Saturday, November 8, 2008

Muuttoestetiikkaa, taas.

Tästä aiheesta näemmän voisin perustaa ihan oman blogin. Kohtalaisia kuvia on kertynyt toista sataa ja eri lähestymistapoja löytyy riittämiin.

Oman luokkani pakkaaminen sujui vikkelään ja ennen muiden auttamiseen ryhtymistä tein kierroksen. Tältä näytti Pekingin ruotsalaisessa koulussa hieman ennen muuttomiesten saapumista.


Laputettujen tavaroiden olisi pitänyt ajautua oikeisiin uusiin luokkahuoneisiin. Noooh, seuraavan kerran muutettaessa laitamme numerot myös kiinaksi, jospa se auttaisi muuttofirmaa tässä haastavassa tehtävässä. Tämän totesimme tänään.

Koska olemme onnettomuuksien luvatussa maassa saimme hieman kokea koulurankkasadetta. Ai mitäkö se on? Se on sitä kun sprinklerijärjestelmä kytketään päälle, valtava hana hajoaa, vanhan järjestelmän tukkimatta jääneestä isosta putkesta syöksyy vettä kohtuullisella vauhdilla suoraan portaikkoon ja seiniä pitkin kahden kerroksen kahteen luokkahuoneeseen. Mitäs valehtelisin, ehkä 300 litraa minuutissa. Jo ennen rakennuksen käyttönottoa pääsevät kaksi huonetta remonttiin... Tarkoittanee sitä, että keskimmäisemme pääsee aloittamaan uudessa koulussa opintonsa kultaisessa juhlasalissa. Ei pöllömpää. Kuinkahan mahtavat tottua sitten myöhemmin tavalliseen luokkaan?

Sellainen päivä minulla. Adrenaliinia kehissä.

Ps. Meillä on ollut jo kaksi päivää lämmintä vettä! Kop kop.

6 comments:

 1. Tervehdys oi naapuri! Hyvä, että teillä tulee lämmintä vettä. Aikamoista tämä kiinalaisten korjaushomma...

  Me edelleen etsitään ayita... ja alkaa pikkasen harmittaa, ettei sellaisia tipu kuin sieniä sateella. Onneksi ei juurikaan mitään tavaroita. Vielä.

  Törmäillään!

  ReplyDelete
 2. voi,voi...
  Toivottavasti koulutyo sujuu naista "pienista" vastoinkaymisista huolimatta!
  Teilla on ihania tavaroita..tauluja, sopot tuolit jne.
  Hienoa jos kotona tulee sellaista vetta mita kuuluu ja sinne mihin pitaakin...

  ReplyDelete
 3. Heheheh, voi että tai pitäiskö sanoa vettä :)

  Hihitin koko postauksen :)

  Onnea uuteen kouluun!

  ReplyDelete
 4. Mimosa, haluatko minun kyselevän meidän ayilta tuntisiko jotakuta?

  Blogitse, on meillä keran täällä kotonakin ollut sadetta... Mutta nyt on kyllä ihanaa kun lattiat ovat lämpimiä ja suihkut nautinollisia.

  Marita, hyvä jos hihitit, pelkäsin kirjoitukseni olevan turhan täynnä valitusta, vaikka meininki ihan hyvä onkin.

  ReplyDelete
 5. Onpa tuo elämänne yllätyksiä täynnä. Tuosta vesisateesta tuli mieleen kaukainen tapaus töistä: Meillä oli töissä ennenmuinoin sellainen "Hätäsuihku", joka oli tarkoitettu ensiavuksi ,jos joku saa vaikka happoa yllensä. Sitä ei tietenkään oltu kokeilu koskaan asennuksen jälkeen. Eräänä päivänä pomolla välähti. Toimiiko tämä? Veto kahvasta ja lattia lainehti. Ei kuitenkaan 300 litraa.

  ReplyDelete
 6. Onpas siellä touhua.

  Pysyköön teidän vesi lämpimänä! Kylmässä talossa ollaan totuttu elämään, mutta jos raanastakin tulisi vaan kylmää, niin se olisi jo liikaa, mulle ainakin.

  ReplyDelete