Saturday, November 1, 2008

Pyhämiestenpäivä kansainväliseen tyyliin


Halloween tuntuu , kummalista kyllä, varsin luonnolliselta. Totta kai koristelimme, kaikki naapuritkin koristelivat. Vaikkei amerikankiinalaiset paluumuuttajat englanninkieltä ole maailmalla omaksuneet, niin halloweenin ainakin.


Minulla oli oikeastaan aika mukava ilta. Kynttilänvalossa availin ovea kymmenille noidille ja jaoin karkkia.


Kukaan omista lapsista ei ollut kinastelemassa kotona, vaan vaeltelivat pitkin kylää: vampyrikissa, noita ja lumikki. Kotiin palasivat myöhään, valtavien saaliiden keralla.

Kiva ilta siis. Tänään varmasti jatkuvat pukeutumisleikit.

3 comments:

 1. Minä sain myös olla portinvartijana. Mies kulki naapuruston lasten kanssa. Ah hiljaisuutta.. vaikka ovikello pirisikin ahkeraan.

  ReplyDelete
 2. Sait halloweenin kuullostamaan tosiaan ihan kivalta. Minua vaan vähän häiritsee, kun on jo yhdet noitajhlat keväisin ja toiset naamiaishulabaloot vappuisin. Kahdesti vuodessa karkinkerjäykset ovat jo vähän liikaa.

  En vieläkään tiedä mitä ajattelisin halloweenista. Naamiaismeininki ok, karkki tai kepponen-ei niin ok.
  Ymmärrän hyvin kuitenkin tätä perinnettä muualla, meillä vaan täällä jotenkin niin väkinäistä.

  ReplyDelete
 3. hienoa kuulla etta teille siella silla tavalla juhlitaan. mina bloggasin siita kuinka taalla jotenkin rohmuttiin ja ainoastaan ahneus tuli mieleen. juttelin naapurin intialaisen aidin kanssa ja han kertoi jattavansa valiin tana vuonna kun ei enaa jaksanut hirveaa maaraan lapsia oven takana. meidan condossa noin 200 lasta otti osaa tapahtumaan.:-(

  fillari nayttaa hyvalta tulee mieleen kopiksen pyorat. tai niita mita olen nahnyt hollannissa.:-)
  pia spore

  ReplyDelete