Friday, January 22, 2010

Työ näkösälläKulkiessani kaduilla ja kujilla nautin suunnattomasti siitä ympäröivästä työn touhusta. Tuntuu kuin tuottaminen ja tekeminen olisi enemmän esillä mitä tavallisella eurooppalaisella kauppakadulla. Järkeenkäypä ja ilmiselvä selityskin löytyy: liiketilat ovat tavattoman pieniä, takahuone on parhaimmassakin tapauksessa vain verholla erotettu tila. Kadulta käsin voivat asiakkaat siis seurata housunlahkeensa lyhentämisen tai vetoketjun vaihtamisen, paras työskentelyvalaistus kun on näyteikkunan äärellä!
Erään näyteikkunan takana pilkottavat kirkkaat värit kiinnittivät tänään huomioni. Pysähtyessäni kurkkaamaan mainostekstien välistä alkoi muovikukkia asetteleva rouva villisti viittelöidä ja ystävällisin elkein ilmaisi haluavansa minun valokuvaavan hänen tuotoksensa. Ja minuahan ei kahdesti tarvitse pyytää! Tekeillä oli ilmeisesti hautaseppele, kiinalaiseen makuun. Ainakin hyvin samankaltaisia olen tuoreiden hautojen päällä nähnyt. Varmasti tilaaja oli saamassa hyvän asetelman, kun noin ylpeä ja innostunut tekijä oli tilausta valmistamassa.

Minulla on edelleen niin hyvä mieli, kiitos tädille!

4 comments:

 1. Edelliseen liittyen: blogivierailija Koreasta ilmoittautuu. Luulen että ne ovat tämän blogin kuvat ja maanläheinen asenne, jotka ovat minut koukuttaneet.

  ReplyDelete
 2. Tätä kerran mietin kampaajalla istuessani, että parturi-kampaamot ovat sellaisia paikkoja, joissa vielä näkee konkreettisesti tehtävän käsillä työtä.

  Hyvää viikonloppua!

  Anna P.

  ReplyDelete
 3. Hei!
  Olen seuraillut mielenkiinnnosta blogiasi aina silloin tällöin, ja nyt päätin kysyä sinulta vähän neuvoa!
  Olen siis tulossa asustelemaan pekingiin tässä keväällä joksikin aikaa, ja kaipailisin vähän siellä pidempään majailleen käytännön neuvoja!
  En nähnyt suoraa mailiosoitettasi sivuilla, joten laitan tähän omani ja toivon että saisin muutaman minuutin aikaasi. Osoite on siis
  annmari.karkas@gmail.com
  Suuret kiitokset!

  ReplyDelete
 4. Kyllä näissä makuasioissa jotain kulttuurisidonnaista taitaa olla:D

  Hyvä keskittymiskyky heillä myös, kun siinä kadulla kaikkea pystyvät tuottamaan. Ei onnistuisi kyllä minulta.

  ReplyDelete