Sunday, January 17, 2010

Asioimassa


Menimme miehen kera suureen paikalliseen matkatoimistoon selvittämään ja toivoaksemme ostamaankin lomamatkaa. Kävimme seuraavan keskustelun virkailijan kanssa:

-Haluaisimme uudenvuoden lomalla matkustaa Thaimaahan.
-Meillä on paketti Balille.
-Se ei ole Thaimaassa... mutta millainen paketti?
-Olen pahoillani, meillä on paketti Koh Samuille.

Epämääräistä tietokoneen naputtelua.
Virkailija ottaa kartan esille.

-Ehkä haluatte valita paikan kenties?
-Haluaisimme mennä Krabille.

Epämäräistä tietokoneen naputtelua.

-Ehkä haluatte jättää yhteystietonne...
-Emme.

Nousemme ja lähestyessämme ulko-ovea huutaa viereinen virkailija peräämme

- Mutta teillähän on jo matka Phuketiin!
-??? Ei, ei meillä ole mitään...

Missään vaiheessa kukaan ei kysynyt esimerkiksi toivomiamme päivämääriä, saati budjettia tai oikeastaan yhtään mitään. Olen ennenkin päättänyt olla enää ikinä menemättä matkatoimistoon.Miten ihmeessä "kaikki muut" pääsevät matkaan? Onko tämä todella näin hankalaa? Me taidamme päästä jälleen kerran nojatuolimatkalle Timbuktuun tai Gröönlantiin.

8 comments:

 1. Minakin kavin kerran menettamassa hermot matkatoimistossa =) Sen jalkeen on varaukset tehty ctripin kautta. Hotellivaraukset on tehty tripadvisorin arviointien mukaan. Pitaisi vaan paattaa minne matkustaa ja homman pitaisi olla aika helppoa sen jalkeen!

  ReplyDelete
 2. Kirvoitit naurut, mutta ei kyllä naurattais jos pitäisi asioida moisessa arvontatoimistossa. Loma on herkkä asia :)

  ReplyDelete
 3. Oivoi.

  Eikun nettiin varaamaan. Tarja mainitsi jo tripadvisorin, sieltä mekin on katsottu hotellien arviointia. Orbitzin kautta esimerkiksi voi varata lentoja tai sitten lento-hotelli -paketteja.

  ReplyDelete
 4. Meillä takkuaa kanssa talviloman suunnittelu. Minä tahdon matkalle, mies ei tiedä näköjään mitä tahtoo. Ja lapsi haluaisi olla kotona.

  ReplyDelete
 5. Tarja, ctrippiin olen tutustunut. Soitin sinne viimeksi tänään, mutta siinä viheessa kun sain tavata India niille aivottomille siellä langan päässä niin alkoi keittää yli... Kolmelle lapselle kun ei oikein meina saada netitse lippuja ostettua. Etten suosittele kellekkään paljon matkustavalle kolmea lasta! Ja hotellitkin pitä aina puhelimitse buukata, kahta rinnakkaista huonetta, kahden ja kolmen sängyn, on muuten mahdotonta saada.

  Eilen tänään huomenna, loma on sikäli herkkä juttu, että siihen satsataan monesti niin paljon, emmekä mekään mitään ns. maailmanmatkailijoita ole eli haluaisimme kaiken oikeasti onnistuvan.

  Liivia, perheparlamentti koolle! ja jos ei sopua synny niin arpokaa.

  ReplyDelete
 6. me ollaan oltu montaa kertaa thaimaassa mm juuri viime viikolla. krabilla olimme todella halvassa hotellissa pari kertaa. noin 25 euroa yo. ihan pieni piskuisella uima-altaalla krabi townissa. sielta paasee pitkahantaveneella niille kaikille kauniille rannoille katevasti. laita mulle meilia jos tarvitset apua!

  ReplyDelete
 7. Me yleensä varattiin lennot työpaikan assarina avulla ja yksi tapa on mennä Dragon air:n sivuille, niiden toimistoja on isoimmissa kaupungeissa. Hotelli varattiin yleensä hoteltravelsin kautta netistä ja yleensä onnistui kahden väliovellisen huoneen varaaminen ihan hyvin, mutta toki välillä oli ylläreitä matkassa, aina ne kuitenkin viimeistään paikan päällä järjestyi.

  Luulen vaan, että saatatte olla nyt vähän myöhässä. Ainakin Hangzhoussa nuo uuden vuoden lennot meni melko vähiin jo marraskuussa, etenkin Thaimaan suuntaan, mutta kannattaa yrittää!

  ReplyDelete
 8. Krabilla on kyllä kaunista...
  Toivottavasti onnistaa!

  ReplyDelete