Tuesday, January 11, 2011

Taidetta kansalle

Lasten koulun käytävillä on uusi raikas ilme. Maalaaminen aloitettiin jo marraskuussa ja joululoman aikana valtava urakka on saatettu päätökseen.
Kirkuvista väreistä ja kaikesta naiviuudestaan huolimatta pidän näistä kovasti. Ja lapsetkin olivat innoissaan, suorastaan hyppäsivät kuviin sisään. Kyllä nyt vanhempien, ayien ja kuskien kelpaa lapsia odotella saapuvaksi, kun samalla saa nauttia shanghailaisen kansantaiteilijan Lu Yongzhongin seinämaalauksista. Tällaista taidetta tarvitaan aina!

17 comments:

 1. Aivan ihania! Tykkään kovasti tuon tyylisestä kiinalaisesta naivistisista taiteesta.
  Varsinkin alimmainen kuva toi pienen koti-ikävän tunteen, tuo musta kattomallihan on juuri tyypillinen Shanghain ympäristöön.

  ReplyDelete
 2. Ooh!

  Tämän isompaan en nyt ihailultani pysty.

  ReplyDelete
 3. Hyvää Sinulle-seinämaalaukset - ottaisin jopa kotiinikin jonkin pätkän. Kiitos kuvista aamun avaukseksi:)

  ReplyDelete
 4. Onpas valloittavia, taidokkaitakin -ja niin kiinalaisia. Olen joskus maalannut seinämaalauksia ja täytyy sanoa, että laji on vaikea. Sellaisessa suunnattoman suuressa katoavat mittasuhteet ja kädenkin asento on vaikea.

  ReplyDelete
 5. Tätä haluaisn kotiSuomeen!!! Koulumme (jos olen opena) seinät ovat järkyttävät 60 -luvun ankeuden huipentumat. Olemme väliaikaisvuokralla ehkä vain vuoden enää, joten maalausta ei voi ajatella. Mutta sitten uudessa koulussa...Säilytän tämän postauksen ja palaan asiaan...Kiitos kuvista:)

  ReplyDelete
 6. Miten ihanat seinät! Tuolla käytävässä voisi viettää kyllä hetken jos toisenkin.. Voitas täällä Suomessa todella ottaa mallia, ettei aina tarvitse olla niin "kliinistä" ja tylsiä neutraaleja värejä.

  ReplyDelete
 7. Upeat maalaukset! Itse tykkään tuollaisesta tyylistä. Saisipa tännekin tuollaista!

  ReplyDelete
 8. Hih, meidän lähi "bistro chinois"issa on just tollasia maalauksia! Yksi syy, miksi tykkäämme koko perhe käydä siellä syömässä. Mun poika pitää kovasti myös ajoittain taustalla soivasta kiinalaisesta hissimusiikista. Total experience, kaikin puolin.

  Odotan innolla seuraavaa postaustasi, näitä on aina niin kiinnostava katsella ja lukea - tulivatpa sitten Suomesta tai maailmalta.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 9. Tosi kivoja nimenomaan kun ollaan Kiinassa, kotiin en välttämättä välittäisi. Tai kyllä ne saksalaisiinkin kouluihin hyvää tekisi niiden vanhojen rapisevien maalien tilalle.

  ReplyDelete
 10. Viehättävät. Väriä ja eloa seiniin muuallekin. Vaiho-oppilasvuotenani osallistuin koulun kuvataideluokan takaseinän maalaukseen, se oli kivaa. Silloin puhuttiin myös ruokasalin kuvittamisesta, mutta en tiedä, tehtiinkö sitä koskaan. Olis ollut tarpeen. ;)

  ReplyDelete
 11. Onko joku joskus kuullut, että Suomessa palkattaisiin taiteilija koulutiloja maalaamaan? Oppilaiden kanssa saatetaan maalata, mutta että tuollainen kokonaisvaltainen, yhtenäinen, tilattu kokonaisuus...
  Tekee koulusta viihtyisämmän.

  ReplyDelete
 12. Kyllä nämä kuvat peittoavat meidän käärmeet ja leijonat (Mikki Hiiren ja Aku Ankan lisäksi ) 10-0. Hienoa taidetta!

  ReplyDelete
 13. Hei,

  hienoja kuvia!
  Vastauksena Pipuulle; Suomessa on koulu, ainakin yksi, johon taiteilija on tehnyt seinämaalauksen, itsensä Tove Janssonin nuoruudentyö. Koulu sijaitsee Karjaalla.

  ReplyDelete
 14. Upeita kuvia! Näistä olisi iloa suomalaissakin kouluissa ja päiväkodeissa.

  Kiitos, kun jälleen kerran avarrat Kiina-kuvaamme.

  ReplyDelete
 15. Ihan mahdottoman hieno seinä! Miksei Suomen kouluissa ole tuollaisia seiniä, oi miksei? Kaikki on vaan niin hillityn valkoista. En minä valkoista vastusta, mutta...

  ReplyDelete
 16. Upeita, ihania! Naiiveja, räikeitä, ihan mitä vain mutta niin ihania.
  Me like!

  ReplyDelete