Wednesday, February 17, 2010

Väliterveisiä ihanasta!


Malesia, ihanuuksien ihmemaa, ainakin näin lomalaisten näkökulmasta katsottuna. Paljon olemme saaneet viettää aikaa hotellihuoneessamme ja jonkin verran suunniteltua vähemmän seikkailleet, sillä kuopus potee todennäköisimmin jotain influenssaa (ei kuitenkaan pekoninuhaa, sillä rokotukset on otettu). Olenkin ymmärtänyt uudella tavalla mieheni "kummallisen pakkomielteen" mahdollisimman hienossa hotellissa asumisesta - likaisessa murjussa olisi ollut kuumeisen lapsen kanssa varsin tylsää lomailla. Mutta kaikeksi onneksi kuumepiikkien välillä myös kuopus on päässyt nauttimaan pulikoinnista ja meidän kaikkien kaipaamasta "erilaisuudesta".Neljän kuluneen lomapäivän suurimmat ihmetyksenaiheet ja nautinnot:

-Ei haise, mikään, missään, mitenkään. En edes lakanoista saa irti ummehtuneisuutta, kadunvierustoilla kulkevat ojatkin vain ovat ja vessat... outoa, pyörittelen päätäni.
-Ilman kirkkaus ja puhtaus, hengittämisen keveys. 86% ilmankosteus on jo nyt pehmentänyt ihon, nuorrun siis silmissä!
-Mielenkiintoiset keskustelut erittäin sivistyneiden ja kielitaitoisien taksikuskien kanssa.
-Värikkyys niin ruokapäydässä, luonnossa, vaatetuksessa kuin eri kulttuurien kirjossakin.


Onneksi lähdimme matkaan, onneksi on vielä monta päivää jäljellä, onneksi olemme juuri tänään juuri täällä.

29 comments:

 1. Voi miten ihanaa lomaa! Nauttikaa! Olette "puhdistautumisenne" ansainneet :-)

  ReplyDelete
 2. Oih, täällä katselen helsingin kalliossa lunta joka pistelee naamaa jos ulos menee, kaukokaipuu aurinkoon ja lämpimään kova ja matkakohdetta tässä armastuksen kanssa mietitäänkiin, viikoksi jonnekkin halvalla....voih.
  Ihanaa lomaa teille ja toivottavasti influlunssa menee pian pois. Nauttikaa!

  ReplyDelete
 3. Arvaa uskonko mita tarkoitat!
  Taalla Cairossa ilmansaaste ja ruuhkat ovat lisaantyneet kahden vuoden aikana - silmissa. Ja hajussa.
  Joudun taas tanaan lahtemaan keskustaan iltapaivalla ja se saastepilven ja kaoottisen liikenteen sekaan ajaminen on todella vastenmielista.

  En suosittele Cairoa astmaatikoille varsinkaan pidemmaksi aikaa...

  Onneksi tama on kohta ohi. Muutamme Marokkoon jossa aurinkoa ei ole kuten taalla mutta ainakin ilma on puhtaampaa ja liikenetta vahemman.

  Ihania lomapaivia teille!

  BLOGitse

  ReplyDelete
 4. Kuullostaa hyvälle! Nauttikaa täysillä!

  ReplyDelete
 5. Kyllä, mahdollisimman hieno hotelli ja "kukkarolle sopiva" - se tuo lisäluksusta lomailuun, etenkin lasten kanssa.

  ReplyDelete
 6. Aivan upealta kuulostaa! se juuri lomissa on parasta, että silloin on niin helppo elää hetkessä!

  ReplyDelete
 7. Voi miten korvaamattoman ihanaa! Nyt sait kyllä minut täysin varmistumaan, tuonne minäkin tahdon vielä joskus päästä :)

  ReplyDelete
 8. Pikaista paranemista lapselle ja hyvää lomanjatkoa! Kuulostaa ihanalta!

  ReplyDelete
 9. "-Mielenkiintoiset keskustelut erittäin sivistyneiden ja kielitaitoisien taksikuskien kanssa."

  Meilla oli juuri pari tuntia sitten karu pudotus Kiinan "ystavallisyyteen" Thaimaasta kun saimme kokea elamamme hirveimman taksikuskin vihat niskassamme kentalta kotiin palatessamme. Se oli jotain niin kamalaa ja vastenmielista vihamielisyytta, huutoa ja rayhaamista etta sanat ei riita kuvaamaan....Syyna vain se etta kentalta Shunyiin on vaan se rapiat 10km matka jota taksikuskit ei suostuisi ajamaan.

  Satunaapuri

  P.S. Talossa oli +10 astetta sisalla....Ottakaa kaikki irti lammosta!

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 12. Mahtavaa!
  Tosi kaunis lintukuva!
  :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos hyvästä matkailumainoksesta.Jos elämää riittää Malesia on varteenotettava matkakohde.Kiinassa ollessamme emme saaneet käytyä siellä. Mukavaa lomanjatkoa! Lisbet

  ReplyDelete
 14. Nauttikaa kaikesta ihanasta!
  Biz, Kaisa

  ReplyDelete
 15. Toivottavasti pikkuinen potilaskin pààse nauttimaan lomastanne.

  ReplyDelete
 16. Ihanaa lomaa teille!

  Mitä muuten maksoi lennot Pekingistä?

  Maikki

  ReplyDelete
 17. Nina, niin, sinulla vielä tuoreessa muistissa Kiinan pölyt. Onneksi jo muutamassa päivässä olo on puhtaampi!

  Tanja, kiitos! Oikeastaan Kallion lumi kuulostaa varsin romanttiselta näin kaukaa kuulostellessa.

  Blogitse, vai Marokkoon, ihanaa. Minne sinne? Kerran oli peräti neljä päivää siellä ja suorastaan rakastuin...

  Liivia, kyllä kyllä, kiitos!

  ReplyDelete
 18. Anonymous, niinpä se taitaa olla, minäkin alan sen vähitellen ymmärtää.

  Anu, hyvin sanottu tuo lomalla hetkessä eläminen, sitähän tämä nimenomaan on.

  Parolan asema, varmasti tykkäisit, kaikkien uusien pilvenpiirtäjien väleissä kun on vanhojakin ns. perinteisiä taloja, sekä malesialaisia että siirtomaavallan aikaisia. Tuossa muutaman kilometrin päässä olisi yksi kalastajakylä, jonne vielä pitäisi yritttää päästä ihmettelemäänåerinteisiä taloja, mutta tuo kuumepotilas hieman hidastaa tätä tutkimustyötä.

  Kenza, kiitos!

  Satunaapuri, tosi mälsä paluu! Paluu maanpinnalle oli kyllä turhan raju. Kummia tyyppejä, nehän saa sen lapunkin että pääsevät palatessaan jonon ohi. Täkäläisissä takseissa on myös sikäli miellyttävää, että omistavat hammasharjat!

  ReplyDelete
 19. Noinhan se menee, kolmen kanssa, että sitten lomallakin on joku aina kipeenä. Harmi mutta uskon että nautitte silti täysillä!

  ReplyDelete
 20. Casablancaan vie...lentokone :)
  Ruuhkista puheenollen. Mieheni tuli eilen matkan joka normaalisti kestaa 15-20min 1,5h!
  Mina paasin eilen helpolla:
  meno kesti vain 1h ja paluu 45min ja 5 punnan poliisin lahjonnan jotta voi ajaa 15 metria paastaksemme compoundin portista sisaan vastaantulevaa liikenteen kaistaa - muutoin olisimme joutuneet koukkamaan 10km ylimaraaista tehdakseem U-kaannoksen ja seisoneet samassa jonossa missa mieheni...Tama on aivan sekopaista touhua...

  Tanne on rakennettu uusia teita mutta solmukohdat ovat samoja vanhoja eivatka ne veda syottoliikennetta.
  "Kaikilla" ihmisilla menee hermot.
  Yksi jos toinenkin miehen kollega kertoo ostaneensa kampan toiselta alueelta valttaakseen jatkuvan jonossa istumisen...

  BLOGitse

  ReplyDelete
 21. Voikun _Ihanaa_! Jotenkin vahan pelkasin etta jotain menee pieleen ja ette nauti Malesiasta.
  Tai etta ei nappaa tai jotain sellaista.
  Meilla oli siella lyhyt ja ytimekas loma koska CNY loma loppui jo eilen. Ei mitaan luksusta vaan meilla talla kertaa vaan ihan suomalaiskansallista telttailua. Vaan voitko uskoa, siella missa me olimme tuuli niin ihanasti etta tuntui aivan kuin olisimme olleet Suomessa! Ei edes hiki tullut yolla teltassa.

  ReplyDelete
 22. ps. ensimmainen kuva paljastaa etta ei sita ihan ropopaikassa olla majailtu;-) me tehtiin pannukahvia retkikeittiossa...

  ReplyDelete
 23. Thilda, kiitos. Eikö olekin kauniin puhdaspiirteinen lintu!
  Lisbet, kaksi vuotta mekin ehdittiin Pekingissä lojua ennen muun Aasian korkkaamista. Täällä on kovi erilaista kuin Kiinassa...helpompaa.

  Kaisa, kiitos ja samoin!

  Lissu, nauttiihan tuo kuopuskin, mutta sitkeä on influenssa, taas äsken herätessä kuumetta lähes 39. Mutta meillä ollaankin oltu käsittämättömän terveitä koko talvi, että oli jo aikakin.

  Maikki, kiitos! Lensimme Tianjinnista (autolla 2h Pekingistä) halpalentoyhtiö Air Asialla suoraan Kuala Lumpuriin, menopaluuliput olivat 440€ /hlö. Me varasimme liput vasta kaksi viikkoa ennen matkaa, joten hinnat olivat jo hieman korkeat. Kaverit olivat ostaneet samaisiin lentoihin liput kuukautta ennen ja maksoivat vain 300€.

  Merja, vaikka yksi on kipeenä ei valittamista löydy! Lapset ovat olleet hurjan terveitä koko talven ja loma on aina loma.

  Blogitse, liikennesuunnittelu taitaa olla kaikkien nousevien maiden ongelma. Pekingin ruuhkat pahenevat samoin viikko viikolta. Ja “joululomalla” Suomessa mies huomasi töihin mennessään kehä ykkösen pahenneen huomattavasti sitten viime käynnin. Joku saisi keksiä ekologisen helikopteriliikenteen!

  Aurinko, voi sua hassua, ei ollut tarkoitus aiheuttaa sulle paineita!!! Vaan ihanaa tosiaan on ollut. Ajauduttiin sitten kuitenkin lentämään vielä KL:stä eteenpäin Penangiin ja hotelli lienee parhaasta päästä pohjoisrannalla (Rasa Sayang). Ranta ei valitettavasti ole enää aivan puhdas, mutta nämä ihmset ovat sulattaneet sydämeni. Mahtavaa palvelua, kerrassaan. Mutta kuulostipa teidänkin loma ihanalta – telttailua tuulen vireen käydessä kasvoille. Kiva!

  ReplyDelete
 24. Oikein lokoisaa lomaa toivottaa huomenna perheineen lomalle _pääsevä_

  AnnaP.

  ReplyDelete
 25. OOH!Ihanaa.Olen ollut Malesiassa ja olette hyvin valinneet, sillä se taitaa olla aasian siistein maa.Sellainen Aasian pikkueurooppa.
  Me lähdetään Lappiin ja vaikka onkin mukava lähteä perheen kanssa lomalle, niin olisin miljoona kertaa mieluummin lähdossä Aasian rannoille.

  ReplyDelete
 26. Täytyi vielä palata huikkaamaan, että näenmkä oikein että siellä on ruisleipää aamiaisella?

  ReplyDelete
 27. Kuulostaa hyvältä. Nauttikaa! Nuorena sitä jaksoi vaikka mitä murjuja, mutta ei enää.

  ReplyDelete
 28. Terveiset pallon toiselta puolelta. Aurinko paistaa ja karm
  nevaaliaika on ohi. Ehdimme mukaan sentaan kahdeksi paivaksi. Taalla ei sambattu mutta entisten orjien jalkelaisten kiihkeat rumpurytmit laittoivat syketta elamaan. Ikavaa Cillan flunssa. Mutta eikos vaan Malesia olekin kiva maa. Turvallista kotimatkaa meilla loma jatkuu viela viikon.

  ReplyDelete
 29. Terveiset pallon toiselta puolelta. Aurinko paistaa ja karm
  nevaaliaika on ohi. Ehdimme mukaan sentaan kahdeksi paivaksi. Taalla ei sambattu mutta entisten orjien jalkelaisten kiihkeat rumpurytmit laittoivat syketta elamaan. Ikavaa Cillan flunssa. Mutta eikos vaan Malesia olekin kiva maa. Turvallista kotimatkaa meilla loma jatkuu viela viikon.

  ReplyDelete