Monday, March 1, 2010

Kolmas maailmansota?

Pamauttelu alkoi jo kolme viikkoa sitten, eiliseen ilmeisesti päättyi. Huh. Eilen, tiikerinvuoden juhlinnen viimeisenä iltana, kyse ei siis ole mistään:

pam...pum.....fiuuuupam...pam...pufffff.fiu....pamista. Ehei.

Vaan viidestä iltapäivällä yli puolille öin:

pampampampamfiuuu...pampamfiupapappppppamfifififiuuupappaapapam...papapapampam...



Ei esikoinen saanut unta moisessa ryskeessä, vaikka luulisi tytön sinäänsä jo tottuneen. Lähdimme pienelle kierrokselle ja tarkkailimme hetkisen hurjapäisiä ilotulittajia sekä uskomatonta sotkun syntymistä.



Näimme klubitalon vallan uudenlaisen savuefektin läpi sekä pahvinkeräyksellä elantonsa saavan työinnon. Mahtoi olla vuoden parhain yötienesti! Ja väsyihän lapsikin pian, taisi itse asiassa ruveta hieman pelottamaan, joten palasimme kotiin yöpuulle ja annoimme muiden jatkaa pahojen henkien karkoittamisen huolehtimisesta.

Aamulla heräsimme valkoisen maan valaistessa muuten kovin harmaata kaupunkia.

5 comments:

 1. Olen varmaan sata kertaa täälläkin mesonnut kuinka inhoan ilotulitusta, siis varsinkin sellaista joka lähtee kansalaisten monista käsistä. Yksi kunnollinen kaupungin järjestämä paristi vuodessa on ok.

  Toivottavasti paukuttelu tekee sitten vuodesta paremman. MIten mä nyt olen näin kyyninen...

  ReplyDelete
 2. Liivia, eihän täällä kaupunkien itse tarvitse mitään järjestää, kansa pitää itse huolen riittävästä räiskeestä. Eniten mua ihmetyttää pamautellun rahan määrä. Yksi tuollainen iso loota maksaa kuitenkin 50 euroa ja enemmänkin, 1/4 kotiapulaisen kuukausipalkasta ja KAIKKI ampuvat tosi paljon. Kai se vuosi siitä sitten tulee paremmaksi, mistä minä tiedän kun en mitään räjäyttänyt!

  ReplyDelete
 3. On ne vaan erilaisia nuo tavat maailman toisella puolella. Äimistelyä ja ihmettelyä melkein joka postauksen kohdalla. Ihana oppia Kiinasta koko ajan jotain sellaista jota ei dokumenteista hahmotu. Arjen kummallisuuksia.

  ReplyDelete
 4. Tammikuun lento-onnettomuuden jälkimainingeissa täällä on nyt ollut useampia hautajaisia, kera ilotulitteiden ja vieläpä keskellä päivää.

  No, parempi ehkä niitä raketteja kuin jotain isompikokoisia.

  ReplyDelete
 5. Ja täällä Suomen Ylämailla herättiin vesisateeseen, ilmat muuttiuivat kertaheitolla. Ja ukot heitotuttivat itsiään katoilta, lumen tyhjennyksen innoittamina. Ja paukkuihan sisälläkin, kun kerrostalon peltikatolta tuli koko talven lumet yhdellä ryminällä. Vain naapurin auto jäi osin alle, mutta selvisi pienin pintavioin. Valaistus jäi syntymättä.

  ReplyDelete