Saturday, February 6, 2010

Pakosalla
Kaupungissa on Bookworm-niminen paikka, jonne on hyvä välillä päästä livahtamaan. Täällä saa hoidettua kolme kärpästä yhdellä iskulla: selattua matkaoppaita laajan kirjaston hyllyiltä, nautittua eurooppalaisen aamiaisen tai minkä tahansa muun länsimaisen aterian sekä ostettua jonkin kirjauutuuden kotiinviemiseksi. Nautinto on parhaimmillaan lauantaisin lasten ollessa Suomi-koulussa, jolloin voimme myös vaihtaa muutaman sanasen kahden monsieurin kanssa.Tällainen pikavisiitti "sivistykseen ja rauhaan" tuntui täydelliseltä viikonlopun aloitukselta. Tänään ei mikä tahansa Kiina- tai lapsisekoilu hailauta.

Hen hao! Oikein hyvä!

Myös lapset saivat nauttia europpalaisesta tunnelmasta, sillä söimme lounasta kaupungin vanhimmassa ranskalaisessa ravintolassa Flossa. Pihviä ja ranskalaisia, tartarpihviä, crème brûléeta ja juuri sitä mitä entisessä kotimaassakin lauantaikävelyn päätteeksi nautittiin. Muistelimme Pariisin ajan lempibrasserioitamme ja tajusimme syyn miksei Flo tuntunut aivan autenttiselta. Kas, pöydät olivat liian suuria ja salissa huikean väljää. Tunnelman luominen on pienestä kiinni!

10 comments:

 1. Ihana kahvila!! Haluaa sinne :)

  ReplyDelete
 2. Oikein hyvältä paikalta kuulostaa Bookworm! Juuri tuollaista paikkaa olemme joskus kavereiden kanssa haikailleet perustaa, kahvilaa jossa voi lukea samalla kirjoja.

  Meidän Suomi-koulu on hölmösti järjestetty. Siellä on lapsille pieni ruokatarjoilu kesken tuntien, ja oletetaan että vanhemmat pysyy maisemissa. Siellä sitten istutaan kahvitilassa... En tykkää.

  ReplyDelete
 3. Kiinan suola myös Shanghaissa olivat ulkomaalaisten perustamat ravintolat. Niitä kaipaan.

  ReplyDelete
 4. Kyllä se koti-ikävä keinot keksii.Ja että tuoltakin löytyy tuollaista.Ihanat notkuvat kirjahyllyt!
  Oliko tartar pihvin maku autetnntinen?

  ReplyDelete
 5. Oi, miten ihanaa eurooppalaisfiilistelyä! Mahtava kirjajauppa, täyteen ahdetuista hyllyistä tulee mieleen Shakespeare&company-putiikki täällä.
  Halauksia

  ReplyDelete
 6. Olisipa Hesassakin moinen paikka.

  ReplyDelete
 7. Minäkin kävin eilen kotikaupungissa uuteen paikkaan muuttaneessa tutussa ravintolassa. Hämmästelimme epäsuomalaista tunnelmaa ja kovaäänistä puhetta, joka kuului kaikkialta. Analyysimme oli, että hyvä tunnelma syntyi mm. siitä, pöydät oli pieniä ja tiivisti aseteltu.

  Jännä juttu, ulkomailla ollessaan kaipaa jotain tuttua ja kotimaassa ollessaan häivähdyksen ulkomaista. Onneksi on näitä keitaita itse kullekin!

  ReplyDelete
 8. Ihanan nakoinen kirjakauppa. Tulee melkein mieleen Strindbergin kahvila Helsingissa, vai nayttaakohan se kuvien ulkopuolella samalta... toisaalta tulee just mieleen se Shakespeare & co Pariisissa, jossa hyllyt on tayteen ahdettu. Intiassakin on kirjakaupat juuri sellaisia!

  ReplyDelete
 9. Tuolla viihtyisin varmasti.

  Joo kyllä "pariisilaisen" paikan pitää olla täynnä puheensorinaa ja tunnelma intiimi, muuten ei tunnu silti mitä haetaan.
  Mä en ole muuten ikinä uskaltanut maistamaan tartar-pihviä, olis vissiin aika.

  ReplyDelete
 10. Ihana irtaantuminen, sama koe-monta-paikkaa-pienessä-ajassa tunne tulee kun kulkee vaikka Tampereella Kyttälään ja päätyy yhtäkkiä kadulle joka vie suit-sait tunnelmaltaan Tallinnaan. Hauskoja sekoittumisia, pieniä tunnelmapaloja tosiaan :)

  ReplyDelete