Saturday, March 28, 2009

Ryhmässä


Hiirenkorvat muuntuivat juuri keltaisista vaalean vihreiksi ja lapsien muutaman päivän kevätloma houkutteli meidät retkelle puistoon. Myös monet muut olivat saapuneet nauttimaan ulkoilmasta, pienestä järvestä ja mäennyppylän laella olevasta temppelistä. Oli runsaasti vanhuksia, joitain nuoria, permanenttipäisiä keski-ikäisiä, yksinäisiä ja ryhmämatkalaisia, tanssivia pariskuntia sekä ryhmässä steppaavia.


Heitä "kaikkia" yhdisti kauniista päivästä nauttimisen lisäksi päässä keikkuva lippalakki.


Ihailtavaa on paikallinen ryhmäkuri ja ojennus. Se matkatoimiston antama lakki oli joka iikan päässä, tykkäsi siitä tahi ei. Lieneekö maan pukuhistoriallakin osuutensa asiassa?

(Miten lie tuli ilkeä ajatus mieleen, että jos Haloska tulisi Pekingiin vierailulle niin eipä tarvitsisi hävetä pukeutumista, olisi kuin kala vedessä. Hyi hyi minua.)

6 comments:

 1. Nuo turistiporukat lippalakkeineen, opas lipun ja megafonin kanssa on yksi niistä asioista, joihin ei silmä totu. Suomessa ei tuollaisia turistiporukoita näe.

  ReplyDelete
 2. Nuo turistit ainaskin kuuntelee, tai ovat kuuntelevinaan. Eikähän sillä ole mitään väliä, mitä päässään pitää, vaan sillä, mitä siellä pään sisällä liikkuu. Halosellakin. Kiitos taas kuvista. Lissu

  ReplyDelete
 3. Nina, eipä tosiaan näy. Joko ei ole yhtä paljo nhtävää tai sitten kuljetaan enimmäkseen oman perheen kesken katsomaan paikkoja.

  Lissu, minusta sillä on väliä miten maan päämies pukeutuu. Mikäli hänellä on navettatakki päällään kansainvälisiin kokouksiin osallistuessa ei voi olettaa kenenkään ottavan häntä muutenkaan totissaan. Se on tosia-asia, että pukeutumisella on väliä jos meinaa asiaansa edistää menstyksekkäästi maailmalla. Mutta kuten kirjoitin, tänne Kiinaan kyseinen täti sopisi erinomaisesti lippalakkeineen ja kaapuineen.

  ReplyDelete
 4. Toisaalta, jos nainen pukeutuu miesten maailmassa naiselliseti, mitä se sitten kussakin kulttuurissa tarkoittaneekin, naisen sanoma menee silmiin, ei aivoihin. Mieskulttuurista peräisin oleva jakku/housupukuko? Mielenkiintoista! Lissu

  ReplyDelete
 5. En minä osaa sanoa mitä varsinaisesti jonkun toisen pitäisi päällensä vetäistä, mutta naispoliitikoista sillä Valko-Venäjän lettipäisellä (nimi unohtunut) on mahtava oma tyyli, letteineen ja mustine tiukkoine jakkupukuineen. Niin tiukan poliitikon oloinen eikä kuitenkaan yritä olla jotain muuta kuin on, nainen. Tai tällaisen kuvan olen saanut.

  ReplyDelete
 6. Kiinalaisten suurin unelma on päästä vierailemaan Pekingissä ja koska ryhmämatkailu on ymmärrettävästi privaattisellaista halvempaa, niin ryhmästä eksymisen pelko häivytetään erivärisillä lippalakeilla. Eksymistä pelkäävät sekä ryhmänjohtaja että ryhmäläiset.
  Mitä Halosen pukeutimistyyliin tulee , olen blogin pitäjän kanssa samaa mieltä. Stylisti olisi paikallaan.

  ReplyDelete