Tuesday, April 20, 2010

Valoa!


Kauhian valonkaipuun syövereissä hakeuduin kuvakirjastoni Yunnan-osastolle. Siellä sitä marraskuussa piisasi. Ei ollut tuhkapilviä eikä saasteharsoa. Pekingissä on kuulemman ensimmäisen vuosineljänneksen hiukkaspäästöt olleet runsaammat kuin koko viime vuonna yhteensä. Eniten sen huomaa valonpuutteesta eli ikuisesta harmaudesta, ja vähän hajusta sekä hiekkaisina päivinä ilman mausta. Onneksi maailmassa on muutakin, kuten suomalainen juhannus ja yötön yö. Olen tilannut jo aurinkoista siksi illaksi, tiedoksi kaikille!

6 comments:

 1. Meettekö jo juhannukseksi Suomeen? Kiva!

  Aiempiin tunnelmiisi palaten - varmaan aikamoista sulateltavaa tulee vastaa, kun olet selvästi utelias, kiinnostunut ja asioita pohtiva tyyppi.

  Mä olin eilen kuuntelemasa alustuksia kv. yritysten ihmisoikeusraportointiin liittyen. Siinä sitten vaan mietiskelin, että kyllä tämä munkin elämän mukavuus ja materiaalinen yltäkylläisyys revitään pitkälti köyhien selkänahasta...

  Ei huvita oikein suklaatakaan syödä, kun lapsiorjat niitä papuja poimii tosi monessa paikassa. Minä sitten herkuttelullani kilautan voitot jonkun länsimaisen monikansallisen taskuun.

  Sori, meni synkäks, etkä varmaan tälläsiä aatoksia kommenttilootaas kaivannu!Tämmösiä vaan nyt pyöri päässä.

  Suomalainen juhannus on kyllä mukavampaa mietittävää! Ja edellisen postauksen katti aikas vaikuttava ilmestys...

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 2. Lempi, siis ei olla vielä ostettu lippuja, eikä tässä nyt enää edes tiedä minne ne liput kannattisi hankkia! Koulut loppuvat täällä jo 11. kesäkuuta ja tarkoitus olisi lähteä heti seuraavana päivänä hengittelemään raikkaampaa ilmaa Suomeen ja alkukesästä viikoksi vanhoille kotikulmille Pariisiin. Mutta kyläpä mielenkiintoisiin luentoihin olet pääsyt. Kyllä moiset asiat ansaitsevat tulevansa muistetuiksi!

  ReplyDelete
 3. Saas nahda paaseeko lentamaan ja milloin.
  Kuulin juuri, etta monet ihmiset menevat Suomeen bussilla Amsterdamista, Barcelonasta...huh, kylla on matkaamista! Ja junat on tietty aivan taysbuukattuja.
  Minun pitaa olla stadissa 1.6. Mietin kuinka paljon aikaisemmin pitaisi lento buukata, lentaa kenties Tallinnaan ja sielta laivalta tai sitten ei - aika nayttaa...
  Just tulee CNN:lta kuinka heidan toimittajansa lahti Varsovasta 5 pvan matkalle Lontooseen, taxia, junaa...kulut yhteensa 3.200 $.

  BLOGitse

  ReplyDelete
 4. Mahtava kuvasarja! Tykkään paljon.

  ReplyDelete
 5. Kiinakokemukseni ehdottomasti huonoin puoli olivat nuo ilmansaasteet. Kyllä Suomessa asiat ovat hyvin, varsinkin kun asuu täällä maalla :-)

  ReplyDelete
 6. Aika karmaiseva tieto, että ilmansaasteet olivat alkuvuonna noin huonot... Selittää monta asiaa. :(

  ReplyDelete