Friday, November 28, 2008

Pientä pohdintaa


Hutongissa katu on kodin jatke. Siellä tehdään kaikkea mahdollista, mitä kotona ei mahdu tekemään, kuten esimerkiksi leikkimään pallinheittämistä.


Sähköä säästetään, joten päiväsaikaan on luonnollista tehdä tarkkuutta vaativat hommat ulkosalla. Tyttönen saattaa myös olla taka-alan liikkeen myyjä, jota eivät asiakkaat näin varhain aamulla vielä häiritse.


Vanhukset rullatuoleissaan siirretään Pekingin raikkaaseen (?) ulkoilmaan päiviksi tuulettumaan ja elämää seuraamaan. Jotenkin tämän sängyn nähdessäni tulivat entisajan keuhkoparantolat mieleen.


Viemäreiden uupuessa hyvin monet lotraamista vaativat toimenpiteet suoritetaan kadulla, jolla tosin ei välttämättä myöskään ole toimivaa viemäriä...

Mitä sinä olet tehnyt kadulla? Oletko nukkunut? Kenties pyykännyt? No, edes kävellyt?

13 comments:

 1. kävellyt, dyykannut, kaatunut, istunut, pyörtynyt (onneksi vain kerran!), hiihtänyt ja kävellyt luistimilla. Vain lapsena tosin. Ja oli tupit niissä terissä (äidille tämä).

  ReplyDelete
 2. Violet, juu, lapsuuden talvina tuli erityisesti hiihdettyä hiekoitetulla kadulla, kun ei jaksanut kantaakaan suksia kouluun. Se oli tökkivää menoa se.

  ReplyDelete
 3. Juuri juoksin kadulla iloisen hoitokoiran kanssa kilpaa. Hauskaa.

  ReplyDelete
 4. PS: Olet aina niin ihanan myönteinen. Minua ärsyttäisi, jos joku tiskaisi purukalustoaan kadulla!

  ReplyDelete
 5. Matroskin, se on oltava myönteinen, sillä jos alkaa pikkuasioista ärsyyntyä kuolee vihaansa aika pikaisesti tässä maassa. Erityisen iloinen on oltava siitä, että paikallinen pesee hampaansa aamulla, se kun ei ole niinkään "tavallisen kansan" parissa tapana ja siitä saa kärsiä herkkänenäinen jatkuvalla syötöllä.

  ReplyDelete
 6. Pussaillut aivan vietävän paljon entistä poikaystävääni/nykyistä miestäni joskus 90-luvun alussa - silloin villinä ja vapaana teininä... Olen myös oksentanut kadulle (Roopea odottaessani) monta kertaa. Nämä ääripää-katuaktiviteetit tulivat ensimmäisinä mieleeni. Ihania kuvia!

  Bisous!

  ReplyDelete
 7. Dyykannut 'isoja' roskia ja raahannut kotiin nojatuolin, ajanut pyoralla ja kironnut vastatuulta (tuuleekin sitten _aina_ vastaan) ja vesisadetta, hyppelehtinyt lasten kanssa, kaatunut pyoralla niin etta reidessa on vielakin lommo (15 vuoden jalkeen!), kiertanyt 'free market'ia Hollannissa kuningattarenpaivina

  ReplyDelete
 8. nama oli parhaimmat kuvat mita olet blogiisi laittanut, kiitos! minulle on tullut kauhea hinku lahtea pekingiin ja juuri talvisaikaan. kadulla olen jonottanut konserttilippuja nukkuen makuupussissa, ohjannut liikennetta helsingissa kello kolme yolla ja luvannut poliisille, etta en enaa koskaan ohjaa liikennetta. parhaimmat katumuistot liittyvat siihen kun olin kauppatorin kahvilassa kesat toissa ja lahdin toolosta ajamaan pyoralla kello 5.30. kadut olivat tyhjia ja ajoin keskella runebergin katua pyoralla. helsinki aamuyosta keskella kesaa on maaginen.

  ReplyDelete
 9. ja viela jos sankykuva on myynnissa, ostaisin sen? onko?
  pia spore

  ReplyDelete
 10. Kaisa, Nyt pikapikaa taas pussaamaan sitä miestä kadulle, sehän kuuluu maan tapoihin, vaikkei niin nuori ja villi enää olisikaan!

  Paevi, Pariisissa minäkin kunnostaudui tuossa dyykkailussa: paljon pikkutavaraa, mutta myös kaksi kirjoituspytää ja todella iso sänky tarttuivat mukaan. Harmillisesti täällä ei ole mitään dyykattavaa, taoisaalta hyvä että vanhakin tavara kiertää käytössä eikä heti hyljätä naarmun sattuessa.

  Aurinko, uskomatonta, mutta kesät -96 j -97 minäkin pyöräilin Runeberginkadulta Kauppatorille aamuisin ennen kuutta!!! Taidekirjansitomo Katart aloitti nimittäin toimintansa pienellä kojulla käsityöläisten puolella! Ja tosiaan, Töölön hiljaisuus ja Aleksanterinkadun tyhjyys kesäaamun valossa ovat ihmeellisen ihania! Ja kuvasta, lähes kaikki maailmassa on myynnissä (paitsi perheenjäsenet ja muistot), jos hinta on oikea!

  ReplyDelete
 11. Ni hao cairosta...
  kadulla tanssinut, juossut...

  Tutkin taas urakalla blogisi ihania kuvia & juttuja.

  Kaukkukaupan myyntitiski-kuva on uskomattoman terava, loistava otos! :-)

  ReplyDelete
 12. Loistavan ihana blogi ja kuvia.

  Kadulla? Vatsatauti yllätti kesken koulupäivän enkä ehtinyt edes bussiin, kun tein kirjaimellisesti vetelät housuun!

  Kyproksella asuessani, naapurin ukko nukkui elokuussa kadulla patjan päällä.

  ReplyDelete
 13. Laulanut, nauranut, marssinut, halannut, pussannut, imettänyt, itkenyt...ja pakko tämäkin on sanoa; saanut keskenmenon.

  Ihan mahtava tuo kuva neulovasta naisesta. On niin hyväntuulisennäköinenkin.

  ReplyDelete