Monday, November 3, 2008

Ihastelupäivä


Jonkin aikaa sitten "suoritimme" kaupungin kasvitieteellisen puutarhan. (Sinne pääsy on oman tarinansa arvoinen juttu, sillä aika moni muukin oli päättänyt lähteä ihailemaan luonnon ihmeitä. Kehätie täysin tukossa, kävellen oltaisiin oltu jo perillä...)

Muinoin opiskeluaikoina sain yliannostuksen kasvitieteellisestä puutarhasta, sillä sinne mentiin piirtelemään ja havainnoimaan aika monella kurssilla, liiankin monella. Mutta siitä on jo aikaa, joten nyt puutarhavierailu tuntui virkistävältä vaihtelulta. Puutarhaa enemmän kuitenkin ihastuin hyönteistaloon, jossa pääosin hyönteiset olivat minun näkökulmastani turvallisesti kehästettyinä vitriineissään. Paikoillaan, ryhdikkäästi kuivattuina, helposti lähestyttävissä.Kuopus, The eläintenystävä, jaksoi katsella ja ihastella örkkejä ja valita vitriinin kauneimmat.


Jottei kuitenkaan päästy unohtamaan missä maassa olemme, oli välikön hyllyssä vartijan hattu sekä elintärkeä termospullo kuumaa vettä varten. Jotenkin niin herttaista, kanniskelevat termaria kuin taaperot tuttipulloja joka paikkaan.

Suuret hyönteiset ja termospullot, se on Kiinaa se.

ps. Muistatteko minun heinäsirkkaani? Se karkasi (ei mikään tyhmä eläin), enää ei kuulu kotoista siritystä olohuoneen palmusta. Höh.

2 comments:

  1. Minuakin olisi nuo vitriinit kiinnostaneet! Kaunista, ja mitä värejä.

    ReplyDelete
  2. Jos kiinalaisissa piilee sisäinen taapero, piilee sellainen myös ameriikan yhdysvaltalaisissa. He puolestaan kuskaavat neljännesgallonan juomakannua mukanaan. Etenkin ne kovaääniset maailmanmatkaajaeläkeläisrouvat.

    ReplyDelete