Monday, May 28, 2007

Linnatunnelmaa

Olimme hieman tuulettumassa, päivä pois kotinurkista, ylevästi ihastelemassa kauniita asioita Vaux le Vicomten linnassa, juoksentelemassa nurmikkokentällä, uppoutumassa menneen ajan elämään, bongaamassa vallihaudan karppeja sekä katosvuoteita.
Kummallisesti katseeni hakeutui joka tilassa kattoon ja löysin mitä ihastuttavampia kattokruunuja. Kyllä niiden alla on sentään kelvannut tanssia, herkutella, unelmoida, juonitella, kaksintaistella suloisesta neidosta! Houkutus katsoa kristallipalloista tulevaisuuteen oli suuri.


Tyydyimme kuitenkin ainoastaan tuomaan kotiin hieman makuelämyksiä. Herkuttelimme ne päivällisen jälkiruoaksi. Mikä hieno päätös romanttiselle hääpäivänaatolle.

7 comments:

 1. Hienoja kattokruunuja ja kristalleja. Myös jälkiruokanne näyttävät juhlavilta. Onnea hääpäivän viettäjille!

  ReplyDelete
 2. Kiitos kiitos. Ilta on hurahtanut yltiöromanttisesti ranskalaista veroilmoitusta pähkäillessä, mutta kyseessä onkin 13. hääpäivä!

  ReplyDelete
 3. Ja kaasokin muistaa taalta kaukaa Aasiasta haaparia. Ajatella, 13 v. Toiset tulee perassa, omastani ei ole viela vuottakaan...Tosin on ne juhlatkin viela viettamatta, ehkapa joskus...No, jaanpa odottelamaan rupattelutuokiota kesalla, jos ei muuta, niin puhelimitse!

  ReplyDelete
 4. Söpöjä linnatuliaisia ja onnittelut myös täältä pitkälle parisuhteelle! Hei, onko tuo linna kaukana Pariisista ja pääseekö junalla? Ihan vaan kesän reissuamme ajatellen olisin kiitollinen tiedosta.

  ReplyDelete
 5. Liivia:
  Linna on yksityisen omistama ja harvinaisen hyvin organisoitu kokonaisuus. Mielestäni ehdottomasti vierailun arvoinen, sopivan kokoinen, pääsee näkemään myös tallit ja palvelusväen tiloja, lapsivierailijat hyvin huomioitu, hyvä ja kohtuuhintainen lounasravintola jne. Lisää tietoa: www.vaux-le-vicomte.com Siellä myös visits,practical information -kohdassa tarkat ohjeet junailuun (n.30min Pariisista).

  ReplyDelete
 6. Upia paikka tuo Vaux-le-Vicomte! Meiltakin vain alle tunnin ajomatkan paassa. Olemme tehneet pari kesaa sitten heidan joka kesaisen kynttila valo - puisto kavely jutun. Upeata kun kaikki puutarhan rivit ja kiemurat heraavat kynttiloitten avuin kuin eloon yon pimentyessa... Puutarha heraa kuin uuteen elamaan. Ja viela linna-visiitti kynttilan valossa illan tullen... Linna ja sen puisto on auki muistaakseni klo 23 kesa viikonloppuisin.
  Meidan vakiovisiittipaikka Suomen vieraitten kanssa ;o)

  ReplyDelete
 7. Ai niin ja viela se linnan puoti... Siella kuluu aina hetki ( ja rahaakin...) ;o)

  ReplyDelete