoksia vaikka söisin yksin.

  ReplyDelete
 2. Opetan, tai siis yritän saada opetettua, kuvataiteen ja tekstiilityön perusteita Pariisin ruotsalaisen koulun yläastelaisille. Ryhmä on ihanan pieni, vain 10 oppilasta, mutta toisinaan on kuin kivirekeä vetäis perässään. Ne on niiiiiin väsyneitä nuo tulevaisuuden toivot, ja hurjasti rupateltavaa, ettei millään meinaa ehtiä esim. kirjoa.

  ReplyDelete
 3. Ahaa..mähän olen ruotsin opettaja (siis koulutukseltani, en tee sitä työkseni) ja olin joskus ko. koulussa hiukan kuullostelemassa töitä.

  ReplyDelete
 4. Voi, kuinka ihanat palloballerinat!

  ReplyDelete
 5. Sulla on sitten ovelia kuvia aina, ja hauska seurata tekemisiäsi.

  "naapuri"

  =)

  ReplyDelete
 6. Kommentoin aiemmassa postauksessa olleita nukkekotinukkeja: älä ainakaan heitä niitä pois! Näin jossain antiikkileluliikkeessä noita, 20 euroa kappale! Itse olin juuri sotkenut yhden erikeeperillä osaksi kolmiulotteista kollaasia. Ei kyllä kaduttanut yhtään.

  ReplyDelete
 7. Matroski,
  vai ovat ne nuket niin kalliita. En onneksi ollutkaan heittämässä niitä pois, mutta varastoin ne nyt näillä paremmilla tiedoilla siihen kauniinpaan aarrelaatikkooni. Pitäisköhän kuitenkin heti värkätä niille vaatteet, ennen varastointia...

  ReplyDelete
 8. Hei, ihan eri tyyppinen kommentti kuin muilla. Miksi pallot ja ympyrät juuri nyt? Harrastan unien tutkimista, ja jos tuo olisi uni, kysyisin miksi tuo muoto on nyt tärkeä? Mitä se sinulle symboloi? Ajatteles mitä kaikkea se voi olla: myyttinen auringonkehrä tai onnenjumalattaren pään päälle usein kuvattu pallo tai vertauskuva jumalan voimasta ja täydellisyydestä tai naisen pehmeä ja kaareva muoto... jne.? Jos jokin muoto tulisi noin voimakkaasti mun elämässä jonain päivänä, kävisin pitkään läpi sen synnyttämiä assosiaatioita ja miettisin miksi nyt. No, mä olenkin taikauskoinen... Mutta oma alitajunta ne muodot havaitsee, jostain syystä. - Heh, tuttu tunne tuo kivirekimäinen ryhmä. Mä opetan myös, tosin aikuisia. Oikein hyvää jatkoa.

  ReplyDelete
 9. Alia: Oli jalat mennä alta ja vaikeuksia pitää pokka vielä illalla, kun minut oli kutsuttu neljän muun mamman kanssa pelaamaan pokeria. Paikalle saapuessani oli sohvapöytä pullollaan niitä pyöreitä litteitä pelimerkkejä ja sitten niitä tuijoteltiin koko ilta. Kyllä muutaman kerran merkityksiä ajattelinkin. Minun mielikuvitus vain ei yllä auringonkehrään saakka, mutta hyvältä kuullostaisi.

  ReplyDelete