Saturday, April 17, 2010

Kävelyllä tuossa lähellä
Niin se 50 000-hengen kyläpahanen katosi marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Suit sait ja pang. Täällä ei maanjäristyksiä tarvita kehitystä edistämään, sellainen hoituu ihan miesvoiminkin vikkelään! Kaikkia vesijohtojakaan ei ennätetty näemmän sulkea.
Pölyä ja tiilien raivausta riittää toki vielä pitkään. Ehdin tehdä vielä monta kävelyä tällä kotiseudulla, ennen kuin joko maisema muuttuu tai minä muutan. Muuttunut olen jo...


Viikolla kantautuneet uutiset maan länsireunaa koetelleesta maanjäristyksestä toki hirvitti, mutta nämä kuvat eivät tuntuneet missään. Aivan normaalia maisemaa, äkkiähän tuo on raivattu, pois unohdettu. Uusi ja valitettavan huono elementti tilattu korvaamaan vanha ja hajonnut.

En ole vakuutuunut pidänkö tällaisesta turtumisesta.

10 comments:

 1. Sydäntäni tuossa vuodatin - eikä kellään päivän 250 lukijasta ollut mitään kommentoitavaa. Harmi, sillä uusi katsantokanta tai ajatuksen poikasen heittäminen oli tehnyt terää...

  ReplyDelete
 2. Voi.. mua ainakin niin riipaisee!

  Jonkun nalleriepukin siellä. Tolla lailla ilman kotia.

  ReplyDelete
 3. Minuakin riipaisi nalleraasu sekä kissa- ja koiraliitutaulut. Turtuminen on mielestäni normaali reaktio - ihmisen mieli ja keho eivät yksinkertaisesti kestä nähdä liikaa pahaa. Minua on ketuttanut suunnattoasti taas omaan napaani tuijottaminen tällä viikolla. En ole juuri korviani letkauttanut Kiinan järistykselle (niin monia uhrejakin vielä!), mutta tulivuoren tuhkapilvi on saanut minut aivan pois tolaltani. Meidän perhe nimittäin viettää lapsen kevätlomaa eri maissa tällä hetkellä. Mutta haloo, se on vain tuhkapilvi... Ja laivalla sekä junallakin pääsee matkaamaan. Hyi, kun sitä voikin olla itsekäs.
  Bisous teille kaikille!

  ReplyDelete
 4. Mitä muuten niille tuon hutongin asukkaille on käynyt? Sekin riipaisee minua kovasti. Näyttää siltä, että kodeista poislähtö on ollut erittäin nopea.

  ReplyDelete
 5. Katselin Kiina-dokkaria juuri viikolla ja suu auki hämmästyksestä tämän tuosta. Täytyi todeta että Kiina on kiehtova ja kummallinen maa, mutta mitä enemmän siitä tiedän, sitä vähemmän ymmärrän sitä. Toisaalta siitä tulee koko ajan kiinnostavampi. Esimerkiksi haluaisin auttaa Pohjois-Korealaisia (jotka pakenee Kiinan kautta Etelä-Koreaan) jos jotenkin voisin. Nämä täällä pyörivät Romanian huijarit taas ärsyttää. Todellista hätää siellä on varmasti julmetusti mutta ihmisluonnekin on jotenkin käsittämätön. Hiukan olet sitä puolta valottanut postauksillasi Vilijonkka, Kiitos siitä!

  ReplyDelete
 6. Merja, nalle siellä köllötti kaiken roskan keskellä. Hieman ihmetytti ettei kenellekään ollut kelvannut, vaikka silmäpuoli olikin. Kiitos kommentista!

  Kaisa, kissa-ja koiraliituttaulut? Ne ovat mun kengät, hihii! No jo teillä kävi huono tuuri, onko herra siis pidennetyllä työmatkalla? Ne hutongin asukkaat jotka ovat omistaneet asuntosa saivat rahallisenkorvauksen. Sen suurussa vaihtelee kertojan mukaan todella hulppeasta aivan mitättömään. Kuulee tarinoita kuinka koko perheen ei enää koskaan tarvitse tehdä titä ja toisaalta kuinka suuressa sisäpihakokonaisuudessa asunut suku saa korvauksella ostettua vain muutaman huoneen kerrostalosta. Totuus lienee jotain tältä väliltä. Mutta suuri osa asukkaista ovat olleet vuokralaisia ja he joutuivat muutaamaan vain kauemmaksi. Tästä meidän läheltä on kahden vuoden aikana revitty tai tullaan lähiaikoina repimään lähes kaikki kylät. Me ulkkarit ihmettelemme minne ne kaikki kotiapulaiset, kuskit, torit, työnetekijät oikein muuttavat.

  Thilda, samat sanat! En oikein ymmärrä täällä enää mitään. Kauhean ristiriitaisia tunteita joka päivä, mitä enemmän ymmärtää mandariinia sen enemmän olen pihalla, lisääntyvässä määrin kertyy korva taakse erikoisia tarinoita pienistä tapahtumista. Kulttuurit OVAT erilaisia! Mielenkiintoista, mutta väsyttävää.

  ReplyDelete
 7. Ulvon naurusta täällä - miten en huomannut, että ne on sun kengät...? Mutta sointuvat ympäristöön niin hyvin, että oikeasti ajattelin niiden olevan ex-hutongin alakoulun opetusjäämistöä. ;) Ihanat ovat!

  ReplyDelete
 8. 'just hang in there sister!' nain sanoisi amerikkalainen ystavani. ei yhtaan pollompi nainen muuten.
  joskus tarvitaan vahan sellaista kevytta mentaliteettia.
  kun joskus kaikki meni puihin ja sitten ei taas mennytkaan han sanoi;
  'you go girl!'
  eli
  just hang in there and you go girl!

  ReplyDelete
 9. Kaisa, katsot maailmaa siis romantiko silmin! Se hienoa se.

  Aurinko, jep, roikutaan ja mennään taas!

  ReplyDelete
 10. Julmaa ja epäoikeudenmukaista hutongin asukkaiden kohtelu ja kohtalo siellä. Myös käsittämätöntä välinpitämyyttä oman maan historiaa - kansalaisista tietenkin puhumattakaan - kohtaan. Ja sitten jossakin päin Pekingin keskustaa löytyy vielä pieni pala vanhaa, ja siellä ravintolat, liikkeet jne kukoistavat, koska ainakin turistit haluavat nähdä edes palan vanhaa Kiinaa. Koskahan siellä aletaan kunnioittamaan vanhaa, vasta sittenkö kun on liian myöhäistä...

  Kiitos tästäkin tarinasta.

  ReplyDelete