Friday, January 14, 2011

Täpinää


Tiedättehän kun on asioita joiden tekemisestä pitää, tuntee olevansa siinä hyvä, jota tehdessä ihan hymyilyttää. On hyvä mieli, joka jatkuu pitkään vielä homman loputtuakin... Minun "se" on taidekirjansidonnan opettaminen. Kyllä vain, se kun saan jakaa tietotaitoa eteenpäin ja oppilaat omaksuvat taidon, josta on hyötyä heille ammatillisesti tai muuten vain.


Nyt olenkin täpinöissäni, lapsellisen innoissani, kyynärtaipeissa kihelmöi - niinhän siellä aina kun vähän jännittää. Pakkaan vaatteita, työkaluja, esimerkkimateriaalia, ties mitä tilpehööriä. Pyörin matkalaukun ympärillä kuin väkkärä. Samalla yritän olla ajattelematta mitä kotona tapahtuu minun ollessa toista viikkoa poissa, tekemässä sitä jotain ihanaa!


Huomenna lennän Pohjolaan, maanantaina kietaisen ylleni kirjansidontaesiliinan ja astun ruotsalaisen muotoiluyliopiston oppilaista ja opettajista kootun ryhmän eteen ja laitan heidänkin hihat heilumaan. Näin innokasta opettajaa heillä ei taatusti ole vähään aikaan ollutkaan!

Eli se on kuulkaas heips vaan, vi ses sen!

15 comments:

 1. Upeeta kun tuli tuommoinen mahdollisuus!
  Arvaa mikä kans olisi kivaa? JOs joskus tulisi semmoinen tilaisuus että voisit Suomessa opettaa vaikka täältä blogimaailmasta tutuksi tulleille innokkaille naisille...!

  ReplyDelete
 2. Voi kun mahtavaa! Mihin päin Ruotsia lennät?

  ReplyDelete
 3. Tosi hieno juttu! On se kiva kun saa mahdollisuuden tehdä jotain, johon on intohimoa!

  Kivoja kuvia, ensimmäisessä on oikein herkkä tunelma.

  ReplyDelete
 4. OIKUN hienoa! hyvaa matkaa! mina olen matkustellut paljon viimeisen muutaman kuukauden aikana ja loppua ei nay. kauhean levoton olo.
  mina muuten kavin kirjansidontakurssin noin 15 vuotta sitten toimelan vapaaopistossa. siella tapasin ihania ihmisia.

  ReplyDelete
 5. Oi, ihanaa! Oikein antoisaa opetusta!! Odotan jo raporttia palatessasi.

  ReplyDelete
 6. Nämä lapsikuvat osuu aina sydämeen.
  Onnea matkaan, kuulostaaa hienolle!

  ReplyDelete
 7. Piilomaja, päätetään vaan päivä/t niin pistän kurssin pystyyn heti kun on halukkaita! Täältä saan edullisesti työkalut ja kivaa materiaaliakin.

  Merja, useamman vaihdon avulla pitäisi päätepysäkin olla Umeå.

  Elisabeth, sanos muuta. Ja kun saa tehdä mistä tykkää, niin liitelee ihan taivaissa.

  Aurinko, mulle ei varmaan vielä tästä ainokaisesta työmatkasta levotonta oloa tule... Levottomuus vaivaa pikemminkin täällä kotona käkkiessä ja jonkin tapahtuvaksi odottaessa. Oletko sitonut mitään sitten kurssin? Mitä tekniikoita opit?

  Kaisa, jos hotellissa toimii netti, niin varmaan postaan jo sieltä, ettei sun tarvitse odottaa edes paluuta! Sen verran taidan olla bloggaukseen ripustautunut.

  Peppi, nämä lapset olivat jotenkin harvinaisen resuisia ja likaisia. Taisivat olla siirtotyöläisten lapsia, joiden olot ovat aika huonot, yhteiskunnan palvelujen ulkopuolelle jätettyjä. Mutta hurjan iloisia ja kontaktia ottavia. Kaksi pientä rupesivat vallan minulle keimailemaan.

  ReplyDelete
 8. Ihanan kuuloinen kurssi ja olisin myös heti valmis samanmoiselle kurssille :) Ihanaa on tuollainen jonkun asian osaaminen ja sen taidon sekä tiedon jakaminen.
  Hyvää matkaa!

  ReplyDelete
 9. Ihanaa että olet noin innoissasi! :D Tuollaiset "kivoimmat" asiat tekevät arjesta erittäin mukavaa, sitä oikein nauttii ja odottaa tuollaisia hetkiä :) Mukavaa matkaa,turvallista ennen kaikkea. Toivotaan että opiskeljat omaksuvat sinun innostuksesi! :)

  ReplyDelete
 10. Onpa hienon ja jotenkin niin RAJATTOMAN kuuloista lennähtää suomalaisena Kiinasta työmatkalle Ruotsiin. Opetatko ruotsiksi vai englanniksi? Kiinaksi tuskin kuitenkaan... ;)
  Kuinka sinut tuohon hommaan rekrytoitiin?
  Antoisaa reissua!

  Minäkin tulisin mielelläni kurssillesi oppimaan lisää!

  ReplyDelete
 11. Tarkoitan tietysti kirjaimellisesti rajatonta, en tiettyä yhtyettä!

  ReplyDelete
 12. Ja Kiinasta saakka noin intoa täynnä oleva opettaja. Mahtavaa! Minäkin juuri koin onnistumista ja iloa työssä ja ymmärsin taas ja uskalsin todeta itsellenkin, että hitto, mä osaan!
  Hieno tunne, että onnea vaan ja nauti!

  ReplyDelete
 13. Voihan nenä! Olen iloinen puolestasi. Olet iloinen ja onnellinen tilanteestasi saadessasi opettaa ja jakaessasi oppejasi. Nautinnollista viikkoa Uumajassa. ( Kirjoitin tarkoituksella Umeån suomalaisittain)

  ReplyDelete
 14. Oi, sinä olet nyt tekemässä sitä ihanaa. Oikein meni kylmät väreet selkäpiissä. Se tuli varmaan tuosta muotoiluyliopisto-sanasta.

  Taas ihania kuvia, minä olen kuin jumiin juttunut levysoitin, mutta ei voi mitään.

  ReplyDelete
 15. Hienoa! Gambatte kudasai eli tsemppiä matkaan.
  Lahjoitin sinulle prenikan blogissani :)

  ReplyDelete