Sunday, February 28, 2010

Omituista
Kerrassaan omituinen viikonloppu. Täynnä koomisia lausahduksia, jekkuja ja kahdet päiväunet liiankin jännitävine unineen.

Kukkakauppias: "Puhut nykyisin oikein hyvää englantia, paljon parempaa kuin ennen. Vielä syksyllä en aina ymmärtänyt mitä sanoit." Hänelle ei vissiin tullut mieleen sellainen mahdollisuus, että olisin kiinalaistanut eli yksinkertaistanut puhettani talven mittaa rutkasti.

Ostin violetteja kukkia ja laitoin ne verenpunaiseen vaasiin, halusin hetken rypeä dramaattisissa tunnelmissa. Samanaikaisesti Suomessa lumenluojat tipahtelivat katoilta maahan ja maailmalla järisi.

11-vuotias jäi ensimmäistä kertaa pitkäksi illaksi yksin kotiin, toki ystävätär seuranaan. Olivat syöneet herttaisesti pitsaa tuikkuvalaistuksessa ja teipanneet vanhempien kylpyhuoneen hanojen suut. Niin saimme yöllä miehen kanssa kätevästi napapesun kasvojenkuurauksen yhteydessä.

Kuopus: " Äidillä on iso maha. Se on outo." Ja minä sentään olen käynyt kiltisti salilla kahdesti viikossa ja yrittänyt totisesti parhaani kiinteytyäkseni edes hieman. Kannustusta?

Söin nuudelisoppaa puikoilla. Onkohan kotoutuminen edennyt askeleen?

On sellainen tunne, että tänään voi tapahtua vielä vaikka mitä.

6 comments:

 1. Mizyéna, eikä ollut edes ensimmäinen kerta ja menin lankaan. Olin jo aamulla kutsumassa työmiehet katsomaan hajonutta hanaa. Kyllä kaikkia nauratti.

  ReplyDelete
 2. taalla on sellainen perinteinen ruokalaji kuin laksa (googlaa) kookosmaidossa nuudeleita ja vaikka mita. sita on vaikea syoda puikoilla sotkematta (ja se kookosmaitocurrysekoitus ei oikein lahde pesussa) no, talla viikolla olin sita laksaa syomassa ja ihana vanhempi nainen tuli sanomaan mulle etta 'hienosti menee' ja etta han hieraisi silmiaan kun lisasin chilia. tapaus nauratti koko viikon.

  ReplyDelete
 3. Hitsi kuinka hienosti sopii kukat tuohon vaasiin!

  No, tapahtuuko vielä kummia?
  Täällä myrskyää. Ranskassa kuollut jo parikymmentä samaan vaivaan.

  ReplyDelete
 4. Nauroin iloisesti omahyväiselle, joskin hyväätarkoittavalle kukkakauppiaalle. Teipattu hanakin mainio. Mukavampi kuin elmukelmu WC-pöntön päällä...

  ReplyDelete
 5. Aurinko, eipä tullut mastettua laksaa taannoisella matkalla. Oikein herkulta kuulosti. Vaan onnittelut täältäkin taitojen karttumisen johdosta!

  Piilomaja, no tapahtui, totta kai. Saimme iltapalaksi esikoisen ja kuopuksen valmistamia terveellisiä ameriikkalaisia lettuja (eikä keittiösä valinnut edes kaaos) ja sitten tuo seuraava postaus.

  Eilen tänään huomenna, edellisellä kerralla samainen tyttöpariskunta teki juuri tuon pönttötempun... Onneksi huomasin ajoissa! Hauskoja pimuja.

  ReplyDelete