Saturday, October 24, 2009

Lauantai suomeksiKommentit ensimmäisen Suomikoulupäivän jälkeen:

Esikoinen: "Olin luokkani tummin, aika hassua, yleensä olen vaalein."
Keskimmäinen: "Samassa pöydässä istuva tyttö oli vain viisi päivää minua nuorempi."
Kuopus: "Oli melkein kivaa."

Tulkitsen päivän erittäin onnistuneeksi. Esikoinen tapansa mukaan hieman tarkkaillut tilannetta, keskimmäinen aloittanut välittömästi juttelun ja kuopus yrittänyt hillitä itsensä, ettei vain kukaan huomaisi kuinka hauskaa hänellä oikeasti on.

Entä mitä me vanhemmat teimme tämän yllättävän kolmen tunnin lapsettomuuden aikana? Menimme hienoon ostoskeskukseen kahville ja katselimme terassilta syksyn kuihduttamia lootuksen lehtiä. Muistin toki maan ja valuuta pyytäessäni vaihtamaan latteni uusista puruista tehtyyn kahviin, ei mieheni espresson jämistä... Ihmettelen itseäni, miksi yritän vaatia juotavaa kahvia, kun tee olisi tuhannesti varmempi valinta. Suomalaista jääräpäisyyttä ilmeisesti.

11 comments:

 1. Oi kun kivat kuvat! Yritin tässä taannoin itsestäni saman tapaista ja oli likellä että kävi hullusti....

  ReplyDelete
 2. Violet, hyvä ettei käynyt hullusti! Tää yksi on kyllä sellainen vesipeto ja tietämättään uhkarohkea, että pelkään jokaisella kylpy- ja uintikerralla hänen hukkuva.

  ReplyDelete
 3. Mainiot kuvat tosiaan! Ja kuopuksesi hauskuuden pimitys kuulostaa ihan meidän keskimmäiseltä.

  Meidän Suomi-koulussa ei vanhemmat näytä karkaavan vaan ovat toisessa tilassa kahvittelemassa. Höh. Mieluusti kävisin minäkin jossain sillä aikaa..

  Tänään olemme tuhmia ja skippaamme omamme, koska lapsilla on kerhossansa pukukemut. Ja sen aikana saamme me miehen kanssa tehdä mitä tykkäämme.

  ReplyDelete
 4. Voi kauhistus - kahvia vanhoista puruista!

  Muistuu mieleeni muuankin autoloma jolla espressokeitintä etsittiin hartaasti joka kylästä. Kyllä siinä oli miehellänikin naamanliikkeet. Hän kun ei juo mitään kuumaa.

  Jaa niin, ja eteläeuroopassa pitää vaan kantaa ylpeästi itsensä vaikka tarjoilija pitääkin hulluna jos puolenpäivän aikaan haluat vielä lattea.

  No niin, tämä laukasi sen taas -menen keittämään kupin mutteripannullani.

  ReplyDelete
 5. Ihanat kuvat tosiaan! Ilahduttivat minua paljon taalla Lontoon paassa. :) Hyvaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Löysin blogiisi "toisesta maailmasta" ja ihastuin. Päätin jättää merkkini, jotta tiedät vieraankin vierailleen.

  Suomi-koulu ilahduttaa, itsekin olen joskus vetänyt Suomi-päiviä ja tykännyt. Niissä on omanlaistaan tunnelmaa, vilskettä ja vilinää. :)

  Saattaapa olla, että minusta tulee tänne useammankin kerran kävijä. Niin hyvin tulin tästä ensikerrasta koukutetuksi. Kiitos!

  ReplyDelete
 7. Meillä näin syksyisin toivotaan, että lasta kouluun tuovat jäisivät askartelemaan joulumyyjäisten myyntituotteita (myyjäisillä siis rahoitetaan koulun toimintaa). Keväällä sitten enemmän porukka hajaantuu.

  ReplyDelete
 8. Aivan ihania kuvia blogissasi, olen käynyt silloin tällöin lueskelemassa. Hienolta kuulostaa suomi-koulu, se on varmasti tärkeää suomen kielen ylläpidon kannalta.
  Blogissani on sinulle tunnustus ja haaste, jos haluat tarttua siihen!

  ReplyDelete
 9. Merja, minä olen niin "kamala", että jos lapseni on josain harrastuksessa niin silloin kyllä karkaan, mahdollisimman kauas. Eihän siinä ole mitään järkeä odottaa puolta tuntia pidempään ovan takana.

  Eilentänään huomanna, sitä minä ihmettelin eikö baristan (noeihänseoikeatiettyollut) värisilmä sanonut mitään. Väin heti lasin tullessa, että pienleen mennyt keitto. Ja koomistahan oli kuinka tarjoilija sitten selittämään uutta tuodessa, että sattui virhe, keitti vanhoista puruista uudestaan. Taitaa olla rutiinit vielä hieman haussa. Parasta siis pysyä jasmiiniteelinjalla, se täällä osataan täydellisesti.

  Susanna, oi Lontoo, ihana paikka. maailma on täynä ihania paikkoja! Ja kaikissa haluaisin asua, samanaikaisesti.

  Anu, tervetuloa toistekin, tänne ovat kaikki ystävälliset tutut ja tuntemattomat tervetulleita!

  Tuazophia, myyjäisprojektit ovat luonnollisesti asia erikseen. Ehkä silloin harkitsisin jäämistä, mutten joka kerta! Hyi mua.

  Calendula, tulenpa kurkistamaan. Ja kiitos.

  ReplyDelete
 10. Voi kun tykkään näistä kuvista!

  Tytöltäni terveisiä, tuli tuohon kurkkimaan. On ristinyt lempibarbinsa teidän keskimmäisen mukaan.

  ReplyDelete
 11. Voi kun tykkään näistä kuvista!

  Tytöltäni terveisiä, tuli tuohon kurkkimaan. On ristinyt lempibarbinsa teidän keskimmäisen mukaan.

  ReplyDelete