Sunday, February 21, 2010

Helteisen leppoisaa

Mikäli minä päättäisin lomapäivien rytmin olisi ohjelmassa kävelyä rannalla, vaeltelua puistoissa, kaupunkisuunnistusta kylien kujilla, ja vielä lisää patikointia. Kamera laulaisi ja pysähtyisin joka toisen paikallisen kohdalla utelemaan ja ikuistamaan näkemääni.

Mutta tällä lomalla mentiin sairaan kuopuksen (viimeinen päivä oli vihdoin kuumeeton!) ja tropiikin uima-allaselämästä hurmioituneiden venhempien lasten ehdoilla. Kahtena päivänä kiertelimme hieman Kuala Lumpurin käsittämättömän puhtaita katuja, yhtenä pistäydyimme pienemmän kaupungin Little Indiassa. Siinä kiertelyt, kaartelut, kaikki.


Ja minun on myönnettävä meillä kaikilla olleen oikein leppoisaa ja mukavaa. Minnekään ei ollut kiire, koska minnekään emme olleet menossa. Rutiinit muodostuivat nopeasti: tunti aamiaisherkuttelua, uima-altaalle palmujen katveeseen, kansainvälistä lounasta allasbaarista, pitkä vilvoittava päiväuni sisällä, viideksi altaalle aperitiiville ja kuuntelemaan taidokasta bändiä, illan hämärtäessä rantakadun ravintoloihin illalliselle - niin, siis sille samalle kadulle missä hotellikin sijaitsi.

Maantieteellisesti laaja Malesian valloittaminen jäi suorittamatta, mutta silti tuntuu kuin olisimme kokeneet paljon. Kerrankin emme lähteneet merta edemmäksi kalaan, vaan tutkimme huolella kaiken viiden mnuutin kävelyetäisyydellä saavutettavan. Toivottavasti muistan tämän rauhan seuraavallakin lomalla!

4 comments:

 1. Kuulostaa ihanalta rauhalta! Juuri sellaiselta kuin lomalla pitääkin.

  ReplyDelete
 2. Tosiaankin kuulostaa ihanalle! Mulla ois myös tuossa rauhallisesti ottamisessa opettelemista... Lapsi kyllä varmaan pitää siintä huolen :)

  ReplyDelete
 3. Tuossa yksien nurkkien syvätutkailussa on puolensa. Olen harrastanut.

  Onneksi EDES yksi kuumeeton päivä!

  ReplyDelete
 4. Ihanasti ja viisaasti olette lomailleet!

  ReplyDelete