Wednesday, March 4, 2009

Oikotie pekingiläiseen onneen löytyi


Alitajuntaisesti pyrin välttelemään sankkoja ihmisjoukkoja. Mitä lie aristan, ehkä vahingossa mielenosoitukseen joutumista ja sitten pääsemistä kiinalaiseen putkaan. Mutta tämä sakki näytti niin rauhalliselta, lähes hartaalta, etten pelännyt vaan otin mielenkiinnon kohteesta selvää. Ilmoitustaulu, hmm, puolisoitako tarjolla vai koiranulkoilutusta?Ymmärsin neliöitä ja hintoja. Mahtavaa, löysin täkäläisen Oikotien, lemparini, tuon ihanan juorukellon, joka kertoo oitis kotikonnunkin avioerot ja perheenlisäykset! Vaan onpa kilpailu kovaa, saa olla ilmoituksenlaatijalla mielikuvitusta, jotta tästä viestimäärästä erottuisi.


Ahkerat kädet räpelsivät tauotta irti puhelinnumeroita ja suikaleet nousivat taivasta kohti yhä enemmän ja enemmän.


Tarjotaan vuokralle, halutaan vuokrata, myydään (mài), ostetaan (mái).


Voi onneksi minun asumiseni ei ole ilmoitustaulusta kiinni. Päätyisin pian mummelin peliseuraksi ja hyyryläiseksi hänen katukotiinsa.

10 comments:

 1. Miten ihmeessa tuolta voi jotain loytaa? Ja nuo kirjaimet. Ollaan me yksinkertaisia kiinalaisiin verrattuna.
  Alimmassa kuvassa ihmetyttaa siisteys ja jarjestys kurjaksi ja koyhaksi mielletyssa elamantavassa. Mikahan tuon ihmisen tarina oikein on?

  ReplyDelete
 2. Kiitos kiinankielen pikakurssista :) halusisin opiskella siis kiinaakin, viron lisäksi... Mutta asiasta ilmoitusseinään, oletko siellä ollessasi havainnut josko blogittamiani (http://maahiska.blogspot.com/2009/03/nukke-loytyi-se-on-siis-olemassa.html)pieniä kiinalaisia nukkeja enää näkyy paikallisissa liikkeissä? Nämähän ovat "tosi" vanhoja, meilkein 30 vuotta sitten minulla oli tällainen. Olisi hauska saada kuvia uusionukeista jos löytyy.

  Ihania kevätpäiviä sinne teille!

  ReplyDelete
 3. Mizuena, eik vin! En muista missään nähneeni yhtä "vilkasta" ilmoitustaulua.

  Elena, ei me olla yksinkertaisia, erilaisen koulujärjestelmän omaavia vain. Mietipä kuinka paljon enemmän suomalainen ehtii oppia perukoulun aikana kaikesta muusta, kun esim. englantilaiset jotka pänttäävät ainakin 6 vuotta oikeinkirjoitusta, saati kiinalaiset jotka opettelevat merkkejänsä koko peruskoulun eivätkä ehdi edes kaikkia silloinkaan oppia.

  Osa näistä tämänkin maan ihmiskohtaloista on niin karseita, ettei niitä edes halua miettiä tai menee yöunet kuukaudeksi. Mummo parka.

  Maahiska, valitettavasti en ole noita nukkeja missän nähnyt. Muistan toki ne myös omasta lapsuudestani.

  Hannelen paratiisi, niin.

  ReplyDelete
 4. Tolla mummelillahan on ihan luksusasunto verrattuna moneen täkäläiseen pultsariin. On oikein hieno tuolikin vieraille.

  ReplyDelete
 5. Kääk, mikä ilmoitustaulu!

  Voi mummelia ja miljoonia kaltaisiaan. Hieno kuva kuitenkin.

  ReplyDelete
 6. Mahtava! Blogissani on sinulle jotain :)

  ReplyDelete
 7. Huh mikä määrä ilmoituksia, tosiaan.

  Mai ja mai hymyilyttää. Onko noissa siis vain intonaatioero että kumpi on ostaa ja kumpi myydä?

  ReplyDelete
 8. Alu, luksusta tosiaan, kaupungin tuhansien muiden kodittmien tilanteeseen verrattuna.

  Liivia, kiitos.

  Nirppankka, jaahas, menenpä vilkaisemaan!

  Merja, ostamisessa sana kevenee ja sävel nousee loppua kohden (lompakko kevenee), myymisessä luonnollisessa päinvastoin!

  ReplyDelete