Sunday, October 25, 2009

Punaista kulkua


Vuosi sitten anoppi tarjosi vanhoja kenkiään kiertoon. Punaisiin korkokenkiin en olisi ikimaailmassa uskonut haksahtavani, mutta ne päätyivät ihmetyksekseni matkalaukkuun ja viemään minua Pekingin rientoihin. Ja uskomatonta kyllä, olen käyttänyt näitä 10 kuukaudessa enemmän kuin muita korkokenkiäni koskaan yhdessä!Syksyn kuluessa eteiskaappiin on ilmestynyt muitakin punaisia kenkiä, sillä sisarusten ja koulukavereiden vanhat punaiset ovat olleet ahkerassa käytössä. Lisäksi miehen ostoskassiin sujahti keskimmäisen suosiollisella kannustuksella punaiset lenkkarit.


Viimeisin käsittämätön päähänpisto tapahtui eilen kolmetuntisen lapsettomuuden huumassa. Ostin japanilaisesta Mujista, "merkittömästä" lifestyle kaupasta punaiset tennarit. Aivan ennenkuulumatonta, että minä hurahdan näin punaiseen. Viimeksi siedin mitään punaista päälläni 32 vuotta sitten! Mihin tämä vielä johtaa?

17 comments:

 1. Tutkimattomia ovat ihmisten polut! Minäkin ostin ensimmäiset vaaleanpunaiset korkokengät muutaman kymmenenvuoden harkinnan jälkeen. Miten olisi joulunpunaiset vinkkelitossut (huopikkaat)?

  ReplyDelete
 2. Pensastasku, eiköhän tämä nyt hetkeksi riitä. Lisää enintään punainen koru ranteeseen.

  ReplyDelete
 3. Kenkiä siellä kenkiä täällä.

  Aivan ihanat nuo anopin kengät. Ja kuten blogissani marmatin, niin laatua pitää olla ja nämä näyttää olevan! eivät ole menneet miksikään ahkerasta käytöstäsi huolimatta. Omalla listalla on pitkään keikkunut punainen kaupunkikenkä. Taidan kallistua Camperin matalan ja kumipohjakorkkarin puoleen. minulla on sellaiset jo tummana mattaruskeana, ja ne ovat superit!
  Kaksin kappalein kun jotain hyvää löytyy sanoo aina mies.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. hups, sössin lähetä-napin kanssa ja singahti sama teksti sinne kahdesti.

  ReplyDelete
 6. Se on se Kiinan vaikutus, luulen. Musta tuntuu, että jos tulisin käymään siellä kuljeskelisin minäkin punaisessa.

  Ihana postaus, ihania kenkiä!

  ReplyDelete
 7. Eilen tänään huomenna, ja hyviltä tuntuvat jalassa. Riittävästi tilaa varpaille heilua ja sisällä nahkavuoraus. Nam.

  Liivia, niin vissiin. Että vuosi meni lämmetessä.

  ReplyDelete
 8. Anopin kengät on hienot! Laittaisin minäkin, antipunainen, nuo jalkaan..

  ReplyDelete
 9. Kengat ovat kylla hienot. Itse raivaan punaista kaapeista pois, tuli 9 vuotta sitten mutta viimeisen vuoden aikana olen lipunut pois varista. Mutta mita tehda kaikille vaatteille, siinapa vasta kysymys.

  ReplyDelete
 10. Uusia värituulia, se on kivaa kun osaa antaa periksi.

  Itse himoan myös punaisia korkkareita!

  ReplyDelete
 11. Ihania punaisia kenkuleita!

  Minä en voi sietää punaista ja silti sitä ilmestyy minulle tasaiseen tahtiin milloin missäkin muodossa. Kirkas punainen sopii minulle hyvin ja on siis luikerrellut elämääni salakavalasti. Se alkoi muuten kengistä niin että varo vaan :)

  ReplyDelete
 12. Voi kuule, ihan istui pirtaasi nuo punaiset tennarit. Ei yhtään silmä karsastanut. Ja helppo on kuvitella sinut muutenkin punaisemmassa. En nyt tarkoita ihan joulutonttuna, vaan huivin, korujen tai laukun myötä. Värit on kyllä jänniä. Toisiin mieltyy ja joitakin ei sitten laittaisi päälleen millään. Hmmm, mitäköhän minä kokeilisin...

  ReplyDelete
 13. Kivoja postauksia taas!
  Olet tainnut paasta taas 'elaman vauhtiin' kiinni? et niin mieti tulevaa...
  Meilla on muutto edessa kevaalla - minne, ei viela tietoa.
  Olen valmis vaihtamaan maisemaa. Tama on nahty.
  En kokemusta pois vaihtaisi mutta aikansa kutakin.

  Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 14. :-D Kiinahan ON punainen... hmmm.... :-D Mutta punaisesta oikeasti: mulla on kamala trauma punaisesta kun minut puettiin pienenä aina punaiseen koska olin muuten "niin kalpea" - arvaapa auttoiko se asiaa.... Nyt olen joutunut keskelle punaisten pyjamien salaliittoumaa: jostain syystä minulle ostetaan aina joulunpunaisia joululahjoiksi ja eihän niistä voi kieltäytyäkään. Ainoa toivoni lienee oppia tykkäämään?

  ReplyDelete
 15. Aivan ihkut punaiset kengät tosiaan! Sain äidiltäni kauniit pinkit, kierrätetyt kengät. Vuoden ne olivat tuolla kaapissa, aina välillä kokeilin josko ne mahtuisivat, millään, sittenkään. Tänään annoin ne meidän kotiapulaiselle, ja hitsi että ne olivat hyvän näköiset tummissa jaloissa! Kaikki olivat onnellisia. Ei vähiten kotiavun mies :)

  ReplyDelete
 16. No varmaan tämän takia:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4_on_punainen

  ReplyDelete