Tuesday, July 27, 2010Luulin Rooman oleva beessi, mutta olikin terra. Ihan joka kantilta katsottuna, tarkastelipa yläviistoon, alas lautaselle, peilin kautta tahi silmät kiinni, niin terraa vain näkyy. On vähän sellainen nostalginen olo, sillä joskus 90-luvun lopulla olisin mieluusti maalannut vaikka koko kotimme tuolla värillä. Onneksi päädyin käyttämään rinnalla myös raikasta harmaata. Sitä on täällä taas hyvin vähän - ovat roomalaiset pidättyneet turvallisesti terran eri sävyissä. Tapansa kullakin.

Jos minulla nyt olisi talo jota maalata, sutisin sen melko valkoiseksi, eri sävyisiksi valkoisiksi kaikki huoneet vain. Ajat muuttuvat.

8 comments:

 1. Ah,voi miten ihanaa näitä sinun kuviasi on katsella. Ovat niin inspiroivia kaikella tapaa. Mukava väripostaus. :)

  ReplyDelete
 2. Vuoristomajakylàni onkin sitten beessi, sillà rakennusmateriaalina kàytetààn seudun kiveà, joka on vaaleaa, eikà rakennuksia yleensà maalata. Meillà vedetààn vuoristomajalla pitkàà tikkua siità, minkà vàriset seinàt pitàis olla. Minà tykkààn valkoisen sàvyistà ja toinen osapuoli oranssista, terrasta yms eksoottisemmistà sàvyistà. Buona vacanza a Roma!

  ReplyDelete
 3. Loistava otos tuo ylin pulu-kuva! Mukavaa Roomailua!!

  ReplyDelete
 4. En muistanut että teillä olikin Rooma, kun blogissasi oli hiljaista...

  Juu Rooma on kaukana beessistä. Se on terra! Ihanat kuvat!

  Niin, äitini oli oikeassa. Kymmenen vuotta sitten tahdoin joka huoneen eriväriseksi, mahdollisimman vahvanväriseksi. Äitini sanoi, että älä suotta tuhlaa rahaa maaliin, kymmenen vuoden päästä tahdot valkoista. Että niin kuulemma vaan käy, kun ikää tulee lisää.
  Nyt huomaan, että tahdon vaaleaa, valoisaa ympärilleni. Varsinkin kun asun täällä. Ehkä Roomassa asuessa olisi sekin toisin.

  ReplyDelete
 5. Terra, niinhän se olikin. Tuli kaikki elävästi mieleen, kun kerroit tuon. Hieno tuo ensimmäinen kuva.

  Minäkin olen siirtynyt siihen vaaleaan aikakauteen. Onneksi tätä on kestänyt jo hyvän aikaa, niin ei ole tarvinnut sutia kaikkia huoneita uudelleen.

  ReplyDelete
 6. amen. mullakin oli pari vuotta sitten kaikki varit. ei ole enaa.

  ReplyDelete
 7. Minä olen niin pienestä kuin muistan asunut aina asunnoissa joissa seinät ovat olleet maalarinvalkoiset. Nyt minun on elettävä tämä värivaihe :) Ehkä myöhemmin palaan taas vaaleaan.

  Tuo terra oikein henkii kuumaa. Jotenkin luulisi että noin lämpimässä maassa olisi luonnostaan valittu vähän viilentävämpiä sävyjä.

  ReplyDelete