Sunday, January 24, 2010

Uuden aamun ajatuksetNautimme sunnuntaiaamun myöhäisen, monikulttuurisen aamiaisen. Olin noutanut ranskalaisesta leipomosta patonkia, croisantteja ja pain au chocolateja, kaiuttimissa Samuli Edelmann hoilasi virsiä, lapset utelivat yksityiskohtia Spede Pasasen kuolemasta (en muistanut tapaa enkä aikaa), mies suunnitteli lihaostoksia ja minä koin valaistumisen!Tulevaisuuteni on hahmottunut! Minne ikinä seuraavaksi muutammekaan (Porvooseen, Pietariin, Pisaan tai Pumpernikkeliin) niin minä perustan Bed&Breakfastin. Ovat avautuvat kesällä 2011, laittakaapa korvan taakse.

32 comments:

 1. Hei Vilijonkka! Vastavierailulla täällä :)

  Voin auttaa ongelmassa, turhalla tiedolla on tapana syöpyä aivoihini ;) Spede kuoli golfkentälle vuonna 2001 juuri ennen wtc-iskuja.

  En voi uskoa, etten ole aikaisemmin törmännyt blogiisi -olen kuitenkin lueskellut ulkosuomalaisblogeja vuodesta 06.

  Ja viimeisenä, mutta ei vähäisempänä: aamiainen on aterioiden kuningatar!

  ReplyDelete
 2. Anu, kiitos tiedonjyväsistä -toimitan ne eteenpäin niitä kaipaaville henkilöille (8&11v.) Minustakin oli omituista, etten ollut törmännyt sinun blogiisi aiemmin, tänään tulin sinne kommenttilinkin kautta Espanjasta! Me ulkosuomalaiset bloggaajat muodostamme mielenkiintoisen virtuaaliyhteisön ja tärkeän vertaistukiryhmän. Ja erikivaa on se, kuinka Suomessa asuvat suurella uteliaisuudella seuraavat ulkosuomalaista elämää. Kaikkien maailmankuva avartuu.

  ReplyDelete
 3. Hei Vilijonkka!

  Käyn blogissasi säännöllisesti - vaan en joka päivä. Kysyit syitä vierailuihin. Yritän antaa sinulle omani.

  Minulla on suuri kaipuu ulkomaille. Elämäntilanne ei kuitenkaan salli ratkaisua ottaa ja lähteä. Siksi sinun ja muutaman muun ulkomaanelävän tarinat ovat kuin askel johonkin, jota olen kovasti pohtinut.

  Toinen syy juuri sinun blogisi seuraamiseen on Kiina. Kirjoitin joskus viime vuoden puolella kommentin, jossa viittasin kiinalaiseen vaihto-oppilaaseen perheessämme. Tuo vuosi hänen kanssaan oli melkoisen haastava. Sain suunnatonta lohduketta sekä toivon välähdyksiä blogistasi. Kulttuurien kohtaaminen sai uusia mahdollisuuksia saatuani pilkahduksen hänen kotimaastaan kauttasi. Vieras asettui johonkin uomaan - vaikka helppoa ei siitäkään huolimatta ollut (ongelmat hänen kanssaan eivät pelkästä kiinalaisuudesta johtuvia...).

  Kiitos sinulle elämäsi ja perheesi jakamisesta laajalle lukijakunnalle. Tuija

  ReplyDelete
 4. Bed&Breakfast ! Hurmaava ajatus.
  Iso herkullinen aamiainenko sinut sai noihin ajatuksiin, vai onko jo pyörinyt pidempään.

  ReplyDelete
 5. No hitsi, hienoa! Tuo on myös ollut minun unelmani, mutta mulla se jää kyllä myös sille tasolle.
  Laitan jo varauksen ainakin yhdeksi yöksi, missä se sitten onkaan. Pumpernikkeli kuullostaisi aika hyvältä:)

  ReplyDelete
 6. Hieno ajatus. Onnea unelmallesi. Itse en uskalla ääneen vielä sanoa mutta eilisen illan suunnittelin jo pitkälle haavettani :D

  ReplyDelete
 7. Minä tiedän varmuudella ettei minusta olisi BB:n pitäjäksi.
  Olisi, ellei koskaan tarvitsisi tavata asiakkaita.
  Olen todella pikkutarkka ja osaisin tarjota takuulla majoitusolot joista ei olisi valittamista siisteyden tai semmosen suhteen.
  Mutta ei. En jumankaut viitsisi jutella joutavia niiden matkamiesten kanssa. Kuulostan kauhean tylyltä mutta ei musta olisi semmoiseen.

  ReplyDelete
 8. Varaan sitten huoneen viikoksi! Se taitaakin olla ensimmäinen kesälomani sitten.

  En ole pitkään aikaan kommentoinut sinulle. Monesti olen mielessäni ajatellut, että te ulkosuomalaiset olette blogienne kanssa varmasti tärkeä verkosto toisillenne. Ja jos meidän pitäisi piirtää kehä näistä blogiyhteisöistä, niin ehkä ulkosuomalaisuus voisi olla yksi määre, jonka takia paperille muodostuisi oma ympyränsä. En osaa ihan täysin selittää, mitä tarkoitan, mutta ehkä ymmärrät. Mutta blogien kautta meidän kaikkien maailmankuva todellakin avartuu, ja siitä kiitos myös sinulle.

  Violetin kommentti oli niin violettia, että hihityttää. Onneksi ei kaikkien tarvikaan olla samanlaisia :)

  ReplyDelete
 9. Ei ole totta! minä olen pyöritellyt samaa ajatusta. Tosin ihan pienemmässä mittapuussa. Olen miettinyt mitä vaatisi asua perheen kanssa vähän ahtaammin ensi kesänä ja laittaa kolme huonetta B&B tarkoitukseen.. Minun suunnitelmiani rajoittaa kuitenkin se, että täällä ei ole yhtään mitään. Ja sinne lähimpään huvipuistoonkin tulee matkaa 20kilometriä. Mutta onhan sitä hauska haaveilla.

  ReplyDelete
 10. Siinä olis varmaan yritysidea työttömälle puolisolle,lisämausteena vois olla konsulttipalvelu Suomen business maailmaan(vaikka kiinalaiselle yrittäjälle). Sinulle sopisi B&B yhteyteen taidekauppa.Lisbet

  ReplyDelete
 11. Tuo on ollut myös minun pitkäaikainen unelma, mutta se on sitten toinen juttu toteutanko sitä koskaan :D Unelmia ja ideoita on aika lailla, mutta toteutus tökkii :P Mä tulen sitten käymään Pumpernikkelissä :)

  ReplyDelete
 12. Meillä on tosin ongelmana koira,joka haukkuu kaikenmaalaiset ja haukku kestää (kun kotia pitää suojella),vaikka hän on muuten kaunis ja kiltti.Sama Lisbet

  ReplyDelete
 13. Tuija, muistan kommenttisi vaihto-oppilasjutusta. Mahtoi tosiaan olla shokki kiinalaisnuorelle joutua/päästä Suomeen vuodeksi. Jotkin ruotsalaisperheet ottavat mukaansa kotiapulaisiaan kesiksi Ruotsiin. Minä en kyllä ottaisi vastuulle kiinalaisen kulttuurishokkia autiossa Pohjolassa! Mukavaa kuulla jos olen jotenkin voinut olla avuksesi!

  Aurinko ja kuu, ei tämä aivan uusi ajatus ollut, mutten koskaan aiemmin ole kokenut sitä noin vahvana ja inspiroivana mahdollisuutena. Juttu palasi mieleen kun muistelimme erästä erittäin sateista syyslomaa Ranskan rannikolla, jossa asuimme erään perheen vintillä B6B paikassa ja croisantit olivat 20 senttisiä jättiläisiä. Ja rasva valui pöytäliinoille saakka ja lapset muistivat heidän aamiaisjugurtit neljän vuoden takaa!

  Liivia, varaus kirjattu muistiin! Aikaisena lintuna saat hyvät alennukset.

  Mizyena, voi tietysti olla, että sinun haaveesi vaativat hieman enemmän suunnittelua. Tämä B&B vaatii ainoastaan yhden tai kaksi sopivaa huonetta. Ja nettisivut. Näin kevyenä sen näen.

  Violet, pikkutarkka minäkin osaan olla. Minusta olisi ihastuttavaa tavata erilaisia ihmisiä. Ja sitten jos alkavat asiakkaat kypsyttää voi itse lähteä lomalle tai laittaa järjestelmään huoneet varatuiksi muutamaksi viikoksi. Ja sitten taas jatka uudella innolla. Kai.

  Sanna, oikein viikoksi, oih, kiitos luottamuksesta! Ymmärsin oikein loistavasti ympyräajatuksesi. Niin se taitaa mennä.

  Piritta, saattaahan tämä minun ajatukseni B&B:stä olevan hieman romantisoitu... Entä jos kokeilisit aluksi vain kahdella huoneella, niin ei tule perheelle niin ahdasta?

  ReplyDelete
 14. Lisbet, olet ajatustenlukija! Olin ajatellut sellaista kulttuuripaikkaa, jossa seinillä vaihtuva näyttely, kirjahyllyssä taidekirjoja, tarjolla taidekursseja jne.

  Kenza, nyt näyttääkin siltä, että paikan nimeksi muodostui Pumpernikkeli. Mitenköhän taipuu ulkomaalaisten suussa. Siitä tulee hauskaa!

  ReplyDelete
 15. Ihanaa! Et tarviis pullanpaistajaa sinne ;-)

  Satu naapurista

  ReplyDelete
 16. Ihanaa! Et tarviis pullanpaistajaa sinne ;-)

  Satu naapurista

  ReplyDelete
 17. Taas vierahti tovi kun selasin postit monelta paivalta kerralla.
  Ehka tuollainen google analytics pitaisi julkaista paivittain jotta suhde muodostuisi enemman vuorovaikutteiseksi! :)

  No tuosta on puhuttu niiiiiiiiiiiin monta kertaa...turhaan. Tai siis selityksia, ihan jarkevia, on niin monia.
  "ei just nyt mitaan sanottavaa", "haluan vain lukea en kommentoida", "kiire" jne jne.

  Minun blogini jakautuu puolet Suomi ja USA sitten loput noin 30 maata jakautuu ympari maailman.
  Moni, liian moni minulle eksoottisista paikoista lukee mutta ei ole ikina kommentoinut. Harmi. Silla olisi tosi kiva vaihtaa muutama sana ihmisen kanssa joka kuitenkin blogiani seuraa saannollisesti...
  Enka voi tietaa ovatko nuo ihmiset suomalaisia maailmalla asuvia vain noiden maiden kantavaestoa...(jarkyttava sana, kantavaesto - miten muuten voi sanoa ihmisista jotka ovat esim suomalaiset jotka asuvat Suomessa ovat - mita? Kansalainen ei ole hyva koska esim. Suomessa voi asua vaikkapa Britti joka ei ole Suomen kansalainen mutta asuu Suomessa...)


  Sun B&B idea on kiva jos vaan jaksat vaikeita asiakkaita joita on aina vaikka sina olisit kuinka ihana kultakimpale...Menisko sulla hermot kun kiukutellaan ja ollaan vaikeita?

  Mukavaa iltaa!

  ReplyDelete
 18. Voisin kuvitella varaavani yösijan juuri sinun "Pumpernikkelistäsi" oli se sitten missä tahansa. Violetin kommenttiin,"jutella joutavia matkamiesten kanssa" oletko varma että matkamiehetkään haluavat jutella joutavia! Minusta aika ylimielinen kommentti liittyen turisteihin, niitähän me olemme kaikki kun lähdemme kotiympyröistä pois.

  ReplyDelete
 19. Ei minustakaan seurustelevaksi emännäksi olisi. Mutta arvostan itsekin niitä, jotka antavat avaimet ja jättävät sitten rauhaan. Pahinta olisi seurankipeä emäntä.
  Viime kesää yhdessä tällaisessä majoituksessa, emäntä kyttäsi koko ajan. Pyysi avaamaan ovella kassinkin, ettei vaan tuotu mitään ruokaa taloon. Ei kiva.

  ReplyDelete
 20. Satu, tuu ihmeessä, tämän päiväisetkin pullasi olivat aivan loistavia! Minähän en leivo.

  Blogitse, lukijoilla toki on oltava oma vaputens tai sitten on blogi laitettava salasanan taakse. Vaikkeihan sekään mitään takaa.

  Telle, mulle kelpaisi kaikki höpinät. Ja jos ovat tyhmiä, niin yritäisin antaa mennä yhdestä korvasta sisään, toisesta ulos. Aikamoinen laukoja itsekin olen...

  Liivia, olisin varmaan enemmän jotain tuon kaiken väliltä, että avaimet käteen ja kysyisin kuinka päivä on mennyt, tarvitsetteko apua jossain.

  ReplyDelete
 21. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 22. Tellelle vastaan että en ole ollenkaan varma. Eivät varmaan haluaisi. Matkamies itsekin olen, turisti enkä mikään muu, enkä halua tavata isäntiä tai emäntiä eikä mieheni senkään vertaa.Niin että ei varmaan moni muukaan.

  Ylimielinen en halunnut olla, hauska yritin olla mutta persiilleen meni.

  Olemme äärimmäisen harvoin majoittuneet B&B tyyppisissä paikoissa.

  Kerran Oslossa oli aika karmea täti.
  Minusta hän meni jo hyvien tapojen yliste. Koputteli huoneen ovelle ja oli koko ajan jotakin asiaa.
  Eikä millään meinannut uskoa että ei, emme halua katsoa tv:tä hänen kanssaan. Ymmärrän että ok, se oli "ystävällinen tarjous" mutta kohteliaan vastauksen voisi ymmärtää kerrasta.

  Sitten taas Stavangerissa oli ihana nainen.

  Näytti vaan että tuossa on tuo ja tämä ja saatte tehdä niin ja noin ja nyt minä menen koska haluatte varmaan levätä pitkän matkan jälkeen (mikä olikin totta koska olimme kiivenneet koko päivän Preikestoelenin huipulle ja takaisin)

  ReplyDelete
 23. Hih, mulla on haaveena joku samanmoinen! Ei ole kuin pari ongelmaa. Tilat ja raha ;-)
  Mutta pitäähän sitä ihmisellä haaveita olla! Lotto vetämään...

  ReplyDelete
 24. Ihana kuulla valaistumisen kokemuksestasi, kuulostaa rohkaisevalta että voi nähdä ainakin hetkeksi jonkin tulevaisuuden haaveen selkeänä. Sellaista kokemusta minäkin olen tässä jo pitkään metsästellyt...

  ReplyDelete
 25. Onnea projektiin! Välillä minäkin olen tätä miettnyt, mutta sittenhän sitä on aina töissä kiinni juuri loma-aikoina!

  Luistelu ja laskettelu kuulosti mukavalta. Onneksi tyttö oli katsonut Pikkukakkosta! :D

  ReplyDelete
 26. Tuo samainen idea on pyörinyt mun päässäni niin monta kertaa... Viimeksi kun olin San Franciscossa. Siellä oli niin ihanainen paikka ja hyväntuuliset ja fiksut b&b -pitäjät.

  Että jos toteutan saman niin meidän tarttee varmaan vaan katsoa ettei olla samassa kaupungissa :)

  Oon itse yöpynyt todella monessa b&b:ssä, ympär maailman. Mun kokemukseni vieraista on se että yleensä he ovat menossa aika paljon eikä heitä sillä tavalla tarvitse viihdyttää tarinoillaan.. en ainakaan sellaista ole havainnut..

  ReplyDelete
 27. Tässä on hyvä suunnitelma, ihanaa kun tietää mihin tähtää niin suunnitellen se on jo puoliksi valmista. Kerro vain missä avautuukin, sinne koitan minäkin tulla yöpymään!

  ReplyDelete
 28. On ihan "pakko" palata tahan:
  'En jumankaut viitsisi jutella joutavia niiden matkamiesten kanssa.'
  Mina ainakin ymmarsin taman huumorin pilke silmassa - jokainen meista on omanlaisensa matkamies (tai turisti/kulkija/kokija/matkaaja jne.), joutavia jutellaan ja joskus maailmoja syleilevia, henkevia keskustellaan ja kaikkea silta valilta...

  ReplyDelete
 29. Violet, Mies ainakin nauroi ääneen vitsille, että ihan hyvin se onnistui.

  Nina, ei kai siihen hirveästi rahaa tarvita, vain se ylimääräinen tai kaksi huonett, joiden vuokra katetaan yöpyjien maksuilla. Vai aattelenkohan taas asiat liian yksinkertaisina? No, Suomessa tarvitaan myös miljoona lupaa, mutta muualla lienee helpompaa.

  Calendula, tällainen hetkellinen valaistuminen on todellaa ihana tunne. Sellaisia soisi kaikille aika ajoin.

  Martta, varmaan aika moni B&B paikoissa viihtynyt miettii tällaisia välillä!

  Merja, eiköhän näille paikoille riitä tilausta vaikka samassa kaupungissa oltaisiinin Sittehän olisi mukava kollega tiedossa, jonka kanssa voisi kahvitella yhdessä ja turista ammatin hyvistä- ja varjopuolista...

  Parolan asema, juu, suunitelmai tarvitaan aina. Ja ne ovat luotu muuttamista varten. Tervetuloa.

  Blogitse, juu.

  ReplyDelete
 30. Ihanaa, tulemme varmasti Pumpernikkeliin kesällä 2011! :)

  ReplyDelete
 31. No ei siihen tosiaan sitten tarvitse rahaa, jos kotoaan vuokraa huoneita... Mutta pitää odottaa, että lapset muuttaa ensin pois kotoa...

  Mulla siintää isommassa mittakaavassa noita juttuja piharakennuksiin, joita ei meillä vielä ole...

  Oikein paljon onnea idealle :-)

  ReplyDelete
 32. mulle on ehdotettu sita monta kertaa. koen jollakin tasolla sita jo tekevani kun vieraita virtaa sisaan ja ulos. mun bed and breakfast vaan tulee olemaan uudessa seelanissa.;-)

  ReplyDelete