Tuesday, November 18, 2008

Kuulasta


Ikkunoista ulos katsoessa kaikki luonnonmerkit viittaavat syksyyn: kuulas valo, vaatimattomammiksi muuttuneet kukkapenkit, ruskealehtiset pensaat ja puut. Vaahterat tiputtelevat uhkeita lehtiään lasten riemuksi. Celsius-asteikko näyttänee aamuisin nollaa, päivisin viittä astetta (hatusta heitetty, kun ei omisteta mittaria).


Mutta voi jessus mikä kylmyys! Tasainen viima tunkee läpi vällyjen ja läskikerrosten, suoraan luihin ja ytimiin. Tätä jäätävää ja kuivaa viimaa on luvassa seuraavat viisi kuukautta. Onneksi mieltä lämmittävat upeat lehtiasetelmat sekä valo. Sitä täällä sentään vielä on.

Suomessa ollaan Ylen mukaan hieman toisenlaisessa sääolosuhteissa tänään. Eipä käy kateeksi. Ajelkaahan varovasti!

7 comments:

 1. Tuota luukylmyytta ei kaipaa vaikka tulossa se on, vaajaamatta, tanne meillekin.Mutta onneksi on valoa, muuten menisi liian masentavaksi.

  ReplyDelete
 2. Ni hao!
  Villasukat, huivi ja pipo...
  toivottavasti lammittavat.

  Cairon paivakin tanaan viilea, valilla menee pilveen...
  Aamulla oli +18...sisalla lampotila laskenut kesan +28:sta +23...villasukat jalassa olen hipsinyt jo pitkaan...

  ReplyDelete
 3. Täällä etelässä on vielä melko lämmintä, aamuisin vähän päälle +10 ja päivällä voi olla reilustikin enemmän, jos aurinko paistaa. Syksyinen ilma kuitenkin ja aika mukavalta se tuntuu. Kotona on vaan aamuisin niin vilakkaa, vaikka lämmitys päällä onkin.

  ReplyDelete
 4. Jaa, täällä ei ole kyllä kun ihan tavallista harmautta ja kuivuutta. Mitään ei sada ja plussanpuolellakin ollaan vielä päivisin. Mitähän pitäisi olla tai tulla? En ole kuunnellut säätiedotusta.

  On tosiaan ihana kuulaus havaittavissa kuvista.
  Nyt on jo turkista hupussa ja vielä äsken istuskelivat balleriinoissa menopelissäsi.

  ReplyDelete
 5. Mahtavia lehtiä. Sellaiselle olis käyttöä täällä. Hyinen tuuli riepotteli tänään pihapuita vaan taitaa teillä tuulla vielä enemmän. Huomenna liukastelen Eiran kanssa Jämsään. Toivottavasti ei ojanpohjia pitkin.

  ReplyDelete
 6. Pikkujutut, valosta nautin eniten, siis kirkkaina päivinä. Nyt lämmityskauden alettua ilmanlatu kulemman huononee rutkasti ja ikiharmaus laskeutuu. Muttei sentän kaamos.

  Blogitse, kuulostaa rantasäältä.

  Satu, naapuri oli ollut Honkkarissa viiknloppuna ja lämp tosiaan nousut lähes kolmeenkymmeneen. Laaja maa - jossain Sisä-Mongoliassa on varmaan jo lunta.

  Pensastasku, tulit tosiaan mieleen kun Alva noita lehtiä keräili. Niissä on tosi voimakkaat lehtiruodit.

  Liivia, Ylen uutissivuilla oli perinteinen lumimyräkkäkuva moottoritieltä, sitä tulkitsin ettei ainakaan mikään kävelyretkisää vallitse.

  Nopeasti tosiaan muuttui lämpötila, mutta täytyy ottaa huomioon, että meidän kaksi nuorinta voisivat kulkea ballerinoissa ja minihameissa ympäri vuoden... Minulla oli kyllä menopelikuvaa ottaesani jo paksut sukkikset hamosen alla!

  ReplyDelete
 7. Se myräkkä on sitten ollut täällä vasta viime yönä, nyt on ohutkerros valkoista...

  ReplyDelete