Friday, January 29, 2010

Kuumeilua


Matkakuumetta hälventääkseni piirtelin lasten viidakkkoeläimiä. Ja uskomatonta kyllä, kuume laski heti alle 39. Nyt onkin juuri sopivasti lämpöä, jotta pysyvät uteliaisuus ja innostus sopivassa vireystilassa.

Mies puolestaan valitsi insinöörin lähestymistavan: luki Lonely planetin kannesta kanteen.


Aasiasta olemme nähneet tähän mennessä ainoastaan Kiinaa ja huomaan useasti sekä kieroutuneesti että rankasti asioita yksinkertaistaen ajattelevani, että Kiina on koko Aasia ja että koko Aasialla on samat tavat ja ongelmat kuin täällä... Johan järkikin sanoo muuta!


Jos kellään on siis lapsiystävällisiä, eläimellisiä tai muuten vaan loistavia vinkkejä Kuala Lumpurista tai Malesian niemimaasta muuten vaan, niin ilolla niitä vastaanotan! Esimerkiksi yhtään yöpymispaikkaa ei ole vielä varattuna, toisaalta matkan alkuunkin on yli kaksi viikkoa.

Äh, nyt lähti kuume taas nousuun. Taidan siirtyä piirtelemään kuopuksen lelukäärmeperhettä, luulisi kuumeen sillä taas tokenevan.

19 comments:

 1. Oot kyllä taitava! Mä en ikinä saa aikaiseksi näköistä, aina tulee venkoja.

  En tiedä Malesista kyllä mitään. Onkohan Lankawi (kirjoitetaankohan näin) Malesiaa, muistaakseni. Sitä saarta mieheni sisko rakastaa ja menee sinne joka vuosi. Ilmeisen rauhallinen ja luonnonkaunis, ei muuten menisi.

  ReplyDelete
 2. Hei!

  KL:ssa on muuten loistava elaintarha! Vannon etta elaimet ovat elamaniloisemman nakoisia kuin taalla! Harimau!!! Tai jotain sinne pain....

  naapurin Satu

  ReplyDelete
 3. Pulau Lankawi tuli minullakin mieleen. Ei siksi että sen kummemmin tietäisin mistään mitään enkä ole käynyt, mutta ystäväni oli siellä matkaoppaana pitkään ja kehui kovin.
  Ja kuvista päätellen on aivan ihanaa.

  Sinä piirrät niin hyvin!

  ReplyDelete
 4. Ihania eläinkuvia! Australialainen ystävättereni lentää perheensä kanssa usein Perthiin Kuala Lumpurin kautta ja muistaa joka kerran jälkeen sanoa, että sieltä saa maaailman parasta ruokaa. Nautinnollista lomaa teille! Koska lähdette? Me varasimme Alppi-matkan; ihana päästä tuulettumaan kurjan kokemuksen jälkeen raikkaaseen vuoristoilmaan.
  Halauksia!

  ReplyDelete
 5. Liivia, Lankawi taitaa olla yksi niistä hienoimmista rannoista, mutta valitettavan etäällä Kuala Lumpurista. Meille riittänee vain yhdet lennot, pyöritään KL:n lähistöllä eikä tuhlata enempää aikaa lentokentillä pörräämiseen. Loma kuitenkin on vain viikko.

  Satu, kirjataanpa muistiin, kiitos!

  Violet, mahtaakohan matkaoppaat kyllästyä kohteisiinsa, kuten vaikka Lankawiin? Että miltä tuntuisi jos aina vain olisi kaunista? Mekään emme tiedä mistään mitään, ei olla erityisemmin oltu kiinnostuneita kyseisestä paikasta, mutta kun lapset halusivat viidakkoon! Matkan jälkeen ollaan viisaampia. Ja että olisiko sittenkin pitänyt rahtautua Lankawiin.

  Kaisa, lähdetään vasta 13. lauantaina, koululomien aikaanhan sitä aina matkustellaan (mikäli matkustellaan), kuten kaikki muutkin. Hyvä ruoka kelpaa aina, voi kuinka hauskaa kuulla. Kalaruokia on kirjoissa kehuttu. Alpit kuulostavat hyvältä, tehän hiihdätte, muistanko oikein?

  ReplyDelete
 6. Tajusin juuri, että se kirjoitetaankin Langkawi, kaikille tiedoksi.

  ReplyDelete
 7. Mahtavia piirustuksia!

  Itse olen käynyt Aasiassa tämän Japanin lisäksi vain Kiinassa ja Intiassa. Näillä kolmella tuntuu olevan yhteistä vain väentungos, muuten ne eroavat mielestäni enemmän kuin kolme randomilla otettua Euroopan maata (joissa en nyt ihan jokaisessa tietenkään ole käynyt).

  ReplyDelete
 8. Joulukuussa juuri KL:ssä viikon perheen kanssa viettäneenä voin muutaman vinkin antaa. Eläintarhassa emme käyneet, mutta kehuja siitä kuulin. Sen sijaan olimme erinomaisessa lintupuistossa, joka sijaitsee kukkulalla vähän keskustasta syrjässä. Sinne on pitkähkö ylämäki käveltävänä, taksia kannattaa käyttää ainakin mennessä. Samalla kukkulalla on myös perhospuisto, jossa emme käyneet. KL Menara Towerin juurella on pieni eläintalo, jonka sisäänpääsy kuuluu tornin lipun hintaan. Talossa oli lähinnä mielenkiintoisia käärmeitä, muutama lisko ja hämähäkkejä, muutama apina (pienehköt häkit), surullinen kettupariskunta ja pari pesukarhua. Tornin ympärillä on mukava viidakkopuisto, jossa paljon hyttysiä myös päivällä, hyttysmyrkkyä tarvitaan. Yksi kauppakeskuksista on erityisesti lapsille (Imbi monorail-aseman vieressä), iso leikkipuisto KLCC Surian puistossa. Ruoka on todella hyvää, lisäksi kaikenlaisia ravintoloita riittää, halpaa ja kallista. Asuimme Sheraton Imperialissa (monorail Medan Tuanku), jossa tuntui ainakin hinta/laatu olevan kohdallaan isojen huoneiden osalta. Uima-allas siellä myös ok. Henkilökohtaisesti pidän KL:stä paljon enemmän kuin BKK:sta.

  ReplyDelete
 9. Anu, lienevätkö juuri nuo sinun vierailemasi kolme väkirikkainta Aasian maata? Pelkkä mainintasi Euroopasta saa aikaiseksi valtavan koti-ikävän, ihan minne vain Eurooppaan.

  Anonymous, lämmin kiitos vinkeistäsi. Olenkin tainnut lukea kyseisestä kukkulasta. Kävittekö millään rannalla vai vietittekö puhtaan kaupunkiloman?

  ReplyDelete
 10. Ihania eläinpiirroksia!

  KLn perhospuisto on ihan huippu ja ehdoton lapsikohde mun mielestäni. Vieressä on myös lintupuisto ja orkideapuutarha. Tykkäsin myös KLCC-ostoskeskuksen vieressä olevasta akvaariosta, jonka edustalla on kiva puisto missä näkyi paljon lapsia leikkimässä (mm. lasten uima-allas). Sitten siellä KLn China Townin lähellä olevassa Central Marketissa on sellainen jännä cute fish spa, jossa altaan pikkukalat nyppivät kuollutta ihosolua jaloista. Aivan mahtavaa kutitusnauruhoitoa!

  Meidän reissukuvia (mm. perhosia) tuolla: http://www.flickr.com/photos/maikusasi/sets/72157611772530097/

  Melakaan olisi parin tunnin bussimatka, ja kaupunki on äärettömän suloinen. Siellä päin olisi myös biitsejä. Taman Negarun kansallispuistoon (viidakkoon!) järjestetään ymmärtääkseni KLstä päiväretkiä tai yhden yön yli.

  ReplyDelete
 11. Moi,

  Mekin vietimme joulun Malesiassa. Langkawille on tunnin lentomatka Kuala Lumpurista, joten ei se kaukana ole =) Reissu onnistui hyvin vaikka yli-innokas taapero oli mukana. Langkawin lentokentalta oli 15 min ajomatka hotellille. Mielestani aika vaivatonta, joten suosittelen viela harkitsemaan.

  KL oli kiva paikka, mutta olimme siella vain kolme yota. Sen kaytimme shoppailuun ja yleiseen vaelteluun. Yovyimme Sheraton Imperialissa ja niinkuin tuossa aikaisemmin kirjoitettiin niin oli hyva hinta-laatusuhde. Lisaksi hotellissa on uima-allas ulkona joka on siis tosi kiva juttu muksuille! Lahtisin mielellani uudelleen Malesiaan!

  ReplyDelete
 12. Ahh... anonyymi puhui juuri samaisesta KLCC Surian puistosta! Ja on erittäin oikeassa hyttysmyrkystä.

  ReplyDelete
 13. Tykkään, tykkään
  Tämä on mahtava valokuvasarja, laita seinälle!

  ReplyDelete
 14. Malesia on hyvä kohde. Siiti maa ja ruoka on hyvää. Perhospuisto ja orkideapuisto olivat tosi kivoja. Kävimme jossakin isossa puistossa mutta en muista missä se on. (aikaa on kulunut 15 vuotta). Jos vain suinkin jaksatte niin käykää autolla rannikolla jossakin rannalla uimassa. Kyllä siellä hiekkarantoja riittää.

  ReplyDelete
 15. Maiku, Melaka kuulosti opaskirjassakin mielenkiintoiselta. Samoten tuo puistoalue. Juuri äsken löysin netistä juuri noita viidakkoretkiä (ja muitakin) järjestävän toimiston. Olen tohkeissani, pääsemmekö todellakin viidakkoon!

  Tarja, harkitaan juu, mutta kyse on myös budjetista, meitä kun on jo viisi maksullista!

  Eilen tänään huomenna, öö, katsotaan. Johan ne ovat täällä esillä. Ei vaan, kuopukselle lahjaksi voisi toteuttaa, hän kun on varsinainen eläinhullu. Häntä mm. ei saa sanoa prinsessaksi vaan pieneksi apinaksi.

  ReplyDelete
 16. Pensastasku, ai niinkö vähän siitä teidän matkastanne on? Kyllä me rannallekin meinataan päästä, ainakin muutamaksi yöksi. Google Earthista katselin rantoja ja pieniä kyliä ja sitten etsin neitistä yöpymispaikkoja. Kaikkea mahdollista tuntuu olevan tarjolla, kuhan vain osaisi valita hyvin! Ja kun eihän me olla missään etelän rannoilla koskaan käyty, Sondbytä ja Nitsan kivirantaa lukuunottamatta, varmasti kaikki näyttää eksoottiselta.

  ReplyDelete
 17. Vetäsin tuon vuosien lukumäärän hihasta. Tarkistus osoitti vuoden olleen 1994 helmikuu.

  ReplyDelete
 18. Me oltiin toissakesänä miehen kanssa Tiomanin saarella, Melakassa ja KL:ssä. Tykkäsin kaikista tosi paljon.
  Tiomanilla oli mahtava snorklailla uskomattomassa väriloistossa koralleilla. Tiomanilla jouduimme myös apinoiden takaa-ajamiksi viidakkopolulla. Kuulostaa hauskalta ja nauratti jälkeenpäin, mutta sillä hetkellä kun noin seitsemän kirkuvan apinan hampaat välkkyvät lähellä pohkeita juostessamme pakoon, on hauskuus kaukana.
  Melaka oli viehättävä, pieni paikka, jossa maan historia oli näkyvillä arkkitehtuurissa. Hieno kokemus oli vanhan Kung Fu mestarin show kadulla. Tosin tuo mestari otti mieheni avustajakseen ja siinä sitä olikin naurussa pitelemistä.
  KL:ssä oli kiva shoppailla ja asua halvalla loistohotellissa. Siellä oli myös helppo liikkua julkisilla joka paikkaan.
  Kaiken kaikkiaan suosittelen Malesiaa. En pettynyt oikeastaan mihinkään (tai ehkä ruokaan, mutta se ei ollut minulle niin merkityksellistä). Oli hieno loma ja saimme monia ikimuistoisia ja ainutlaatuisia kokemuksia.

  ReplyDelete
 19. Sama anonyymi vielä kysymykseen vastaa, että olimme KL:n kaupunkiviikon jälkeen vielä Langkawilla reilun viikon. Harkitsimme ensin Melakaa tai Pengangia, mutta päädyimme lentämään Langkawille. Viikon lomalla pitäytyisin varmaan kuitenkin rantaelämän suhteen Melakassa, vaikka lento Penangiin tai Langkawille on lyhyt, niin matkustamiseen menee kuitenkin iso osa päivästä. Viidakkoretkelle kannattaa mennä, viidakot on ihania!

  ReplyDelete