Monday, January 21, 2008

Rentoa menoa / Weekends are for relaxing!

Arki taas huomenna. Itse arkipäivistä pidän, mutta aamut jaksavat toisensa perään rasittaa ja harmittaa. Jälleen kantautuu korviini pelkkää jankutustani: " Tulkaas aamiaiselle. Tulepa nyt. Heeei, nyt ei ole aikaa leikkiin... Sitten pesulle ja pukemaan. Siitä otat nyt ne vaatteet kun löydät etkä rupea unelmoimaan. Ihan totta, älä ala nyt leikkiä vaan hyppää housuihin. Ja sitten..."

Jo perjantaina ilmoitin tytöille, etten lauantaina puutu heidän toimiin mitenkään koko aamuna. Viikonloput ovat rentoutumista varten, eikö? Tässä tilannekatsaus, missä mennään lauantaina kahdelta iltapäivällä.


Kuopus on pukeutunut isosiskon juhlamekkoon ja asettunut leikkeineen vakiopaikalleen, käytävän välikköön. Hiukset harittavat, pikkarit puuttuvat, mutta leikki sujuu ja pulpatus käy.


Keskimmäinen leikki viidettä tuntia putkeen paperinukeilla, papupata porisee, tässä hetkessä ei mitään muuta maailmaa ole olemassakaan kuin keijut ja merenneidot. Yöpaita päällä, hiukset harjaamatta, edellisen aamun aamupesu riitänee täksikin päiväksi... Voi tuota seikkailijaa!


Esikoinen ja yökyläillyt ystävätär ovat myös täydessä vauhdissa, omin tavoin. Hurmaavat yhdeksänvuotiaat! Valmistivat kaikille munakkaat aamiaiseksi, kattoivat ja laittoivat lounaan, nyt askarrellaan sormiteatterinäyttämöjä yllätykseksi pienemmille.

Ulkoilemaan ei päästy koko päivänä, kunhan olla möllötettiin. Huolestuneille isovanhemmille kuitenkin tiedoksi, että tänään sunnuntaina olimmekin lähes viisi tuntia puistossa, rullaluisteltiin ja leikittiin, juostiin ja tavattiin tuttuja.

Kerrassaan ihana viikonloppu. Ihme tapahtui, viikonloppu oli rentouttava! Näyttää olevan omasta asenteesta kiinni, sen sain huomata. Viiden yön kuluttua saan taas ilmoittaa lapsille, etten huolehdi seuraavasta aamusta!
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

14 comments:

 1. Hyvää alkanutta viikkoa myös teille! Kuulostipa harmooniselta viikonlopulta, lapset taisivat ainakin nauttia. Blogissani on jotain sinulle.

  ReplyDelete
 2. Löhöpäivät pyjamissa ovat hurmaavia! Me harrastamme niitä säännöllisesti viikonloppuisin. Ja niinkuin totesit, kyllä on olo rento löllimisen jälkeen. Hauskaa viikon alkua! :)

  ReplyDelete
 3. Juuri tuollaisia viikonloppujen pitäisi olla!

  Onnea myös uuden (ilman)suunnan löytymisestä, olen käynyt itse Pekingissä vain pikaisesti, mutta se on varmasti mielettömän kiehtova paikka asua!

  ReplyDelete
 4. Tuttua niin tuttua! Jokaikinen aamu kun ei tarvitse lähteä mihinkään vetelehditään yöpuvuissa öhöm puoleenpäivään ainakin. Ihanaahan se on. Ja ihanaa kun lapset osaavat leikkiä! Meilläkin papupata pölpöttää koko ajan nukkekodin luona, jonka edessä legohäkkyrät ja suuret palikkarakennelmat ja kaikki liittyy kaikkeen, mitään ei saa purkaa. Ei siinä mitään, tämä tilateos vaan sijaitsee olohuoneessamme. Nykyään suhtaudun jo aika letkeästi ja hyppään yli päästäkseni omille kudin-lehti-tietokone-viritelmilleni.

  ReplyDelete
 5. Meillä ainakin toimii yhtälö, että mitä enemmän äippä hermostuu arkiaamuna ("ihan oikeesti, pitäisi jo olla menossa, nyt kalsarit jalkaan!"), sitä veltommiksi lapset muuttuvat. Plääh. Usein siinä vaiheessa kun 2 lasta on saatu luovutettua kasvatuslaitokseen eli päiväkotiin, voisin jo mennä uudestaan yöunille.

  Ihania nuo sisäleikit!

  ReplyDelete
 6. Blogistanian kukkalähetti piipahti. Käväise Kuusessa lukemassa lisää.

  ReplyDelete
 7. Toissa kesänä keskimmäisenne oli koko päivän yöpaidassa täällä. Touhusi barbiensa kanssa ja ripusteli kuusenkoristeita jokaiseen ovenkahvaan ja ulokkeeseen mitä löytyi. Ainoa mummin rajoitus oli, että pihalle ei mennä yöpaidassa. Sekin vain naapureiden takia. Teillä oli varmaankin ihana viikonloppu. Mitä vanhemmat tekivät? Löhöilivät? Terveisin mummi

  ReplyDelete
 8. Kirahvijalkaiselle ja Marikille suurkiitokset kukista. Tuoksuvat ihanasti!!!

  Ja mummi, kyllä me vaan hengailtiin ja lueskeltiin.

  ReplyDelete
 9. Moikka! Isoja tyttöjä teillä, kasvavat kohisten. Ilmeisesti me tullaan sitten sinne Beijingiin käymään kun ei Pariisiin ehditty... Kiinanmatkaa loppuvuodelle on muutenkin vähän suunniteltu, nyt on lisää insentiiviä saada aikaiseksi.

  Ja kyllä se Outin blogista löytynyt Irene oli "se" sama...

  terkkuja perheelle!

  ReplyDelete
 10. Juuh. On muutamia asioita joita en ole koskaan tajunnut:
  1. miksi "päivävaatteet" olisivat kotona sen paremmat kuin pyjama?
  2 . miksi muka vain lämmin ruoka olisi terveellistä, täyttävää ja hyvää?
  (Tuo jälkimmäinen vaan tuli mieleen kun yksi ihminen päivitteli kun kuuli etten jonakin päivänä tehnyt ollenkaan "lämmintä ruokaa". Hmm...
  onko kuuma lenkkimakkara vaikkapa automaattisesti parempi kuin kylmänä syöty joku toinen juttu?)

  ReplyDelete
 11. Krisse, tere tulemast vaan! Olisi kivaa, tuleehan Irene mukaan?

  Violet, lämpimällä rualla on kumma maine. Toki kylmänä päivänä kuuma keitto on ihanaa, mutta muuten minä voisin elää pelkästään erilaisilla salaateilla!

  ReplyDelete
 12. Juu, ei lämpötilalla ole mitään ravintoarvoa vaikka muita etuja voi ollakin.
  Monet lapset eivät niin salaateista piittaa, mutta kyllä heillekin on helppo keksiä monia aivan kelpo juttuja, jotka eivät ole "lämmintä ruokaa" - ja silti aivan terveellisiä ja hyviä.

  ReplyDelete
 13. Tulee juhlaa viikonloppuun kun arjesta irrottaudutaan juuri tuollaisella meiningilla!
  Hih, hymyilytti sanomasi "edellisen aamun aamupesu riitänee täksikin päiväksi... "

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
 14. Hienoa! Lapsesi leikkivät. Se kun ei enää joka perheessä ole ihan tavallista. Vaikka olisi ehdottoman tärkeää lasten kehityksen kannalta. Hyvä! Leikki jatkukoon mahdollisimman pitkään.

  ReplyDelete