Tuesday, May 8, 2007

Suloiset lapset?

Onhan se hienoa, että lapset ovat uteliaita, toimeliaita, puolensa pitäviä, riehakkaita, kekseliäitä, pohdiskelevia. Mutta, myönnettäköön, olen iltaisin varsin helpottunut heidän mentyä nukkumaan, viimeisenkin lukulampun sammuttua.Näiden luonnoksien pohjalta ajattelin valmistaa modernit huoneentaulut, jotka muistuttaisivat minua lapsieni arvosta. Tyyliin: "Oma koti kullan kallis." Mutta mitä vanha kansa on sanonut lapsiin liittyvää? Onko mitään? Pakko löytyä jotain, vaikka lapset vaativia ovatkin.

4 comments:

 1. Oih, Alvassa naen selvasti Katan piirteita. Eiko olekin muuten vahan rasittavaa, kun lapsista kommentoidaan aina, etta kuka on kenenkin nakoinen, mutta naytanpa sortuvan siihen itsekin.
  Upeita kuvia. Pystyisitko piirtamaan valokuvan perusteella, vai tarvitaanko liveyhteys? Kyselee kohta synttareitaan viettavan Toivon aiti. (ei siis omiaan, niitan vietamme Katan kanssa vuosittain samana paivana.)

  P.s. meidan aitikin taitaa liittya Vilijonkan lukijoihin!!

  ReplyDelete
 2. Mulla on Suomen kansan sananparsikirja, ja pakko sanoa että suurin osa kertoo juuri kurittomista lapsista, antaa ohjeita siihen ja tähän, keskittyy lähinnä juuri siihen vaivaan mitä lapsista on;-)..
  Yksi neutraalimpi löytyi:
  Lapsissa köyhän rikkaus. (Kangasala)

  ReplyDelete
 3. Onpas herkkiä piirroksia! Sinulla on ihana viiva, pelkistetty mutta ilmeikäs. Tykkään tosi paljon näistä. Itse en osaa piirtää näköistä millään...
  Liivia

  ReplyDelete
 4. En tiedä mistä tämä sanonta on, mutta tuli mieleen nukkuvia tyttöjäsi katsellessa: kun piewni lapsi nukkuu se täyttää koko huoneen.

  ReplyDelete