Wednesday, February 10, 2010

Luovutin taas!Kurkkukipu hieman uhkaili saapumisellaan. Tein pikaisen lääkeinventaarion enkä löytänyt mitään vaivaan tarkoitettua länsimaista tuotetta. Hetkisen vielä kärvisteltyäni muistin syksyiset tuliaiseni Yunnanista. Teekaupan laarista ostin kauniita ja kalliita nyyttejä, joiden pitäisi myyjän mukaan helpottaa kurkkukipua. Ennakkoluulottomasti heitin mytyn kuumaan veteen hautumaan ja hetkisen päästä join brokkolivettä muistuttavan juoman. Kurkkukipu ei heti kadonnut. Päätin ottaa toisenkin lasillisen, mutta tässä välissä oli maku muuttunut, pahaksi, luulisin pissin makuiseksi. Seuraavaksi nappasinkin Buranan ja kipu häipyi, eikä takaisin ole tullut.Että siihen se taas jäi, tämän minun kotoutuminen. Päin seinää meni, heti luovutin kun maistui muka pahalta. Lapsillekin aina toitotetaan, että kymmenen kertaa pitää maistaa, vasta silloin on tottunut makuun ja voi aidosti analysoida josko pitää tai ei pidä. Mutta kun nyytit eivät olleet se viimeinen oljenkorteni...

5 comments:

 1. Reps, päivän naurut... :D Kyllä siellä Kiinassa on varmaan niin paljon meille erikoisia tapoja & käytäntöjä, että aika sissi saisi olla, jos ihan uralla yrittäisi maassa maan tavalla elää.

  ReplyDelete
 2. Anu, etenkin kaikki makuasiat (kuinka kovalla musiikin tulee olla, onko kimalle välttämättömyys vaatteissa, millainen kukkapuketti on kaunis jne.) tuntuvat olevan niiiiin kaukana totutuista, että luulen olevan vielä aivan alkumetrejä taittamassa kohti sopeutumista ja ymmärrystä. Lämpimän veden juonti onneksi jo sujuu, jopa nautinnolla. Juodaanko Japanissa lämmintä vettä?

  ReplyDelete
 3. Kyllä näin vanhana saa luovuttaa jo parin kerran jälkeen:D

  Tenhoavaa turkoosia tuossa, oikein jää silmät siihen kiinni.

  ReplyDelete
 4. Burana/Panadol ja lämmin juoma ovat hyviä hoitoja kurkkukipuun.Vilkaise välillä miltä kurkussa näyttää,jos kipu jatkuu ja tulee kuumetta.Väsynyt Lisbet.

  ReplyDelete
 5. Vesi juodaan kylmänä, mutta sen sijaan valkoviini usein lämpimänä ja punaviini kylmänä... En oikeasti tiedä, mistä johtuu! :0 Väkisin tuntuu, että jossain kohtaa joku on muistanut asian väärin päin ja tapa on sitten pysynyt!

  ReplyDelete