Tuesday, February 9, 2010

Punainen valtaa maanTunnelma tiivistyy päivä päivältä. Ostospaikoissa vilinä ja ostoshurmio sen kun kasvaa, sillä kotikaupunkeihinsa palaavien matkasäkeistä on löydyttävä kunnon tuliaiset. Ihmisten hamstraamista seuratessa kummasti tulee suomalainen joulunalusaika mieleen.Viime uuden vuoden vietimme kotosalla, kahden viikon jatkuvia ilotulituksia ihastellen. Kotiinkin hankin komeat koristeet. Mutta reilun kuukauden takainen joulu on vielä niin tuoreessa muistissa, että olen oikeastaan hyvin tyytyväinen tulevaan matkaan pois Kiinasta. Ulko-oviin ripustin jo punaiset solmintakoristeet, etteivät pahat henget valtaa taloa meidän poissa ollessa, mutta muuten jätän tiikerinvuoden juhlinnan paikallisille. Tänään vielä ojennan kotiapulaiselle 13. kuukauden palkan ja hänen pojalleen pienen raalahjan, molemmat punaisissa kirjekuorissa.

Sen jälkeen aloitan pakkaamisen! Enää neljä yötä ja pääsemme hengittämään puhdasta ilmaa!!!

17 comments:

 1. No kuule täsmälleen sama juttu!Neljä yötä ja sitten raikasta happea!

  ReplyDelete
 2. Pikkiriikkisen tuota tiikerinvuotta juhlistetaan täällä kotosuomessakin :)
  Huomenna suuntaan tyttären kanssa Lappeenrantaan ja Pasilan asemalla pitää käydä kiinakaupassa ostamassa punaisia kirjekuoria ja jostain sitten niitä tiikeritarroja :) Lauantaina palaamme reissusta ja pysähdymme vuorokaudeksi Helsinkiin osallistuaksemme Lasipalatsin torilla järjestettäviin uudenvuoden juliin kulkueineen ja ilotulituksin :)
  Hennaliisa

  ReplyDelete
 3. Hesari kirjoitti tänän, miten tiikerinvuoden toivotaan tuovan vähän apua Kiinan luonnossa elävien tiikereiden tilaan. Sitä minä toivon myös.

  ReplyDelete
 4. Piilomaja, mun matkakuumeeni on noussut hälyttävän korkeaksi, aamuyöt menee ihan valvoessa. Kauhulla ajattelen tulevia öitä...

  Hennaliisa, hauskaa kuulla! Iloista juhlintaa Helsinkiin!

  Jonna, vai sellaista kirjoittivat. Paljon kauniita puheita, tällaisten asioiden suhteen olen kuitenkin pessimisti. Sillä minusta tuntuu kuin ainoa mikä täällä päättäjiä kiinnostaa on lisärahan taonta, valitettavasti. Että jos joku saa tiikerien elinolosuhteiden parantamisen haisemaan rahalta, niin silloin saattaa olla toivoa, muuten en usko.

  ReplyDelete
 5. Mikä vuosiluku Kiinaan nyt tulee vai onko siellä edes sellaisia käytössä?

  Minua jäi myös askarruttamaan tekstissäsi kohta "muuten jätän tiikerinvuoden juhlinnan paikallisille". Mietin, että et ilmeisesti tunne itseäsi paikalliseksi, kun kerran kirjoitit näin.. Tunsitko itsesi paikalliseksi, kun asuitte Ranskassa?
  Missähän vaiheessa ihminen voi sanoa olevansa paikallinen? Mitä siihen vaaditaan?
  Hmm.. Meni vähän varsinaisen asian vierestä, mutta menköön nyt :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous, Mikäli nyt laski oikein eletään kiinalaisen kalenterin mukaan vuotta 4707, maanantaina 4708. Virallisissa yhteyksissä käytetään ihan gregoriaanista kalenteria, mutta rinnalla kulkee tämä toinen. Wikipediasta löytyi paljon juttua kinalaisen kalenterin kohdalta!

  En tunne itseäni paikalliseksi, olen hyvin ulkkari. Mutta silti tämä talo ja ympyrät ovat koti. Kuilu minun ja paikallisten välillä on suuri (johtuen sekä kulttuurisista eroista että kielimuurista), mutta sen sijaan tunnen suurta yhteenkuuluvuutta täällä olevaan ulkomaalaisiin eli Kiinan ulkkarivähemmistöön. En myöskään Ranskassa tuntenut olevani paikallinen, siitä pitivät pariisilaiset huolen... ja oma laiskuteni opetella sitäkään kieltä ostosranskaa enempää. Minun heikoin lenkkini on siis tämä vähäinen kiinnostus kieliopintoihin, en kerta kaikkiaan saa siitä mitään kiksejä! Sen sijaan tarkkailen, kiertelen, katselen.

  Olemme miehen kanssa huomanneet jännän jutun. Suomessa olimme porvoolaisia, Ranskassa pohjoismaalaisia, Kiinassa olemme eurooppalaisia. Näin on maailma pienentynyt. Ehkä paluumuuton hetkellä Eurooppaan tai Suomeen tunnemme olevamme maailmankansalaisia, tai sitten ei.

  ReplyDelete
 7. Hyvàà vuodenvaihdetta! Taidanpa laittaa jotain punaista tànnekin - ihan varmuuden vuoksi, sillà tiikerit ja kukot eivàt ihan parhata kavereita olekaan.

  ReplyDelete
 8. Minäkin kaipaisin lomaa, pitäisi Suomessa olla enemmän juhlahetkiä.Olen liukuhihnalla kuunnellut valittavia ihmisiä ja päässyt töistä illalla klo 18 jälkeen useiden kuukausien ajan.Senvuoksi voisin vaikka valita Kiinassa olon expatpuolisona.Väsynyt Lisbet

  ReplyDelete
 9. Kuule Vilijonkka, osaisitko selittää mulle sen uudenvuodetyypin, joka näyttää joltain joulupukin ja keisarin sekoitukselta? Viime vuonna Melakassa häntä hämmästelimme.

  ReplyDelete
 10. Enkä malta odottaa mihin menette!

  On tosiaan punaista. huh. Eikä palkkapäiväkään siinä maassa turhan usein. Eikun siinähän onkin piste perässä, mä jo luulin...

  ReplyDelete
 11. Ai niin, tiikerin vuosi! Luulis sen olevan mulle hyvää aikaa, kun olen kiinalaisessa horoskoopissa tiikeri ja sukunimeltänikin sellainen... Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 12. Hyvää Kiinalaisen Uutta Vuotta! Teidän bloggi on tosi mielenkiintoista. Puhun vähän suomea ja ymmärrän paremmpaan.

  Mongoliasen Terveisin,:)
  Turusta

  ReplyDelete
 13. Maiku: olisko kyseessa Guan Yu, kiinalainen sodan jumala? guan yu on myos kai god of wealth ja god of success.

  ReplyDelete
 14. Maiku ja Aurinko, mun piti oikein varmistaa oman veikkaukseni nimi: Ménshén. Eli jos niitä oli parittain ovissa, molemmin puolin ja kaiken laista rompetta käsissään, niin veikkaan tätä turvan takaavaa sotilasta. Niitä on ainakin täällä Pekingin seudulla ovissa paljon. Guan Yu on mun käsityksen mukaan enemmän sellainen alttarityyppi, kai? Pitisi varmaan TÄHÄNKIN paneutua enemmän.

  ReplyDelete
 15. Lissu, pieni punainen ei liene koskaan pahasta!

  Lisbet, suo siellä, vetelä täällä! Toivottavasti saat viikonloppuisin nukkua.

  Liivia, raakaa on elämä täällä ihmispoloisilla, mutta palkkapivä sen sijaan on sentään kerran kuussa, lisäbonuksena "joululahjarahana" tosiaan 13. palkka, eli kuukauden liksa. Paitsi ei ulkkareilla.

  Ii, mun esikoinen on myös tiikeri. Teillä on omana vuotenanne lupa käyttää punaisia alushousuja. suojaa teitä kaikelta pahalta.

  A grassland girl, voi kuinka hauskaa, olen oikein ilahtunut että joku täältäpäin maailmaa kotoisin oleva on päätynyt lukijakseni!!! Oletko Mongolian puolelta vai Kiinan Sisä-Mongoliasta kotoisin? Hyvää Uutta Vuotta Turkuun!

  ReplyDelete
 16. Tarkoitan sitä sellaista hahmoa, joka kulkee kadulla kostyymissä jakamassa punaisia kirjekuoria joissa on kolikko? Ja sitten sellaisia isopäisiä hahmoja myös, joilla on joku muovinen iso pää?

  ReplyDelete
 17. Maiku, ei, kyllä me nyt puhutaan aivan eri tyypeistä. Isopäisestä en tiedä mitään. Olisiko voinut olla joku hindujen joulupukin serkku?

  ReplyDelete