Thursday, January 21, 2010

Apua kartanlukuun!


Olen harrastanut hiljaista tarkkailua, yhden isomman avustuksella. Lähes kaksi vuotta, eli ei mikään tämän iltapäivän juttu. Mutta nyt on uteliaisuus käynyt kertakaikkisen ylivoimaiseksi ja paljastan itseni.


Olen asentanut Google Analytics -ohjelman (apuni siis) seuraamaan blogiani ja sen liikennettä. Hauskimmat raporttisivut löytyvät karttaosiosta eli sieltä näen mistä maista on esimerkiksi viimeisen kuukauden aikana Vilijonkan & tyttärien luona käyty. Ajatella, että jotakuta Laosissa asti kiinnostaa meidän touhut!Monen kokoista palluraa löytyy maiden lähikartoista, tekstiosuudesta huomasin mm. Iraklionista käydyn 12 kerta (vakioasiakkaaksi luokiteltava), Ateenasta kolmesti (toisinaan meidät muistava) sekä Tessalonikista kahdesti (lomailija?).

Koska kävijöitä on keskimäärin 300 vuorokaudessa, mutta tuntemiani kommentoijia ainoastaan parisen kymmentä, ajattelin nyt olevan haasteen paikka! Ihan vain uteliaisuuteni sammuttamisen nimissä.

Kertokaa hyvät lukijani mitä Vilijonkan luota tulitte tänään hakemaan? Sanalla tai kahdella! Ja kiitos jo etukäteen!

106 comments:

 1. Hei Vilijonkka!

  Kiitos vaan mukavasta blogista. Se mikä saa aina palaamaan on kauniit ja mielenkiintoiset kuvat! Jos on vain vähän aikaa käytettävissä vilkaisen vain kuvat ja palaan tekstiin myöhemmin. Elämä ulkomailla kiinnostaa, joten tekstitkin tulee kaikki luettua ennemmin tai myöhemmin.

  Hemuli

  ReplyDelete
 2. Ulkomaan ihmeellisyyksiä, kauniita kuvia, sujuvaa tekstiä, arkea.

  tuuli

  ReplyDelete
 3. Tais meil melkein meinasi olla sama aihe postauksissa tänään eli veit sanat suustani :D

  Me tunnetaankin jo pitemmältä ajalta blogimaailmassa :) En ikinä kyllästy havaintoihisi asuinmaanne kulttuurissa ja onneksi vielä kuvitat ne kauniin kuvin.

  ReplyDelete
 4. Täällä pääsen kurkkimaan siihen todellisuuteen, josta itse lähes pakkomielteisesti haaveilen.
  t. se punainen pallura aakeilta laakeilta :)

  ReplyDelete
 5. Kuvat ja oivallukset, molemmat erottuvat edukseen :)

  ReplyDelete
 6. Viisaita sanoja. Oma arjen helppouden arvostamista.

  ReplyDelete
 7. Erilaisuus tuli ensimmäisenä mieleen. Se miten havannoit arkea minulle täysin vieraasta kulttuurista ja maasta. Siinä yksi syy miksi palaan.

  ReplyDelete
 8. Hyviä ja eksoottisia valokuvia, reipasta ja positiivista asennetta, syvällisyyttä ja viisautta. Sitä täällä on.

  ReplyDelete
 9. Yksi massoista ilmoittautuu :) Ystäväni siellä "naapurissasi" (en tiedä miten lähekkäin asutte) ohjasi minut tänne, kun suomalaisen kiinalaista elämänmenoa halusin kurkkia. Jumituin heti näihin loistaviin kuvakulmiin elämästä ja yksityiskohtiin sieltä ympäristöstä. Ja näin pidän kätevästi yllä matkakuumettani.

  ReplyDelete
 10. Tulin tsekkaamaan kuvia ja sanoja ja erilaista arkea. En enää muista mistä löysin tänne, siitä on niin kauan. En lue aina jokaista postausta, mutta joka toisen suunnilleen.

  ReplyDelete
 11. Ulkosuomalaisen (kamala sana) elämää seurailen, harvoin kommentoin. Kauniit kuvat vetää monesti ihan sanattomaksi :)

  ReplyDelete
 12. Kauniita ja ajatuksia herättäviä valokuvia, sekä viihdyttäviä tekstejä :)

  ReplyDelete
 13. Auringon pilkettä surun keskelle. Suukko sinulle ystäväiseni! (en ole ehkä kommentoinut kovin ahkerasti viimeisen viikon aikana tilanteestamme johtuen, mutta olet ajatuksissani ja joka ikinen päivä käyn täällä vierailulla. Sinä olet ensimmäinen kohteeni sähköpostin jälkeen!) p.s. laadin ihanaa albumia Emmasta ja liimaan siihen Matkaan-kirjoituksesi kauniine kuvineen.

  ReplyDelete
 14. Hei! Kaikki alkoi siitä, kun googletin blogeja Pariisi-sanalla, ja siitä se sitten lähti liikkeelle. Mielenkiinnolla oon seurannut Kiina-reissuanne ja etenkin mahtavia kuviasi. Kuvissasi on joka kerta eri tunnetila, aihe, kuvakulma, maisemat jne.. Aivan loistavia! :)

  ReplyDelete
 15. Lyhyesti ja ytimekkäästi:kuvat ja teksti.:)

  ReplyDelete
 16. Luin viime talven aikana blogisi läpi ja jäin koukkuun ihaniin teksteihin, jotka ovat juuri sopivan pituisia sisältäen ajatuksen olematta kuitenkaan liian pitkiä; kauniisiin kuviin ja hauskoihin havaintoihisi ympäröivästä kulttuurista (ulkosuomalaisen kirjoittamaa blogia taisin aikoinaan etsiäkin).
  Kiitos siis kivasta blogista!

  ReplyDelete
 17. Hip Hei,

  hiljainen kyläilijä ilmoittautuu Pohjanmaalta. Minä käyn kurkistelemassa kiinalaisia kummallisuuksia ja muutenkin hauskan hersyvää blogiasi. Mukavaa vaihtelua Pohojalaaaseeen elämänmenoon =)

  Kiitos kun voin kyläillä. Voikaa hyvin!

  ReplyDelete
 18. Minä käyn täällä taidekasvattamassa itteäni ja lapsiani :)!

  Ja kohtaamme siinä sivussa kaiken maailman kiinalaisuuksia.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 19. Ai niin, joskus olet kirjaideasta
  maininnut. Tee ihmeessä, minä ainakin ostaisin! Vaikka oiskin samoja juttuja ja kuvia kun blogissa
  ilmaseks ;)!

  Lempi vielä

  ReplyDelete
 20. Tulen katsomaan kuviasi. Tekstit luen, jos ehdin. Osaat kuvaamisen lisäksi tosiaankin kirjoittaa! Kiitos siitä!

  ReplyDelete
 21. Kiva seurata toisen ulkosuomalaisen blogia - varsinkin kun asuinmaa on niin erilainen. Myös kuvat ja kertomukset niiden takana kiinnostavat.

  Suklaasydän/Belgia

  ReplyDelete
 22. Kauniit kuvat ja ihanat jutut. Ja positiivisuus ja eksoottinen ympäristö. Myönnän jäin koukkuun heti kuvien ja tekstin ansiosta. Yksi siitä massasta joka esintyy lounaisrannikolla.

  ReplyDelete
 23. Eksoottista inspiraatiota sekoitettuna perinteisen suomalaisuuden ymmärtämisen kanssa ja vielä suuri annos luovuutta, tottakai sitä silloin tahtoo seurata!

  ReplyDelete
 24. Kiinnostavaa seurata elämää toisessa kulttuurissa hyvän havannoitsijan silmin. Kuin olisi pienellä matkalla itsekin.
  Pallo Etelä-Suomesta

  ReplyDelete
 25. Olen seuraillut blogiasi elokuusta asti enemmän ja vähemmän. Laitoin tämän lopulta suosikkeihini, koska palasin aina tänne uudestaan. Miksi? No siksi, että pienet arjen havaintosi kulttuurista, joka on minulle täysin tuntematon, ovat kiehtovia. Blogisi on kuin pieni neulanreikä, josta pääsee kurkistamaan eikä silti ymmärrä kokonaisuudesta (Kiinasta) yhtään mitään. Se koukuttaa. Kiinnostukseen vaikuttaa varmasti myös se, että meillä on sama ammatti. Pähkäilen omaa paikkaani täällä kotosuomessa ja jotenkin saan mukavasti etäisyyttä omaan arkeeni blogiasi lueskelemalla.

  ReplyDelete
 26. Pallukka Muhokselta ilmoittautuu seuraamaan ulkosuomalaisarkea...

  ReplyDelete
 27. Hei,

  Minä olen se pallura Orreforsista, Ruotsista! Lähinnä uteliaisuuttani päädyin lukemaan toisen ulkosuomalaisen blogia, vaikka toki elämä Kiinassa ja Ruotsissa onkin _pikkuisen_ erilaista .. :)

  ReplyDelete
 28. kuulumisia ja kauniita kuvia.

  ReplyDelete
 29. Terveisiä Tampereelta! Päädyin blogiisi taannoin jonkun toisen ulkosuomalaisen blogin kautta ja koututuin heti: kauniita kuvia ja mukavalla tyylillä kirjoitettuja havaintoja itselleni täysin vieraasta kiinalaisesta elämänmenosta. Jatka samaan malliin, Google Reader kyllä kertoo minulle jatkossakin uudet postauksesi :)

  ReplyDelete
 30. Ajatuksia ulkomailla asumisesta, kulttuurieroista, ihmeellisyyksistä elämän. Kuvien kera. Ja haluan ehdottomasti nähdä kuvan untuvatakistasi, kunhan se ensin valmistuu. :)

  Opetetaanko muuten Kiinassa käsitöitä koulussa?

  ReplyDelete
 31. anonyymi aiemmin kommentoimaton lukija ilmottautuu pohjois-pohjanmaalta. en muista miten alunperin tänne päädyin, mutta ehkä n. vuoden verran olen blogiasi seurannut. hienot kuvat ja mukava kirjoitustyyli koukuttivat sekä varmaankin myös erilainen arki kuin mitä itse elän.

  ReplyDelete
 32. On todella mielenkiintoista nähdä miltä arki Kiinasta käsin näyttää. Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka omakin ura joskus sinne päin maailmaa johtaisi.
  Kuvasi ovat myös todella upeita.

  ReplyDelete
 33. Vahingossa alunperin eksyin, toisen blogin linkistä. Mielenkiintoista seurata! Paras ystäväni lähti perheineen Kiinaan kolmeksi vuodeksi, nyt sitten kiinnostaa vielä enemmän :)
  Kurkin siis jatkossakin!

  Kirkkonummi, Suomi
  Suurperheen äiti

  ReplyDelete
 34. Itse kokenut Kiinan ja expatriaattipuolison elämän siellä.Nyt jaksaa jo seurata Kiina-ilmiötä,kun omat asiat jokseenkin kunnossa.Lisbet

  ReplyDelete
 35. Pariisista saakka seurattu on ja yhä vain. Kuvat ja teksti, siinä ne.

  Ja minä en aina näy tilastoissa, testasin omassa blogissa. Joskus maa on Saksassa, Ranskassa yms...Laillista yhteyttä ei täältä saa joten siinä syy kieputuksiin..

  ReplyDelete
 36. Osaat kuvailla kiinalaista kulttuuria sanoin ja kuvin. Tekstit ovat useasti aika osuvia.

  ReplyDelete
 37. Ystävää ikävä <3 !Ihana seurata kuulumisiasi lähes päivittäin edes näin blogin välityksellä.Teksti on hyvin kirjoitettu ja kuvat aivan mahtavia!Terkkuja Kirkkonummelta ;) !

  ReplyDelete
 38. Pallura Punavuoresta kiittää!

  ReplyDelete
 39. Täytyy seurata miten serkku-tyttö touhuaa maailmalla. Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia kirjoitelmia.

  ReplyDelete
 40. Matkakuumetta! Se nousee, kiitos siitä.

  ReplyDelete
 41. Seurasin blogiasi enemmän kun asuitte Pariisissa. Omat kiireet ovat vieneet aikaa nyt kun olette Kiinassa mutta silti aina silloin tällöin vilkaisen mitä kuuluu. Sinulla on hauskoja kuvia :)

  ReplyDelete
 42. Pallura keski-suomesta on seurannut tätä blogia Pariisista asti. Mielettömän hienot valokuvat sekä juuri niin kuin joku jo edellä kirjoitti, pääsee kurkistamaan siihen mitä ei matkaoppaissa näe! :)
  Kiitos!

  ReplyDelete
 43. Tulen tänne katsomaan ja kuulemaan uusia asioitavieraasta kulttuurista, kuulemaan mitä kuuluu, inspiroitumaan, ihailemaan, ilahtumaan.

  Turusta vaan.

  ReplyDelete
 44. Punainen piste Hämeenlinnasta ilmoittautuu. Löysin blogin viime kesänä, kun etsin Kiinassa asuvien suomalaisten sivuja. Aihe oli ajankohtainen, kun sukulaisperhe muutti Pekingiin. Sittemmin olen nautiskellut hyvistä kuvista ja omalla Pekingin-matkallakin tutuksi tulleiden maisemien ja ihmetystenaiheiden bongailuista.

  ReplyDelete
 45. Kommenttia en ole aiemmin jättänyt mutta blogisi lukija olen ollut jo Pariisin ajoiltasi, pidän kuvistasi, mielenkiintoisista havainnoista ulkomailla ja nyt elämästäsi kovin kiehtovassa Kiinassa.

  ReplyDelete
 46. expatin elamaa seurailen ja kuvia tietenkin myos.

  ReplyDelete
 47. Pallura Espoosta ilmoittautuu:
  Ihanat kuvat ja loistva teksti!
  Kiitos, kun jaat kanssamme!

  ReplyDelete
 48. Helsingistä käsin seurailen, miten kiinnostavasta aiheesta olet jälleen tempautunut kirjoittamaan.

  ReplyDelete
 49. Kuulumisia, niitä tulin katsomaan.
  Olenkohan tuo Kajaanin ja Nurmeksen kohdalla oleva pallura? Ehkä meitä on kuitenkin muitakin..

  ReplyDelete
 50. Nautin kuvistasi ja teksteistä. Olette ajatuksissani. Terveisiä koko perheelle talvisesta Tukholmasta.
  Iris

  ReplyDelete
 51. Tykkään sun blogista! Toisen maan arki kiinnostaa. Havannoit asioita hyvin!

  ReplyDelete
 52. Hei ja kiitos päivien piristyksestä!

  Enpä edes muista, mitä kautta tänne eksyin, mutta palaamaan aina uudestaan saavat upeat valokuvat ja mielenkiintoiset jutut arjestanne.

  talvisin terveisin Malla :-)

  ReplyDelete
 53. Itsekin innostuneena valokuvauksesta ihailen kuviasi.

  ReplyDelete
 54. Arkiset havaintosi, sanalliset ja kuvalliset, ilahduttavat. Terveiset Helsingistä!

  ReplyDelete
 55. Kauniita kuvia, mukavaa tekstiä, ulkomaan ihmeitä ja "tavallisen" perheen elämää seuraan säännöllisesti mielenkiinnolla. ;o)

  ReplyDelete
 56. Olen jo pitempään seurannut kiinnostuneen arkipäivän elämää Kiinassa ulkosuomalaisen silmin. Olen eläytynyt tunnelmiin ja kuviisi. Ihaillut rohkeuttasi kulkea yksin ja ystäviesi kanssa tutustumassa kiinalaisten elämään ja siihen. kuinka elävästi raportoit siitä. Hiljainen lukija Oulun seudulta.

  ReplyDelete
 57. Kuten tuossa yllä jo monet sanoivatkin, niin kirjoituksesi ja kuvasi ovat ne, minkä vuoksi täällä käyn. Ulkomailla asuvien elämää on jotenkin jänskää seurata, mutta lukisin blogiasi, vaikka asuisitte Suomessa. Kuvista pitää sanoa, että on kivaa, kun ne ovat ihan "tavallisista" jutuista. Arki on paljon kiinnostavampaa kuin juhlat :)

  ReplyDelete
 58. Voi hysskät kuinka monta avartavaa kommenttia yön aikana tänne olikaan tullut! Miten olen malttanut nukkua? Lämmin kiitos kauniista sanoistanne. Jatkan siis samaan malliin - toisaalta enpä min mitenkään muuten osisikaan, Se olisi sitten jonkun epäminän blogi.

  Muutamaan kommenttiin ihan omakin vasraus:

  Kässänmaikka, kotiapulaisemme puheiden mukaan kiinalaisessa peruskoulussa ei kädentaitoja opeteta. Oikeastaan sitä olisi vaikeaa kuvitella siellä opetettavan, ei jotenkin kuulu tyyliin. Ja kansainvälisissä kouluissa, jollaisessa kaksi vanhempaa lastamme on, ei myöskään käsitöitä meidän ymmärtämällämme tavalla ole. Ala-asteella ei ollenkaan, yläasteella ainoastaan valinnaisaineina ja silloinkin vain tekstiiliä. Valitaan esim. kolmeksi kuukaudeksi 2,5 tunniksi viikossa "Fun with knitting" tai "Hands on" (jossa opetellaan erilaisia ystävyysnauhasolmintatekniikoita). Hyvin alkeellisella tasolla siis. Ruotsalaisessa koulussa, jossa itse olin viime vuonna kuvataideopettajana, toimi musiikin opettaja käsityönopettajana, vaikka minullakin olisi ollut oikein pätevyys käsitynopettamiseen (oli mulla muinoin sivuaineena)... Aika moista rävellystä (hyi mua!). Niinpä meilä toimii ns. kotikäityökoulu. Opetan lapsille ompelukoneenkäyttöä: vaatteiden omepelua 11-v.n kanssa ja 8-v. on ommellut barbeille tyynyjä, makuupusseja jne. Jouluolomalla esikoinen opetteli joustinneuleen ja säärystimet ovat melkein valmiit, keskimmäinen tilasi täksi viikonlopuksi virkkaustunnin. Kuopus (5,5v) on intoutunut tekemään paksulla lagalla "ristipistoja".

  Iris, mukavaa kuulla sustakin!

  Sanna, mys teitä on kova ikävä. Palaan asiaan lentolipuista, on vähän ollut hötväkkää.

  ReplyDelete
 59. Tulin katsomaan mitä sinulle kuuluu!:)

  Olisikin kiinnostava nähdä oma vastaava kartta.

  ReplyDelete
 60. Terve,
  taisin löytää blogisi vasta kun Mr. Vilijonkka kertoi sen olemassaolosta. Nyt tietysti seurailen kuulumisia ja kivoja kuvia, sekä vertailen joskus tyttärien juttuja omaani, kiva kuulla miten muilla sujuu koulu eri kulttuurissa.

  Olen muuten laittanut linkit blogiisi ja Outin blogiin omalle etusivulleni ja näen omista analyysisysteemeistäni että blogistani poistutaan usein jomman kumman linkin kautta... ainakin äitini ja tätini seuraavat blogiasi. Terkkuja meiltä täältä vaihteeksi sateisesta Afrikasta!

  ReplyDelete
 61. Olen lähdössä ensi viikolla puoleksi vuodeksi Kiinaan ja päädyin tänne etsimään tarinoita kiinaelämästä.

  ReplyDelete
 62. Varmaan muita kommentoijia toistaen: haen täältä kuvia minulle tuntemattomasta maasta, taitoa nähdä kauneutta arjessa.

  Anna P.

  ReplyDelete
 63. Mielenkiintoista seurata toisenlaista arkea ihmisen kautta, jonka koen näkevän asioita samankaltaisesti kuin minä.

  ReplyDelete
 64. Mielenkiintoista seurata toisenlaista arkea ihmisen kautta, jonka koen näkevän asioita samankaltaisesti kuin minä.

  ReplyDelete
 65. Kauniita kuvia, elämää vähän erilaisessa arjessa. Mukavia tunnelmia. Niitä käyn täältä aina katselemassa, ja lukemassa.

  ReplyDelete
 66. Ihania kuvia. Erilaista kulttuurissa arjessa. Kuulumisia. Käyn silloin tällöin täällä, mutta sitten luenkin pitkältä aikaväliltä kirjoitteluitasi.

  ReplyDelete
 67. Kauniita kuviasi ja hyvia mietteitasi on mukava seurailla!

  ReplyDelete
 68. Sulla on kiva blogi - ja mielenkiintoinen. Omat Aasian expat-vuodet ovat onneksi jo takana pain mutta on hauskaa lukea sinun kokemuksiasi. Olen joskus kommentoinutkin mutta munkin pallukka on muuttanut mantereelta toiselle.

  t. Anne

  ReplyDelete
 69. Mina kayn saannollisen epasaannollisesti lukemassa kuulumisia, saamassa vahan vertaistukea expat-elamaan ja katsomassa hienoja kuvia (ja sun ansiostasi olen valokuvaamisessa yrittanyt vahan enemman keskittya yksityiskohtiin!)

  ReplyDelete
 70. sulla kay siis niin paljon lukijoita. taallahan pitaa jo vahan varoa mita kirjoittaa. mina kayn taalla sinun kuvien takia. fanitan naita kuvia. en uskalla koskaan kylla tulla kiinaan kun ei siella varmaan nayta vilijonkalta.

  ReplyDelete
 71. Pistäydyn silloin tällöin ihailemaan ihania kuvia, ja lukaisemaan myös viisaita ja kiinnostavia sanoja. Ulkosuomalaisen tunnot ja muut pohdinnat usein tuntuvat tutuilta.

  ReplyDelete
 72. Raikkaita ajatuksia, elämänmyönteistä tuohuamista,
  perspektiiviä ja kuulumisiasi.

  Joku päivä teen vielä saman tutkimuksen omasta blogistani!

  ReplyDelete
 73. Minä olen pallukka Hämeestä. Kommentoinut en ole koskaan,vaikka olen kovasti ihaillut kuviasi ja taitoasi raottaa vieraan kulttuurin verhoa! Blogiisi eksyin toisen blogin kautta ja nyt käynkin päivittäin kurkkimassa.
  Kiitos mukavista tuokioista blgisi seurassa!
  Hyvää vuoden jatkoa!
  Tuija

  ReplyDelete
 74. Tykkään myös lämpimästä huumoristasi, se virkistää. Pistä ihmeessä kirja kasaan!

  ReplyDelete
 75. Kuvasi ehdottomasti! Kiina kiehtoo, tekstejäsi on mukava lukea! Käyn päivittäin. Löysin sinut viime vuoden lopussa ja pomppasit kyllä hetimiten lempiblogieni joukkoon! Kiitos!

  ReplyDelete
 76. hämmästyn joka kerta miten helppoa on seurata suomalaista ihmistä maailmalla, "KLIK" ja olen siellä jossain, missä sinä, nyt kiinassa. näen kuvistasi KIINAA, oikeasti,kiitos ihanien kuvien ja selostusten.. omalla mielikuvituksella höystettynä, tietenkin.

  ReplyDelete
 77. En muista, mitä kautta aikoinani tulin lukemaan tätä blogia, mutta jäin koukkuun näihin kuviin ja mukavasti kirjoitettuun tekstiin teidän arjestanne.

  t: Mari Espoosta

  ReplyDelete
 78. Pun. pallero Mikkelistä ilmottautuu:) Ihmettelen millaista elämä on ulkomailla, siitä annat hyvän kuvauksen.
  -annukka-

  ReplyDelete
 79. Nojatuolimatkaa maailmalle :)

  Kiitos mukavasta blogista :)

  ReplyDelete
 80. Löysin blogiisi muistaakseni juuri ennen joulua. Elämä ulkomailla ja kauniit valokuvat sekä mukava kirjoitustyyli saavat minut palaamaan.

  Analytics on huippu! Olen itse aivan koukussa siihen.

  Kiitos avartavista kirjoituksistasi ja inspiroivista kuvistasi!

  ReplyDelete
 81. Seuraan blogiasi Readerin kautta aina kun se päivittyy. Olen seurannut jo monta kuukautta.

  En muista mitä kautta alunperin tänne eksyin, mutta jäin kuitenkin heti koukkuun. Osaat kertoa niin kivasti elämästänne kaukana Suomesta ja kuvat ovat mahtavia. En ole koskaan tuntenut minkäänlaista veto Kiinaan. En ennen kuin löysin blogisi :) .

  Tänään tulin taas kurkkimaan mitä kivaa olet puuhastellut, kun readeri näytti että uutta tekstiä on tullut.

  ReplyDelete
 82. Tulin tanaan (niinkuin monta muutakin kertaa) katsomaan ihania kuvia ja ihmettelemaan viisaita ja ajatuksia herattavia juttujasi.
  Kiitos ihanasta, ihanasta blogista!
  Ja Kreikasta nama terveiset!

  ReplyDelete
 83. Jokainen bloggauksesi on taideteos. Nautin kuvistasi ja viisaista ajatuksistasi. Kiina ja kiinalaiset kiinnostavat. Kirjoitat kauniisti kiinalaisista, toisin kun monet expanttirouvat.
  Kiitos sinulle!

  Mansikka

  ReplyDelete
 84. No säähän tiedät missä me ollaan... Kalifoorniassa tietysti :)

  ReplyDelete
 85. Washingtonista kurkistellaan muiden ulkosuomalaisten elamaa. Kauniita kuvia ja arkea erilaisessa ymparistossa.

  ReplyDelete
 86. saksasta kurkistelen teidän jännittävää elämäänne kiinassa. olen itse ollut pekingissä vuosikymmen sitten työharjottelussa, joten jonkin verran tiedän kiinalaisesta elämäntyylistä :). blogiisi minua vetää toisen ulkosuomalaisen kokemukset, upeat valokuvat ja pienet välähdykset arkielämästä siellä kaukomailla.

  tykkään blogistasi valtavasti!

  ReplyDelete
 87. Uskon Sinun tietävän miksi katselen kauniita postauksiasi ja luen mielenkiintoisia tekstejäsi. T.Lissuforever

  ReplyDelete
 88. Käyn useasti täällä lukemassa, millaista elämä on ulkomaalaisena Kiinassa. Minua kiinnostaa, millaista arjen elämä on eri maissa. Olen itse lapsena asunut ulkomailla ja jollain tapaa kaipaan aina muualle. Parasta blogissa ovat upeat kuvat ja arjen kiinalaiset hauskuudet. Eräänlaista nojatuolimatkailua siis.

  ReplyDelete
 89. Hei. Täällä Hikiälläkin mielenkiinnolla seurataan "muinoisen" tutun elämänmenoa. Kaikkea hyvää teille ja ehkä nähdään taas sattumalta joskus jossain ♥
  T. Viivi K.

  ReplyDelete
 90. Olen seuraillut kuviasi ja kirjoituksiasi jo Pariisin ajoilta.
  Joskus jotain kommentoinutkin.
  On kiva kuulla ja nähdä millaista on suomalaisen elämä muilla mailla.
  Yksi suosikkiblogeistani.
  Terveisin
  Maija, Helsingistä

  ReplyDelete
 91. VIIVI HEI!!!
  Ai kuinka mukavaa kuulla susta. Olet läsnä elämässämme täällä Kiinassa asti kuviesi muodossa. Yksi pupukin tuossa loikkii kuopuksen yölampun varteen nojaten.

  ReplyDelete
 92. Hieman myöhäinen vastaus, mutta koska olen vastuussa monesta Berliinin hitistä, ilmoittelen kuitenkin itsestäsi. En oikeastaan hae mitään erityistä blogistasi. Pidän vain juttujesi ja kuviesi seuraamisesta. :)

  ReplyDelete
 93. Moi,muutaman vuoden myös Kiinassa asuneena seurailen teidän elämänmenoa ja ajatuksia maasta. Ihanat kuvat ja kivat tekstit.
  Viidenneksi ylimmästä pallukasta.

  ReplyDelete
 94. Käyn täällä melkein aina, kun koneen ääreen istahdan! Jos en ole muutamaan hetkeen käynyt, luen aina kaikki sillä välillä tulleet postaukset kerralla.

  Harvoin ennätetään tapaamaan nenäkkäin, täällä pääsen haistelemaan tuulahduksia raikkaista ajatuksistasi ja kokemuksistasi. On mukava päästä kurkistamaan kuulumisiasi ja näkemään kuviesi kautta pilkahdus elämästä siellä kaukana.

  ReplyDelete
 95. Hienojen kuvien ja osuvien arjen havaintojen vuoksi! Minulla asuu myös ystävä Kiinassa, mutta hän ei bloggaa, on naamakirjassa, joten tarinat ovat lyhyempiä. Turusta seuraan blogiasi ja blogien lukeminen on oikeastaan rentoutumista työstä.

  ReplyDelete
 96. Hei, osuin tänne ekan kerran jonkun toisen blogin linkin kautta, ja samaa kautta käyn kurkkimassa arkisin aina välillä (hyi minua: työpaikalla). Kotona pitäis lisätä blogilistaan. Tykkään kuvistasi, kuvauksistasi, arkipäivän asioista, jotka kuitenkin on ntärkeitä. Itse en enää ole innokas matkailija, mutta tuulahduksen muualta saa kätevästi muiden kokemustan kautta. ;)

  ReplyDelete
 97. Terveisiä Espoosta! Upeat kuvat, ytimekkäät tarinat ja havainnot vetävät puoleensa. Tyttösten touhut kiinnostavat myös, kun kotona kasvaa 2,5 v neitokainen. Blogin löysin erään laboratoriossa työuransa tehneen työkaverini kautta... Taidat arvata kenen! Oma lapsuuteni on myös vierähtänyt Riihikalliossa, siinä metsän toisella puolen... =)

  ReplyDelete
 98. Tuleva taidekasvattaja ja ehkä tuleva kiina'lainen' kurkistelee Kiina-elämää. Pidän letkeästä kirjoitustavastasi!

  ReplyDelete
 99. "Elämä muualla" -blogeja on aina kiva lukea. Siksi siis täällä.

  ReplyDelete
 100. Taisin loytaa tieni tanne yhteisen, Singaporessa asuvan blogiystavamme kautta. Ulkosuomalaisena tykkaan tosi paljon lukea muiden, eri kulttureissa asuvien suomalaisten elamasta. Blogissasi on kauniita kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita!

  ReplyDelete
 101. KIITOS KAMUT KOMMENTEISTA. NÄIN MONTAA EN IKINÄ OLISI USKONUT TULEVAN. NÄMÄ OVAT ERITTÄIN ARVOKKAITA MINULLE, PITÄISI VARMAAN PRINTATA JA LUESKELLA SURULLISEN MIELEN HETKELLÄ.

  ReplyDelete
 102. Minä taas taidan olla piste Midwestissä. Itsekin ulkosuomalaisena seurailen muiden kokemuksia ja sitä kautta eksynyt blogiisi. Erityisesti seurailen kyllä sinun blogiasi valokuvien takia. Haluaisin kovasti oppia kuvaamaan paremmin. Kaikenkaikkiaan blogissasi on tallennettuna upeita kuvia ja ihania tunnelmia!
  -Viivi2

  ReplyDelete
 103. Loysin blogisi jonkun muun blogin kautta silloin kun viela asuitte Pariisissa. Kuvat ja havainnot ovat tosi koukuttavia ja on aina mielenkiintoista lukea toisen ulkosuomalaisen kokemuksia. Terkkuja Brasilian puskasta!

  ReplyDelete
 104. Minä ilmoittaudun taas punaisen pallurani kanssa Mumbaista. Mukava seurata muunkin ulkosuomalaisäidin touhuja ja inspiroitua siitä itsekin. :)

  ReplyDelete
 105. Hei, minä toin eteläisen Pirkanmaan pallurani tänne ensimmäistä kertaa. Satuin poikkeamaan tänne monen mutkan kautta, klikkailtuani blogista toiseen, ja seisahduin. Minun on pakko päästä kuikuilemaan hienoja kuviasi ja soljuvia tarinoitasi jatkossakin :)

  ReplyDelete
 106. Luin blogiasi, selailin, katsoin kuvia, makustelin sanoja. Tästä päivästä olen tänne asti lukenut, ja vielä on ennen nukkumaan menoa hyvin aikaa! Ihania kuvia, ihanaa lukea jonkun muun elämästä. Oma kun on niin kovin raskasta.

  ReplyDelete