Tuesday, March 17, 2009

Kevät toi, kevät toilintuhäkit eläinkauppojen hämärästä ja asuntojen uumenista ulkosalle.Monenlaisia pienyrittäjiä on kaduilla päivä päivältä enemmän. Joku myy kiviä (?), toinen amuletteja ja kolmas rukousnauhoja.


Mutta kaikkein eniten on lisääntynyt ulkonukkujien määrä. Lounasajan jälkeen heiltä ei voi välttyä. Päivän saldo vihannes- ja hedelmätorilla: kahdeksan koisivaa myyjää ja loput löysäilivät hedelmäpinojensa takana korttia lyöden. Huomiseksi on luvattu hellettä, joten pitää varmaan taas mennä laskemaan väsyneet.

16 comments:

 1. Aurinkoa. Lämpöä. Kevät. Oh...

  Kävelin juuri maaliskuun loskassa jalkani läpimäriksi. Kaikki on täällä IHAN harmaata.

  ReplyDelete
 2. Mikä taito rentoutua tuosta vaan missä vaan. Olen vihreä kateudesta :o)

  Tsemppiä opettaja/koulu - taisteluun! Muista suomalainen motto muutaman sadan vuoden takaa: Hakkaa päälle!

  ReplyDelete
 3. Rento tunnelma viimeisessa kuvassa. Vyotaronymparyksesta paatellen ei taida kuulua muutenkaan siihen rehkijaluokkaan.

  ReplyDelete
 4. Vika kuva on ihan huippu!! Meillä lintuhäkit ovat ymärivuoden ulkona :)

  ReplyDelete
 5. Isoinpapu, ja mikäli olen ymmärtänyt oikein eivät jalaksi kastuneet viimeistä kertaa tänä keväänä. Kumpparit esiin!

  Jatink, Hakkaa päälle - mikä loistava johtotähti.

  Elena, toi väsynyt herra taisi olla lintukauppias. Siinä hommassa ei kauhean sutjakka tarvitse olla.

  Mizyena, ukkeli muuten havahtui hetkisen perästä ja kaverinsa kadulla juorusvat että hänet ikuistin ja sitten halusi nähdä kuvansa. Hyväksyi sen önähdellen, ehkä hieman huvittuneena, joten uskalsin julkaista.

  ReplyDelete
 6. No onpas väsynyttä porukkaa :) Kauniita nuo lintuhäkit.

  Kiva ja kiinnostava blogi sinulla! Jään varmasti seurailemaan.

  ReplyDelete
 7. Taas niin mainiot kuvat, ja kauniit.

  Mitähän kiinalaiset tekee öisin, kun niitä niin päicvisin nukuttaa??

  ReplyDelete
 8. Tästä sun blogistasi tulee niin kiva mieli. Ja voimakas kaikokaipuu.

  ReplyDelete
 9. ai että hellettä!!!Nyt käy kade!
  Tosi hauska postaus!

  ReplyDelete
 10. Oho! Sinne kevät tuo aikalailla erilaisia juttuja, kuin tänne Länsi-Suomeen :)

  ReplyDelete
 11. Paperisydän, kiva kun kävit ja terveltuloa jatkossakin!

  Liivi, ei ainakaan lapsia... Öisin haise kivihiili, kun lämmittelevät talojaan.

  Anitta, no hyvä, olisi aika surullista jos saisin lukijat surullisiksi ja alkaisivat nurkkapatriooteiksi.

  Aurinko ja kuu, tosi lämpimiä päiviä tosiaan, oikeastaan ollaan siirrytty talvesta suoraan kesään, sillä vielä viime viikolla kuopuksella oli talvihaalari ahkerassa käytssä.

  Katilei, kevät tuo mukanaan tännekin ihan tavalliset hiirenkorvat, mutten jaksa niistä postata.

  ReplyDelete
 12. Noita nukkujia on tosiaan jokapuolella. Mutta monella kiinalaisilla ei olekaan 40 tunnin työviikko, vaan töitä painetaan PITKÄÄ päivää ja ilman viikonloppuvapaita, toiset ilman mitään vapaapäiviä. Joten on ihan syytäkin ottaa torkut silloin kuin vain pystyy.

  ReplyDelete
 13. Kiinalaisilla nukkuminen on kylla ihan geeneissa ;). Esim. paivakotien taysin kiinalaisilla puolilla paivauniaika on tuplat verrattuna kansainvalisiin puoliin ja olenpa kuullut kiinalaisen paivakotihenkilokunnan sanoneen, etta kiinalainen tarvitsee paljon enemman unta kuin lansimaalainen.
  Heilta kylla loytyy taito nukkua missa ja milloin vain! Tuo kuva on kylla yksi parhaista nakemistani!

  ReplyDelete
 14. Saija, enpä minäkään varsinaisesti ihmettele nukkumisen tarvetta rankkojen typaikkojen ammattilaisilta. Mutta sitä esimerkiksi en ymmärrä kuinka meidän kuski pystyy nukkumaan lähes aina kun auto on parkissa, ellei ole tupakilla. Mielestäni auton ajaminen ei ole kauhean rankkaa.

  Suzhouren, voisiko se tosiaan ola geeneissä, jos lastentarhaopettjatkin niin sanovat. Tulipa mieleen kuopuksen syksyinen kiinalainen leikkivieras, joka ensimmäistä kertaa oli meillä kylässä ja nukahti kesken leikkien! Tutussa leikkipaikassa en sitä ihmettelisi, mutta upouudessa kylässä, noin vain. Huvitti.

  ReplyDelete
 15. Joo, toki ei kaikki ole ns. raskaissa ammateissa.

  Autokuskienkin päivät taitavat kuitenkin olla melko pitkiä? Ainakin meidän kuski aloittaa päivän viemällä miehen töihin aamulla ja lopettelee työnsä tuomalla illalla takaisin. Luonnollisesti kuski lähtee kotoaan ajamaan tänne meille aiemmin ja on valmiina odottamassa eikä saavu viimetippaan. Miehen työpäivä on useimmiten ainakin 9-10 tuntia, niin kuskilla on sitten sitä pidempi - kuskin työpäivälle kertyy mittaa ihan normaalipäivänäkin. Ja välillä lähdetään vaikkapa lentokentälle tosi aikaisin aamulla, tai mieheni lento saapuu myöhään illalla... Illalliset, perheemme viikonloppuiset puistokäynnit tms. Kyllä siitä tulee aika pitkä työviikko tunneissa, eikä suomityylin 40h/vko.

  Jos nukkuu torkkuja päivän mittaan, niin ehkä sitten riittää lyhyempi yöuni? En tiedä... Voihan se tosiaan olla geeneissäkin ;-)

  ReplyDelete