Monday, January 14, 2008

Hyvä työ / Good job: light back at home

Tämä on kaikille tuttua. Elämään ilmaantuu pieni hoidettava asia, joka vaatii hoituakseen hieman muistamista, rahaa hyvin vähän, kaksi minuuttia aikaa ja aavistuksen viitseliäisyyttä. Mutta se jää, se pitkittyy, tilanteeseen tottuu, välillä hieman ärsyttää, sitten taas unohtuu, kunnes vuosi on hurahtanut ja vihdoin tulee sisäinen pakko toimia.


Näin meillä. Vihdoinkin, perjantaina sain avattua varjostimet, poistettua palaneet lamput ja jo tänään ostin uudet. Viikon "hyvä työ" on tehty, sillä alkuviikon tarmolla jopa kiersin uudet lamput paikoilleen!


Kotimme molempien väliköiden lamput olivat olleet palaneina jo hyvän aikaa, toinen jo toista vuotta...Valaisimet ovat lemppareitani, jonkin tanskalaisen nykydesignerin tuotantoa (nimeä en tähän hätään löytänyt, höh). Itse saa koota varjostimen paloista haluamaansa muotoon ja kokoon. Valo siilautuu luonnossa varsin kauniisti ja kyllästyessään voi lampun värkätä uusiksi! Olihan se sääli ettei hyviä valonlähteitä tullut käytyetyksi, mutta laiskalla tuntuu aina olevan niin kiire ja kyllähän sitä käsikopelollakin kodissaan eteenpäin löytää.

Nyt kuitenkin voin todeta itselleni, että "good job". Se on lukutuokion vuoro!

9 comments:

 1. Kyllä onkin kauniita - kuin valkeita kukkia varsinkin tuossa ekassa kuvassa, jossa on vähän varjojakin kuvassa. Meillä ei ole löylyhuoneessa lamppua - se oli pitkään vaan vaihtamatta ja sitten todettiin, että sehän onkin hämyisänä mukavampi:) Pesuhuoneesta tulee lasioven läpi kyllin valoa..

  ReplyDelete
 2. Ovat kyllä kauniita lamppuja! Meillä mies hoitaa lampunvaihdot kiitettävästi sekä kenkien plankkauksen. Minä taas parsin sukkia. Muilla töillä ei ole väliä kuka tekee.

  ReplyDelete
 3. En tieda huomaisitko kommenttia vanhassa viestissa joten kerrotaan tahan nyt viela etta nuo ruokakuvat on mainioita! Hedelmia saa kivasti syotettya lapsille jos tekee "smoothies". Blenderiin hyvalaatuista mehua, pakaste marjoja ja hedelmia (en tajunnut itse etta hedelmatkin voi pakastaa, loysin kaupasta ihanan pakaste hedelma sekoituksen: melonia, ananasta, persikoita, viinirypaleita, mansikoita), lisaan aina banaanin (joko tuoreena tai pakastettuna) jotta tulee "vaahtomaisempi". Mukaan voi myos laittaa jugurttia tai maitoa. Pitaa varmistaa etta smoothie liikkuu sita sekoittaessa tai blenderin moottosi palaa muuten. Tosi hyvaa ja en tieda yhtaan lasta joka ei siita tykkaisi. Sienna ei esim meloonia muuten syo kuin smoothiessa vaan. Nykyaan kaupoista saa myos vihannes/hedelma mehuja joten vihanneksiakin voi ujuttaa sinne ilman etta lapset huomaa. ;) Jospa tama vinkki auttaisi edes vahan...

  ReplyDelete
 4. Kauniita ovat,itseasiassa upeita!

  Meillä ovat eräät varjostimet olleet pakkauksissaan jo kohta kuudetta vuotta.Lampun jalka on erilainen joten vaatisi virityksen,johon en minä eikä mieskään ole vielä innostunut.Mutta ei meillä ole kyllä enää sitä kattovaloakaan johon ne voisi laittaa. Ongelma ratkaistu?!

  ReplyDelete
 5. Kiehtovat valaisimet! Ja vielä kiinnostavammat, kun kerroit niiden tee-se-itse-ideasta!

  Tuttu ongelma, mikähän siinä onkin joidenkin asioiden kanssa, että ne lykkääntyvät ja lykkääntyvät vaikka kuinka pieniä olisivat?

  ReplyDelete
 6. Upeat lamput - olisko ne nämä http://www.iqlight.com/ ?

  Meidän perheessä venyy lampunvaihdot yleensä myös aika kauan. Nyt on palanut sivuoven lamppu, ulkona vielä tosi pimeää lasten ja miehen lähtiessä. Katselen ja pohdin kuinka kauan menee ennenkuin mies ottaa ja vaihtaa (olen itse liian lyhyt vaihtamaan ;-)

  Mutta lampuista tuli mieleen kauniit vanhat lampetit jotka löysimme antiikkiliikkeestä Helsingistä v. 1999. Ne ovat olleet jo vuosia hukassa. Olen varma että ne ovat jossain varaston kätköissä ja etsin niitä joka joulu, aina pettyäkseni.. Kesällä taidan käydä varaston läpi ihan kunnolla, asia harmittaa niin paljon.

  ReplyDelete
 7. Aivan ihastuttava lamppu!
  Itse vaihdoin ensimmäisen kerran elämässäni lastenhuoneen lampun viikonloppuna (siis koko systeemin katosta asti). Tyttären plafondin kupu hajosi (omaa varomuuttani) ja totesin, että makuuhuoneeseen hankkimamme lamppu on ollut asentamatta jo puoli vuotta, joten se liikenee hyvin tyttärelle. Nyt on taas valoa leikkeihin. Ero oli huikea! Samalla vaihdoin lamput pojan huoneeseen. Pieni rehkiminen kannatti.

  ReplyDelete
 8. Valoa tarvitaan ja kiitoksia. Minulla on sinulle blogissani kunniamainta ja kukkapuska. Ole hyvä: http://kimmonkamera.blogspot.com/2008/01/sain-kukkia-ja-kunniamaininnan.html

  ReplyDelete