Sunday, April 25, 2010

Pitkästä aikaa juhlimassa!
Iltapuvusta tuli tyylipuhdas Vilijonkka-mekko, mukava ja hengittävää silkkiä. Alusmekon kaavan kopioin vanhasta alushameesta, helmaa vain pidensin. Boleron mallin puolestaan kopion tunikasta, hihoja sekä helmaa reilusti lyhentäen.


Tanskalaisten järjestämissä hyväntekeväisyysiltamissa tuli tuettua maaseudun tyttöjen koulutusta, herkuteltua aivan liikaa, mutta mutkatonta tanskalaista juhlintatapaa noudattaen alkoi tanssi jo ensimmäisen ruokalajin jälkeen, joten liikuttuakin tuli. Jäykkistelyt kaikkinensa oli jätetty narikkaan ja meno oli kerrassaan riemastuttavaa Köpenhaminasta lennätetyn Tanssii tähtien kanssa -orkesterin musisoinnin tahdissa.

Mutta ehdottomasti parasta koko illassa oli onnistunut lapsenvahtivalinta. Miten en tätä nuorta naista ole aiemmin älynnyt pyytää, sitä ihmettelen. Ja kuinka itselläkin oli kivempaa olla juhlimassa kun tiesi lapsilla olevan hauska ilta. Mikä parasta, lupasi tämä erinomaista englantia puhuva pelastaja tulla toistekin!

12 comments:

 1. Oi miten kaunis asu! Onnittelut hyvän lapsenvahdin löytämisestä.

  ReplyDelete
 2. Kaunis leninki! Kiva, että oli onnistunut ilta! Hyvät lapsenvahdit ovat aarteita :)

  ReplyDelete
 3. Kade en juuri ole, muta käsittämättömän hienon asusteiden tekemistaitosi ottaisin omakseni. Babysitterit, hyvät sellaiset, ei niitä joka oksalla kasva - Onnea löytösi johdosta:)

  ReplyDelete
 4. Puku on kyllä kaunis!
  Me ei olla vielä koskaan otettu lapsenvahtia mistään. Se pitäisi löytää naapuristosta, muuten ei oikein onnistu. Kun lapsenhoitajalle maksaa taksit ja taksat, niin siinä ei sitten enää olekaan varaa itsellä mennä minnekään.
  Onneksi te löysitte hyvän!

  ReplyDelete
 5. Kiitos kehuista ja onnitteluista! Tarkennus lapsenvahtiasiaan. Koko illan odotin esikoisen tavallista peräänsoittoa, että kuinka menee huonosti ja pikkusisarukset käyttäytyvät surkeasti. Ehei, sitä ei tullut ollenkaan, kuten ayin kanssa sina viimeistään kuudelta. Sen sijaan he olivat paistaneet yhdessä lettuja, nauraneet erilaisille ruokakäsityksille, koska lapsenvahti oli alkanut syödä lettuja jo nuudelin kanssa (tikuilla luonnollisestikin) sekä katsoneet Singing in the rainin. Tyttö asuu valitettavasti toisella puolen Pekingiä, joten ihan muutaman tunnin tarpeiksi ei häntä viitsi pyytä. Mutta iltameoja ajatellen täydelistää, onhan tässä isossa talossa tilaa ylimääräiselle yöpyjälle.

  ReplyDelete
 6. Tähän ei voi sanoa muuta kuin ihanaa!!! Ihan kaikkeen sama vastaus :-)

  ReplyDelete
 7. Kertakaikkisen mainota! Ja MIKÄ MEKKO -Tekisin heti tilaa vaatekaappiini!

  ReplyDelete
 8. Oo, hieno mekko - taitava olet!

  Mulla ei ole noin kaunista mekkoa, mutta olispa vaihteeksi mukava mennä tuollaisiin "hienostelu muttei jäykistely"- juhliin. Ja jos vielä tuotto menee johonkin järkevään toimintaan, niin mikäs sen parempi.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 9. Hienoa,että juhlat onnistuivat!Ja käsittämätön tuo sun käsityötaitosi,mekko on just sun värinen!Täällä ois sua tarvittu,kun kakkonen heitti suutuspäissään kutomuksensa roskiin(!),kun puutöissä kouluaikansa ollut äiti ei osannut auttaa...;).

  ReplyDelete
 10. Kunnon lastenvahti on kuin lottovoitto. Me olemme kerran käyttäneet, Syyriassa, lapsenvahtia mutta sekä mies ja minä lähdimme kesken pois juhlista kun emme tienneet miten ilta menee hotellissa.Mutta ei harmittanut yhtään.

  Asusi on hieno.Nimimerkillä ei munusta ole kuin suoran ompelijaksi :)

  ReplyDelete
 11. Ihana kepeä asu!

  Onnittelut lapsenlikan löytämisestä. Me ollaan tähän asti vältytty tarpeelta, kun lapsilla on joka toinen perjantai elokuvailtansa kerholla, ja siinä ajassa me ehdimme justiinsa käydä jossain syömässä.. se riittää meille.

  Mutta tuollaista juhlintaa ei ole ollut pitkään pitkään aikaan. Ensi viikolla voisi olla tarvettakin, miehellä isot synttärit.

  ReplyDelete
 12. Onnittelut hienosta leningistä!
  Se on kyllä valtavan suuri osa 'vapaa iltaa', että tietää lasten olevan hyvissä käsissä ja sekin, ettei tarvitse miettiä kotiintulo aikaa.

  ReplyDelete