Tuesday, October 6, 2009

VirkkauspäiväEuroopassa asuessamme olisin kävellyt lähimpään markettiin ja ostanut valmiit, ja samoissa aikeissa kävelin tavarataloon täälläkin - vain todetakseni hölmöyteni. Miksi ihmeessä Kiinassa myytäisiin vaaleita hiusverkkoja?Mutta kun oikein Englannin kuninkaallisen baletin tuomari on lennätetty Aasiaan arvioimaan balettioppilaiden luokkasuoritukset, niin täytyyhän nutturaverkkojen olla oikean sävyiset! Kaksi on jo valmiina, vielä kolmas tekemättä. Mitähän muuta lasten harrastukset laittavat minut värkkäämään? Tämä on onneksi minustakin hauskaa.

13 comments:

 1. Onneksi hiusverkko on vielä helppo tehdä!
  Ai ai, tulee mieleen kun meille tuli yksi venäläinen superope arvioimaan ja karsimaan. Kyllä pantiin hiusverkot vielä tavallistakin huolellisemmin!

  ReplyDelete
 2. Nauratti! Mutta näppäränä homma hoitui ja nyt sulla on kylän kaunein hiusverkko.

  Ompa herkkä tuo eka kuva. Ennenkuin hoksasin mikä kyseessä, ehdin ihastella pelkkää hentosta kudosta.

  ReplyDelete
 3. Ylihienoja! Ja vai että helppoja, näyttää ainakin vaikeilta...

  Meillä ei sentään pidä noin hienosti vielä tukka olla, eikä se ylttäisikään verkkoihin, vaikka tässä on jo kauan kovasti kasvatettu.

  ReplyDelete
 4. Violet, venäläinen balettiope kuulostaa tosi ankaralta. Meidän tyttjen opet sentään ovat vain thaimaalaisia ja englantilaisia.

  Eilentänäänhuomenna, mieskin nauroi, että minä kuulemman aina keksin noita "ompeluprojekteja". En sitten jaksanut korjata, että tämä on kyllä virkkausta. Ja jos alkaisin laskea itselleni edes jonkinlaista tuntipalkkaa, niin olisivat ei vain kaupungin persoonallisimmat vaan myös kalleimmat hiusverkot!

  Liivia, meillä esikoinen kerran vuodessa leikkauttaa hartiapituiseksi ja sitten loppuvuoden taa kasvattaa kunnon nutturaa. Ja naureskelee itsekin aivan älyttömälle systeemilleen. Musta on muuten alkanut kehittyä aika näppärä nutturanvääntäjä, jopa lyhyemmistä hiuksista. No, en sentään näistä omistani saa.

  ReplyDelete
 5. Voi, tämä oli nostalginen postaus! Kävin balettitunneilla 7 vuotta ja siihen aikaan nuttura ballerinalla oli romanttisinta, mitä saatoin kuvitella. Oi, ne kymmenen nutturapäätä, oi ne samanlaiset vaaleanpunaiset puvut ja oi ne sukkahousut ja tossut. Ja huh, miten ankara venäläinen opettaja meillä olikaan! Käyvätkö sekä I&A balettitunneilla? Bisous teille kaikille!

  ReplyDelete
 6. Kaisa, kauhean monet ovat tainneet tanssia balettia. Minä vain rämistelin metsässä ja soittelin orkesterissa. Siis, usko tai älä, kaikki kolme tytärtä käyvät balettitunneilla. Kaksi nuorempaa vain kerran viikossa, esikoinen kahdesti. Ja keskimmäisestä tulee isona kuulemman The prima ballerina. Tunnetta ei hänen tanssistaan puutu.

  ReplyDelete
 7. Minustakin varmasti kaikkein hienoimmat hiusverkot, mitä olen nähnyt. Ei noin kauniita edes saisi kaupasta.

  Aikamoiset juhlallisuudet olleet siellä Kiinassa. Kiitos, kun välitit kuulumisia ja havaintoja. Niitä oli niin kiinnostavaa lukea. Vastakohtaisuuksien maa jotenkin.

  ReplyDelete
 8. Voi miten hienot...Kyllä nyt kelpaa...mennä oikein tuomarien eteen.

  ReplyDelete
 9. Hienot on värit :-) mutta miten nuo laitetaan kiinni? pinneilläkö?
  nimim. en koskaan ole tanssinut balettia (enkä paljon muutakaan)

  ReplyDelete
 10. Sympaattisin lukemani blogipostaus pitkään aikaan!

  Ja minäkin tanssin muksuna sen kymmenen vuotta. Nutturaverkot oli kyllä ihan ostettuja ja mustia. Mun tukkaan se kelpasi.

  Ehdin minäkin tuosta ekasta kuvasta jo ihastella, että oliskohan vaikka huivi tekeillä...

  ReplyDelete
 11. Himalainen, vastakohtaisuuksien ja kummallisuuksien maa, todellakin. Ole hyvä.

  Aurinko ja kuu, niin ettei hyvät arvosanat nyt ainakaan liian tummista hiuverkoista ole kiinni!

  Paevi, ensiksi poninhäntä, sitten kieputusta rungon ympäri. Verkko päälle ja sen reunassa on ohut kuminauha joka vetää reunaa "sisään alle" ja lopuksi verkko kiristetään pinneillä, nutturan on tarkoitus olla pikemminkin litteä kuin pallomainen.

  Pihlajatar, ei tullut huivia, sellaiseen ei taida minun pitkäjänteisyyteni ihan riittää. Käsitöideni täytyy valmistua päivässä, muuten jäävät kesken.

  ReplyDelete
 12. Huikeat verkot! Ei ihan omilla taidoilla onnistuisi mutta onneksi meilla tytar on suuntautunut sinne pallon potkimiseen.

  ReplyDelete
 13. Upeat hiusverkot! Oletpa taitava.

  ReplyDelete