Monday, July 19, 2010

Täällä, siellä
Pieniä kesänautintoja: jäätelöuutuuksien maistamista, huoltamokahvit Pellingin kesätorilla, onnistunut paarman liiskaus, jokailtainen sauna...


Elämästä Kiinassa muistuttavat mökillä vain muutamat esineet. Kuukauden kuluttua alkava arki tuntuu käsittämättömän epätodelliselta, melkein kuin jonkun toisen elämältä. Siellä kaikki on niin toisin, erilaista. Suomessa meillä on loma, Kiinassa arkinen aherrus, täällä kesä, siellä syksy, talvi ja kevät, täällä suomalaiset vanhat ystävät, siellä kansainväliset uudet tuttavuudet, Pohjolan puhtaus, Pekingin saasteet, Suomessa turvallisuus ja tuttuus, Kiinassa seikkailu ja uuden opiminen...

Viimeisille kolmelle lomaviikolle Euroopassa toivon terveyttä ja paikallisia ruokia, syksyksi Pekingissä uneksin monia työtilaisuuksia. Aika näyttää kuinka käy.

5 comments:

 1. Hurjaa jos olisi tuollaiset kaksi vastakkaista elämää. Ja rikasta. Ehkä tykkäisin. Ehkä en. Mutta ainakin haluaisin kokeilla.

  Minäkin toivon terveyttä. Ihan kaikille!

  ReplyDelete
 2. Voi kääk, miten aika taas vauhdilla viilettää! Haluaisin NIIN kovasti nähdä sinut/ teidät tänä kesänä ennen kuin taas lähdette! Mitenhän sen saisi onnistumaan?

  ReplyDelete
 3. Liivia, hurjaa juu, toisaalta ihanaa. Kurjaa ja päänvaivaa aiheuttavaa elämää, toisaalta kuten totesit rikasta ja jännää. Välillä tulee mieleen, että kuinka paljon helpommalla olisi päässyt jos ei oltaisi koskaan lähdetykkään, ja samanaikaisesti tunnen olevani niiiiiin paljon valaistuneempi kuin ennen lähtöä. Suo siellä, vetelä täällä.

  Pipuu, meillä kuljinongelma, ei riittävän kokoista autoa koko perheen kulkemiseen. Mutta jos haluat hypätä itse autoon, niin elokuun ensimmäisellä viikolla minä & tytöt ollaan Porvoossa valmiina kahvin keittoon, ainakin joinain päivinä. Soitellaan?

  ReplyDelete
 4. Minulla lähtö takaisin jo sunnuntaina, arki koittaa taas. Vaikka kyllähän tätä kesä-ihanaa jaksaisi pidempäänkin. Ajattelen positiivisesti; viime vuonna Kapkaupungissa ensimmäinen kunnon rantapäivä oli jo syyskuussa!Ja talven pahin selkä pitäisi olla jo takana. Ihanaa loppulomaa teille sinne Porvooseen!

  ReplyDelete
 5. Pellingissä olen viettänyt lapsuuteni kesät ja voi, sinne on niin ikävä! Jos miehellä ei olisi töitä, voisimme olla siellä juuri nyt.

  Oi noita lyhtyjä!!

  ReplyDelete