Thursday, January 17, 2008

Beijing, here we come!

Salaperäisten valintojen ja päätösten lukko avautui eilen!
Olo on helpottunut.

Näin viime yönä unen:

Lähdin välittömästi uutisen kuultuani Suomeen lomalle. Olin raskaana ja käväisin ohi mennessäni synnytyssairaalassa. Kuin lennosta synnytin seitsämän (7!) vauvaa. Plup, plup, plup ne putkahtelivat maailmaan. Yksi oli muita pienempi, vain kämmenen kokoinen, meni heti kananlihalle, käärin sen harsovaippaan ja tiesin sen kuolevan pian. Kaikki seitsämän sijoitettiin yhteen happikaappiin ja ryhdyin mielessäni miettimään lentoa takaisin kotiin Pariisiin. Lääkärin ilmoittaessa vauvojen tarvitsevan hoitoa kyseisessä sairaalassa jopa kesään saakka sai minut pois tolaltani: "Eihän se käy, me asumme Pariisissa ja pian muutamme Pekingiin. Emme me tänne voi jäädä..." Tunsin voimattomuutta ja tilanteen hallitsemattomuutta. Kuinka saisin lääkärin pään käännytettyä? Mitä muu perhe, tytöt ja mies, tuumaavat?

Luojan kiitos, se oli unta vain. Fiilikset ovat toki sekavat, mutta sentään liutaa keskosia ei ole luvassa. Muutollemme ei esteitä pitäisi olla.


Peking, täältä tullaan.
Jos joku meinasi vielä tulla kyläilemään Pariisiin niin vikkelästi vaan ostamaan matkalippuja! Lähtölaskenta on täällä alkanut ja muutto häämöttää noin kuukauden kuluttua.

14 comments:

 1. Oh! Vau! Onnea matkaan! En malta odottaa Pekingin kuulumisia. Jännittävää.

  ReplyDelete
 2. Onnea vielä ystävä! Ja kiitos seurasta tänään; olipas taas niin mukavaa tavata ja rupatella! Mites me näitä tapaamisia jatketaan muuttonne jälkeen? Virtuaalisesti varmaankin...:)

  ReplyDelete
 3. Lykkyä tykö! Aika jännittävää varmaan, koko perheelle!

  Eipä taida Pariisinmatkalle tässä välissä ennättää, vaikka mieli voisi tehdäkin... ja täytyyhän teillä olla pakkausrauha!

  ReplyDelete
 4. Kanerva & Isoinpapu, kiitos osallistumisesta!

  Kaisa, kiitti itselle käynnistä.

  Pipuu, ihan totta, ei tässä erityistä rauhaa tarvita, sellaista ei ole moneen vuoteen tässä perheessä ole muutenkaan ollut.

  ReplyDelete
 5. Tuo uni naurattaa! Olen itse usein nähnyt vastaavia.. ehkä siksi että olenkin synnyttänyt kaksi kerralla..

  Hienoa että päätös lähdöstä tuli! Me olemme miehen kanssa Pariisissa helmikuun lopulla, emme taida ehtiä sitten kahvitella?

  ReplyDelete
 6. Nonniin, sinne sitten uuteen maahaan!
  Hyvä!
  Perskuta rallaa kun pääsis lähteen pikavisiitille Pariisiin. PItää tutkia tilanne minkähintaisia junatikettejä on tyrkyllä, ja noin muutenkin.
  Olis kyllä niin päälle hyväksi käydä siellä.

  ReplyDelete
 7. Merja, katsotaan miten aikataulut kehittyvät, olisi tosiaan kiva kahvitella! Miehemmekin taitavat jotenkuten toisensa töistä tuntea.

  Violet, tsekkaa hinnat ja ilmoittele! Vieraspatjat odottavat.

  ReplyDelete
 8. Ok, katsellaan. Me ollaan siellä 23.2 viikonlopun aikana, en tarkkaan tiedä vielä montako päivää.

  Ja kyllä, mieheni on sinun siippasi kanssa jorissut ainakin puhelimessa.. ja tainnut lähetellä luureja sinne Pariisin suuntaan..

  ReplyDelete
 9. Hienoa, että asiat ratkesivat toivotulla tavalla! Oikein paljon onnea matkaan!

  Minulla on myös taipumus synnytys-uniin. Yleensä yllätyssynnytän myös juuri silloin kun joku minua vaivannut asia löytää päässäni ratkaisun tai sitten konkreettisesti ratkeaa. Seitsemän lasta kertoo isosta muutoksesta ja monista askarruttavista asioista. Uskomatonta unissa on juuri tuo tunnelma, miten tässä näin kävi, mitähän perhe tuumaa ja millä kaikki järjestyy. Aamulla on yleensä yllättävän seesteinen olo. Tsemppiä järjestelyihin! Asioilla on taipumus lähteä rullaamaan kivasti, kun epävarmuudesta on päästy! Toki tekemistä tulee riittämään! :)

  ReplyDelete
 10. Minäkin tulisin, jos pääsisin. Höh.

  Unet on kyllä merkillisiä. Tuosta saisi joku unituntija varmasti paljon irti, oli niin jotenkin symbolinen uni. Seitsemän vauvaa, merkitsisikö uuden alkua ja sen seitsemän toivetta tai sitä että Kiina on niin mielenkiintoinen ja runsas, että kaikkea uutta, tulevaa on paljon ...En tiedä, mutta hyvä ennehän se oli kuitenkin. Ja yksi kuoleva, että aina tulee pikku takapakkejakin. Mene ja tiedä.

  Onnea jokatapauksessa, kun asiat rullaa!

  ReplyDelete
 11. Onnea muuttoon ja uuteen elämään! Palailen innolla näille sivuille lukemaan uusia kuulumisianne!

  ReplyDelete
 12. Oikein paljon onnea muuttoon, pakkauksiin ja purkamisiin sekä uuteen elämään.

  ReplyDelete
 13. En muista jatinko jo kommentin, mutta :

  Onnea muuttoon, uuteen elamaan ja uuteen seikkailuun!

  ReplyDelete