Sunday, April 11, 2010

Parasta aikaa


Reilun sadan neliön pihassamme on kaksi magnoliaa, lila syreeni, keltakukkainen pensas ja sekä vaaleanpunakukkainen pikkupuu. Ja ruohoa. Sekä ruukkupuutarhani.

Juuri nyt on piha parhaimmillaan, sillä ruukkukukat ovat asettuneet taloksi ja kasvavat terhakkaina. Kukkivien puiden nuput ovat aukeamaisillaan. Pidän nupuista, juuri sellaisina kuin ne tänään ovat. Esimerkiksi Magnolian suuri kukka auettuaan on ihmeellinen lärpsäke vain, mutta nupussa on ryhtiä ja persoonallisuutta. Tämä viileä sää jatkukoot!

9 comments:

 1. Apua, miten kaunista!

  Mä haluaisin sellaisen keväällä keltaisena kukkivan pensaan, joita näkyy ihmisten pihoissa olevan (ei kyllä vielä kuki mikään). Mutta en tiedä mikä se on nimeltään.
  Pitäisikin hakea oksia maljakkoon, ehkä niissä on jo nuput.

  ReplyDelete
 2. Samaa voihikin kuin Liivia, todella kaunista! Vasta mietin magnoliaa, se on niin ihana. Lehdessä oli tarjous: osta kaksi tainta saat kolmannen ilmaiseksi.

  ReplyDelete
 3. No meillä on magnoliat nyt just niitä lärpsäkkeitä.

  ReplyDelete
 4. Kah, sielläkin kukkii!

  Meillä on menossa pökerryttävä kukinta. Sain toissapäivänä uusia laventeleja (öh, sanotaanko se noin monikossa) ja bougainvilleja. Kerrankin voin sanoa että piha näyttää jopa paremmalta kuin naapureiden.. (mutta täällä huhkikin kaksi ukkoa koko päivän).

  ReplyDelete
 5. Liivialle ja itsellesikin tiedoksi, että keltainen pensas on Forsythia, onnenpensas. Vaaleapunakukkainen pikkupuu on tosiaan nimensä veroinen.
  Täällä Falunissa kukkivat vasta ensimmäiset krookukset.

  ReplyDelete
 6. Voi että, magnolia on aivan upea puu. Yhdistyy mielessäni voimakkaasti just Kiinaan ja Japaniin.

  Kotimaisten koivujen kukintaan valmistaudumme täällä allergialääkkein :)

  Hyvää viikon alkua toivottaa
  AnnaP.

  ReplyDelete
 7. Vietimme viikonlopun Pekingissa ja tuntui, etta siella oli lampimampaa kuin Shanghaissa. Lisaksi sai nauttia kirkkaasta kelista ja ihanan sinisesta taivaasta. Sunnuntaina kylla satoi, mutta Shanghaissa viela enemman...

  Kiitokset Vilijonkka Red Lantern-hostellin vinkkauksesta. Yovyimme siella ja oli tosi kiva paikka. Hutongit on nyt koluttu lapi, Peking on hieno kaupunki!

  ReplyDelete
 8. Kyllä. Kevät oli Hangzhoussakin aivan mielettömän upeata aikaa :-)

  ReplyDelete
 9. Niin kauniita kuvia jälleen. Täällä ei ole kevät vielä ihan noin pitkällä, mutta kovaa kyytiä tullaan perässä.

  ReplyDelete