Friday, January 15, 2010

Putoilevat lantit ja omenatHaastattelin eilen lapsia kiinalaisen uudenvuodenloman toiveista. Että jos matkustettaisiin jonnekin, niin mitä he haluaisivat. Tyttärillä oli ihmeellinen yksimielisyys toivomuslantteja heitellessä, niitä sateli kuin säkistä ja mielestäni niissä oli jopa tolkkua. Ei esimerkiksi 1) syödä muikkuja 2) snorklata 3) kiivetä Eiffel-torniin.Vaan ratsastaa elefantilla, päästä viidakkoon, syöttää apinoita, leikkiä hiekkarannalla ja nähdä erilaista.

Tiikerinvuoden alkamiseen on vielä yli kuukausi, mutta matkat alkavat jo kallistua ja loppuakin. Nyt olisi jo kiirehdittävä jos toiveita aikoo toteuttaa. Kieltämättä minunkin tekisi mieli kokea juuri samaisia asioita, ikuinen haaveeni viidakosta ja apinoiden kohtaamisesta heräsi henkiin. Ei omenat kauaksi puusta putoa.

12 comments:

 1. Vai tiikerinvuosi. Pitääkin käydä Seppo Tanhualla lukemassa mitä se tarkoittaa koiralle.

  Toivottavasti pääsette viidakkoon. Minä olen kerran ollut ja se saa riittää. Mutta olipa hyvä kokea sekin. Sen viidakon apinat olivat aika pelottavia ja ryöväsivät siskoni kädestä kassin...

  ReplyDelete
 2. Meidän perheellä nuo toiveet taitavat käydä toteen ns. hiihtolomaviikolla :)

  Anna P.

  ReplyDelete
 3. Liivia, olimme 15 vuotta sitten hääreppumatkailemassa Tansaniassa ja siellä teimme kävelysafarin hieman metsään, joka alkoi lähestyä viidakkoa, muttei kuitenkaan sitä siis vielä ollut. Ja jotain kaukana yläilmoissa hyppeleviä apinoit oli myös. Mutta haluaisin sisälle sellaiseen luontofilmiin, sellaiseen jossa pää menee sekä kosteudesta että äänimaailmasta pyörälle. Ja apinat sitten vaikka varastelisivat evääni eli tulisivat oikein lähelle. Thaimaasta ilmeisesti tällaista voisi helposti löytää - helppoa sen olla pitää, kun emme lasten kanssa ole pahemmin ennen seikkailleet. Missä viidakossa olit? Miksi se riitti?

  Anna P, ja gallup jatkuu eli minne suuntaatte? Miksi valitsitte juuri sen paikan?

  ReplyDelete
 4. Thaimaa on kohteenamme, lähinnä siksi, ettei olla siellä ennen käyty, että maa on kuulemma lasten kanssa ehdoton lomakohde ;) ja että kaipaamme aurinkoa ja lämpöä.

  Kuopus ilmoitti jo aikovansa ratsastaa norsulla, eli eiköhän sitä itsensä sellaisen selästä löydä :DD

  Anna P.

  ReplyDelete
 5. Suosittelen Borneota. Saattaa kuullostaa vaativalta, mutta sitä se ei ole. Air Asia lentää esimerkiksi Kota Kinabaluun Malesian Borneoon monesta paikasta, ja sieltä on älyttömän helppo järjestää retkiä oikeaan, alkuperäiseen sademetsään ja katsomaan orankeja ihan kosketusetäisyydeltä. Nenäapinoita viidakkoveneestä. Kiipeämään huikeilla riippusilloilla lintuja bongaamassa. Ja sitten uintia ja snorklailua värikkäiden kalojen kanssa merikansallispuistoissa. Tunnelma Malesian Borneossa on leppoisaa, reissaus helppoa ja näimme paljon lapsiperheitäkin. Sen oikeampaan davidattenboroughviidakkoon ei paljon pääse.

  Mä vihaan varastelevia apinoita, ne on myös aggressiivisia ja saattavat purra. Tuttavan 8v. tytärtä puri Thaimaassa, joutui ottamaan kolme kipeää rabies-piikkiä.

  ReplyDelete
 6. Viidakko kuulostaa kivalta!!

  Olen syntynyt tiikerin vuonna eli tuleekohan siitä vuodesta jotenkin erityinen sitten mulle :D

  ReplyDelete
 7. Elefantit ja viidakko apinoineen kuulostaa todelliselta seikkailulta, semmoiselta joka saa katsomaan asioita uusin silmin, toivottavasti pääsette, luulisi että Intia ja Thaimaa olisivat varmasti paikkoja joissa se onnistuisi. Jännittävää!

  ReplyDelete
 8. Anna P, samaa olen kuullut Thaimaasta.

  Maiku, olen jo aiemminkin jonkin verran tutkinut Air Asian sivuja, nyt kävin taas. Borneon yhteys ei ollut kovin lapsiystävällinen, ainakaan niinä päivinä milloin me olisimme matkaamassa (välilasku keskellä yötä ja jatko aamulla). Tässä sitä taas ollaan, liian myöhään liikenteessä, kun "kaikki" on jo mennyt. Kiinalainen uusi vuosi pitäisi varata jo marraskuussa vissiin. Mutta muuten Borneo kuulostaa todella ihanalta!

  Mizyena, ainakin saat luvan kanssa käyttää punaisia alushousuja!

  Parolan asema, Thaimaa olisi lähempänä, Intia kiinnostaisi vaikka kuukauden matkan verran. Sinnekin vielä haluan! Joka paikkaan oikeastaan. Lasten ilmaisema halu nähdä "jotain erilaista" lämmitti sydäntä, sillä asenteella on hyvä lähteä minne vain.

  ReplyDelete
 9. Oi, menkaa, menkaa viidakkoon.Kuulostaa mukavalta.Meidan lomasuunnitelmat tyssasivat taysin kun mies ei saa lomaa samalle ajankohdalle lasten kanssa.No, ensimmainen kerta koskaan, joten ei voi paljoa harmitella.

  ReplyDelete
 10. Kaikki muut seurueesta tykkäsivät kovasti, eli minä en kai vaan ole viidakkoihminen. Kaipasin takaisin Bangkokiin, suurkaupunkiin, niiltä paratiisirannoilta ja siitä viidakosta.
  Voi en edes tarkalleen tiedä missä olin, siskoni asui siellä muutaman vuoden ja kuljetti autollaan pitkin maata.

  Ja Bangkokista kaipasin kotiin. Ei vaan ollut minun maani. Kiva oli tietysti käydä ja sieltä on paljon hienoja muistoja, mutta kuukausi oli liikaa.

  ReplyDelete
 11. Afrikasta ehdotetaan tänne tuloa, savanni ei kyllä ole aivan viidakko, mutta norsuilla pääsee ratsastamaan ja gepardeja ja leijonanpentuja silittämään! Yhdyn edellisiin kommentoijiin apinoista ja siteeraan vielä etelä afrikkalaisen leijonapuiston omistajaa "monkeys are bad news". Itse pelkään apinoita täällä juuri rabiesvaaran vuoksi, enkä päästä lapsia lähelle niitä. Ihanaa matkaa, minne päädyttekin!

  ReplyDelete
 12. mina olin malesian borneossa. voisitte lentaa kota kinabaluun ja jatkaa siita matkaa? kota kinabaluun paasee yleensa halvalla tiger airwaysilla.
  ystavani juuri tulossa tanne ensi viikolla ja han lahtee katsomaan orankeja sumatralle!

  ReplyDelete