Thursday, November 6, 2008

Ei tule, ei tipu

Juokseva lämmin vesi alkaa kuulostaa kaukaiselta haaveelta. Yli kaksi viikkoa ovat korjaajat, omistaja ja asiantuntijakorjaajat ravanneet talossa pähkäilemässä ja kukin vuorollaan korjanneet kaasupolttimon. Ja lämmintä vettä on taas tullut hanasta, milloin vartin, milloin jopa viisi tuntia. Varaosa on tilattu Sanghaista saakka, odotettu saapumista, asennettu paikoilleen, todetaksemme jälleen veden olevan kylmää. Tähän mennessä korjauskäyntejä keskimäärin kaksi päivässä.


Tänään on rikottu kuitenkin uusi ennätys, neljä erillistä käyntiä, yhteensä kahdeksan eri korjaajaa. Ja ainoastaan yksi totesi rehellisesti, ettei osaa asialle mitään tehdä. Hetki sitten poistui viimeisin parivaljakko. Keksivät vaihtaa jonkun johdon. Jotenkin kuitenkin epäilen huomisen aamusuihkun olevan jälleen varsin pikainen... Onneksi ilmat ovat edelleen kohtuullisen lämpimät, joten emme kotiimme jäädy.

Vialliset kaasulämmittimet tuntuvat vainoavan meitä. Aivan samankaltaisten ongelmien kanssa painiskelimme Pariisissa!

Lapsetkin alkavat hermostua ja unelmoida suomalaisista systeemeistä. Rehellisyyden nimissä oli minun pakko muistuttaa heitä Porvoontalomme arjesta: polttopuidenkantoa, sisään savuttavia kaakeliuuneja, liian märkiä puita, toisinaan myös jäätyneitä vesiputkia. Ja talvella 8-asteiset lattiat.

Suo siellä, vetelä täällä. Vaellussauva tueksi, iloinen mieli vaikka väkisin ja matka jatkuu!

12 comments:

 1. Voi harmi Vilijonkka! Viikonlopuksi on luvattu tosi kylmää. Toivottavasti putket saatais pian kuntoon.

  ReplyDelete
 2. Blogiasi mainioine kuvineen on ilo seurata, siksipä ojensin sinulle ja blogillesi palkinnon. Tervetuloa noutamaan!

  http://huoneennurkka.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Harmillista, tiedan tunteesi.Selvisimme juuri vastaavasta, ongelman aiheuttajana on kuitenkin sahko.Vesilammitin lakkasi toimimasta ja kun korjaaja tuli paikalle oli vastus rajahtanyt vesisailion sisalla..kuulemma oli sita kiinalaista mallia, ei muuten ;).

  Ja vuotava putkikin korjattiin varsin omaperaiseen tapaan..Mutta maassa maan tavalla, muukaan ei auta.
  Toivottavasti paasette pian lampiman veden pariin.

  ReplyDelete
 4. Eipä kuulosta hyvältä, jos noin monen korjausmiehen jälkeenkään ei ala olla lämmitys kunnossa. Mutta sopeutuminen tilanteeseen on myös asennekysymys ja sitä sinulla kuulostaa olevan. Kyllähän siinäkin lämmin tulee, kun patikoi vaellussauvan kanssa!

  Otan osa huoleenne seisomalla hetken omalla terassillamme neljän asteen pakkasessa.

  ReplyDelete
 5. Miao, Katsotaan nyt miten eilinen johdonvaihto onnistui... Kylmenevä sää sinäänsä kuulostaa kauniilta!

  Himmu, kiitos! Blogia on mys ilo tehdä.

  Pikkujutut, kiinalainen laatu, huh huh. Siitä ollaan miehen kanssa paljon juteltu. Ei ole muulla maailmalla vielä mitään peättävää, että kiinalaiset veisivät kaikki tyt jne. kun sellainen syväkäsitys laadusta puuttuu täysin.

  Kimmo, älä itseäs turhaan rääkkää, vaan mene mieluummin piiiitkään kuumaan suihkuun ja nauti kun sitä kerta on! Meillä on onneksi alueella uimahalli jonka suihkussa eilenkin kävimme, joten emme sentään lemua.

  ReplyDelete
 6. Monesti Kiinassa olisi osannut tehdä korjauksia ihan itse pelkällä maalaisjärjellä paremmin kuin paikalliset ammattilaiset. Mutta eihän niiden "ammattilaisten" virityksiin todellakaan uskaltanut mennä koskemaan ettei saisi sähköiskua tm. Joten oli parempi jättää yritykset muiden hoidettaviksi.
  Ja meidän ayin mielestä mitään ei saada korjattua jos paikalle tulee vain YKSI ammattilainen, vähintään kaksi niitä pitää olla tai enemmän ;-).
  Mutta ei ole asiat sen paremmin täällä Intiassakaan. Mieheni erehtyi testailemaan kopukynällä (?) erinäisiä paikkoja ja jopa suihkuhanasta löytyi jännitettä.. Joskus tietämättömyys on parasta...

  ReplyDelete
 7. Apua. Menenkin tästä kuumaan suihkuun. Nyt osaan arvostaa sitä.

  ReplyDelete
 8. Muistan, asuessani Englannissa useita vuosia, että se ken oli viimeinen suihkujonossa (tai edes toinen) sai tyytyä kylmään tai hyvällä tuurilla haaleaan suihkuun. Sen lisäksi kylpyhuoneessa useinmiten ei ollut lämmitystä, joten kylmän suihkun jälkeen opin pukemaan vaatteet päälle kolmessa sekunnissa, jottei jokakerta kun kävi suihkussa olisi saanut keuhkotautia.

  Kiitos kivasta blogista, seurailen mielenkiinnolla, kun ulkomaanmatkat ovat vähissä, niin pääsen ulkomaille tätä kautta :)

  ReplyDelete
 9. Hrrrrrrr.... onneksi sinulla on hyvä asenne!

  ReplyDelete
 10. Onhan meilläkin korjausmiehiä ravannut ennen ja nytkin mutta ei ihan noin paljon kerrallaan! Hui!

  ReplyDelete
 11. voi hyvat hyttyset! en koskaan ole moista kokenut vaikka kuvittelenkin olevani maailmanmatkaaja.

  missa olet oisin palellut eniten?
  oliko pariisissa vilu?
  mina palelin talven 1995 salamancassa. pirun kylma. toisaalta jos suomessa ihan normikodissa kayn talvella kylassa niin hikihan siella tulee.

  mutta asennetta sinulla loytyy, kylla hiukset olisi kiva pesta lampiman veden juostessa.
  niin ja miehen englantilais sukulaisten suihkusysteemeista ei kannata edes aloittaa!;-) tip-tip-tip...

  sellainen erikoinen piirre taalla, etta meidan vuokraisannan aivan onneton pesukone pesee KYLMALLA vedella. ei sitten ihan tahrat irtoa...
  pia spore

  ReplyDelete
 12. Kaikki empatiani...
  Taalla tuli keittiossa vedet lattialle, lattiakaivo rassattiin MUTTA sita ennen piti kaapiston alimmainen hylly rikkoa, jotta paasi kasiksi kaivoon...
  homman jalkeen tuli paikalle puuseppa joka oli tehnyt ihan oikean kokoisen palasen tehtyyn reikaan mutta nyt se pala makaa kahden IRTONAISEN puupalikan paalla...ei siis tullut mieleen laittaa paria ruuvia ja tehda homma hiukan enemman pro...
  Taalla oppii puolessa vuodessa unohtamaan "jos teet, teet kunnolla"...

  ReplyDelete