Monday, July 12, 2010

Kysymys Kirstille tai Torstille!

Kaksi on varmaa: Porvoon puutarhan jasmike kukkii komeiten koko mäellä ja minä kierrän kerran kesässä kaupungin kirpputorit. Näin myös nyt. Harvemmin tällä palstalla ostoksiani esittelen, mutta tänään on pakko, sillä sen verran itsekin ihmettelen.

Meillä on ollut perheessä jo lähes vuoden "musta tulee isona hevostyttö" -lapsi. Eipä siis kumma, että kierroksellani silmäni osuivat samettiseen lasten ratsastuskypärään, oikeaan raippaan, Ihanat hevosemme -kirjaan sekä nostalgiseen potkuhevoseen. Taka-ajatuksenani luonnollisesti on antaa kuopuksen leikkiä "pois" hevoshullaannuksensa, jotta myöhemmässä vaiheessa itse säästyn maneesin reunalla seisoskelusta... Näin kuvittelen asian menevän. Onko psykologia kuulolla, miten tässä oikein käy?

12 comments:

 1. Tuotas noin. Minä pahoin pelkään, että noilla keinoilla nimenomaan saat sitkeän hevostytön, joka jatkaa harrastustaan vähintään myöhäiseen teini-ikään... Mielikuvaharjoittelu on tunnetusti tehokasta! Nimimerkki kokemusta on, ensin puuhevosista ja niiden hoitamisesta, hevoskerhoista, Hevoshullu-lehdestä ym. ym.

  ReplyDelete
 2. Pellon pientareella, höh, vai sellaisia kokemuksia sinulla. Meidän keskimmäinen oli aiemmin aivan hullaantunut klovnien suhteen. Tein hänelle klovniasu ja nenänkin jostain löysin. Aikansa niissä hynttyissä kulki ja itse asiassa seuraavaksi alkoi pelätä pellejä! Jotenkin ajattelin että tässä voisi käydä samoin. Mutta hevoset ovat kyllä hieman eri juttu kuin klovnit. Aika näyttää. Lapsi näkee ostokseni vasta huomenna, joten en edes tiedä niiden vastaanottoa! Voihan se olla että ovatkin ihan "plääh", vaikken kyllä usko.

  ReplyDelete
 3. Porvoon uusin kirppis, Bumerangi, on mun uusi lemppari. Ilmastointi rules.

  ReplyDelete
 4. Kirsti ja Torsti taitaa olla jo historiaa, vai onko?

  Meillä just samanmoinen heppa vanhempieni rannassa. Omani on jo ratsastusiän ohittanut, mutta nuoremmille kyyti maistuu.

  ReplyDelete
 5. Meidän pienemmän kanssa käy säännöllisesti niin että ensin hänestä kuulemma tulee varmuudella jotakin ja vaatii vehkeitä. Mies vähän turhan herkästi innostuu ostamaan ellei liikaa maksa. Sitten se innostus kestää maksimissaan pari kuukautta. Joskus viikon.

  Mutta jos tyttösi on jo noin pitkään puhunut...olisiko se aika vakavaa?Ehkä tässä ei ny auta niin mikään vaan maneesilla seisot kun et muuta voi!

  ReplyDelete
 6. Kirsti ja Torsti on yhä Hesarissa!

  Minä kyllä ainakin olen ollut juuri niitä heppatyttöjä, jotka eivät ole koskaan päässeet tunneille. Ja vieläkin kytö hevosen selkään on ihan mieletön. Penskana tankkasin kaiken mahdollisen heppatiedon, mitä kirjoista ja lehdistä irti sain. Mutta tosiaan palo on minulla vieläkin ihan mieletön. Vaan tällä viikolla taidan päästäkin ratsastamaan! Jihaa!

  ReplyDelete
 7. Liivia, kyllä mä Torstin tässä erään päivänä saunaa sytyttäessäni näin, kunnes tuikkasin kiukaaseen...

  Piilomaja, munkin mies on helpommin hankintoihin innostuva. Mä olen enemmän pihi, mutta nyt shoppailin oikein tyytyväisenä, sillä tämän leikin kokonaishinta oli 18 euroa ja tavaroiden jälleenmyyntiarvo säilynee samana vaikka niillä muutaman kesän mökillä leikkisikin... En kyllä millään haluaisi aidan reunaan notkumaan...

  Jonna, ihanaa jos tosiaan vihdoin pääset kokeilemaan! Minä ravasin talleilla jonkin verran hengailemassa, sillä ala-asteellaa luokkamme 9 tytöstä 7 ratsasti ja minä olin toinen niistä kahdesta erilaisesta tytöstä. Ikinä ei minua ne hevoset oikein kiinnostaneet, mutta kun kaikki kaverit olivat siellä, niin seurasin vain sivusta ja olin ikään kuin mukana. Mua ällötti se haju ja pelotti hevoset. Mutta ajat muuttuvat, enkä tietenkään halua tyrmätä oman lapseni viehtymystä, mikäli se ihan aitoa on. Itse asiassa Kiinassa vain muutaman kilometri päässä on talli, jossa monet käyvät tunneilla ja onpa eräällä suomalaisperheellä siellä jopa oma hevonenkin.

  ReplyDelete
 8. Ah, tuo logiikka kuulosti hyvältä tiedä sitten toimiiko se... Ihanaa seurata kesän viettoanne kuitenkin :)

  ReplyDelete
 9. Ah, tuo logiikka kuulosti hyvältä tiedä sitten toimiiko se... Ihanaa seurata kesän viettoanne kuitenkin :)

  ReplyDelete
 10. Minäkin veikkaan, että hullaantuu vaan enemmän... ihanat löydöt tosin...

  ReplyDelete
 11. Mielenkiintoinen logiikka, epäilen että ei toimia ainakaan jos päästätte tytön oikean hevosen selkäänkin jossakin vaiheessa ;).
  Meillä tätä nykyä pyöränkin selässä laukataan, kevennetään jne. ja kirjastostakaan ei löydy muita kuin heppakirjoja.
  Pienestä se heppahulluus alkoi mutta kasvaa koko ajan suurempiin mittoihinsa. Eilen pitelin kirpputorilla dvd:tä, joka oli suunnattu "kaikille jotka haaveilevat omasta ponista"... En ostanut.

  ReplyDelete